Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Re: Nov avto

Napisal/-a Lignage Ne avg 24, 2025 3:01 pm

boštjan_01 je napisal/-a:....

Ne mešaj svojega posla s pooblaščenimi trgovci ter serviserji avtomobilov. Sam govorim o osnovnem bontonu, ki bi ga moral vsakdo imet, ki dela s strankami. Nobena okoliščina (ali stranka) ne more biti "kriva" da se trgovec/serviser obnaša arogantno, neodgovorno in primitivno. In ravno to se dogaja. Če se to zgodi meni, nikakor ne silim v njih. Če jim ni v interesu, da mi prodajo in če se ne znajo obnašat na servisu, grem pač drugam.

tilzator
Nov uporabnik

Napisal/-a tilzator Ne avg 24, 2025 4:34 pm

Glede trgovca v NM sem sam imel podobno izkušnjo.

Vozila niso niti želeli oceniti, ker ga preprosto niso želeli prodajati kot rabljeno vozilo, saj so se jim v preteklosti podobni zasedeli na zalogi. Sem sprejel razlago, razumem da morajo skrbeti za hiter obrat zaloge. Smešno mi je bilo samo, da so bili edini v njihovi prodajni mreži, 4je ostali trgovci so avto brez težav ocenili in ga dali v račun. Na koncu sem se odločil za trgovca v LJ, zgolj in samo zaradi odnosa.

Ampak ja, to kar se je v tem primeru zgodilo je pa verjamem, da slaba izkušnja - vrnjeni dokumenti so higienik. V primeru, da bi bil ti skriti kupec, bi si takšna zadeva zaslužila zagotovo kakšen mail na relaciji uvoznik-trgovec.

Tomzzi, VW skupina te ne zanima? V NM je pri Slaku tudi Cupra salon. Bi rekel, da je Formentor najbližja konkurenca 408.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne avg 24, 2025 5:21 pm

VW me nikoli ni zanimal po pravici povedano.
Troc je ok ampak ko dodajaš opremo pa je katastrofa.
Škoda je enako. Mogoče se dobi kje dober deal ampak ko dodaš približno kar ima 408, 3008 serijsko si krepko višje cenovno.

Karoq je zanimiv ampak kot pravim je cenovno z nekaj opreme predrag!

Cupra mogoče. So cupre udobne? Kot si omenil formentor recimo?
Mogoče za pogledat. Blizu je tudi Makoma ampak če pravite, da je CX30 neudoben oziroma najtrši med kompaktnimi suvi potem odpade.

Vse je odvisno od naslednjih dveh dni ko bom bolj podrobno testiral oba pezoja.

Sem kontaktiral tudi prodajalce vi LJ. Kakšna razlika v komunikaciji! Kakšen bonton. So me presenetili že po mailu.

tilzator
Nov uporabnik

Napisal/-a tilzator Ne avg 24, 2025 5:40 pm

Sam bi ti ga svetoval, da ga vsaj preizkusiš in sam oceniš. Velikokrat sem bil na kakšnem produktnem izobraževanju z vozili in to kar je nekomu neudobno trd avto je nekomu drugemu lahko popolnoma normalen. Glede na to, da kupuješ avto za dlje časa, se ti mogoče splača opraviti testno vožnjo ali dve več. Enako velja tudi za CX-30.

Glede prodajalcev - ja, razlika je lahko ogromna, je pa res da tudi v LJ ni vse super. Je pa res, da je več konkurence (naslednji salon je par ulic stran) in posledično se bolj trudijo.

boštjan_01
Uporabnik

Napisal/-a boštjan_01 Ne avg 24, 2025 5:59 pm

Lignage je napisal/-a: Ne mešaj svojega posla s pooblaščenimi trgovci ter serviserji avtomobilov. Sam govorim o osnovnem bontonu, ki bi ga moral vsakdo imet, ki dela s strankami. Nobena okoliščina (ali stranka) ne more biti "kriva" da se trgovec/serviser obnaša arogantno, neodgovorno in primitivno. In ravno to se dogaja. Če se to zgodi meni, nikakor ne silim v njih. Če jim ni v interesu, da mi prodajo in če se ne znajo obnašat na servisu, grem pač drugam.
Povsem pravilno si se odločil. Če ti eden ne odgovarja greš k drugemu in tretjemu ... Ni hudič da ne bi enega našel, toliko kot jih je. Zdaj veš iz prakse, da že prvi vtis veliko pomeni, tudi drugi se bodo naučili.
Nikjer v zakonu ali ustavi ne piše kako se moramo obnašat. Vsak po svoje, oz po navodilih nadrejenega. Ne obremenjujte se, pojdite k naslednjemu.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Ne avg 24, 2025 6:22 pm

tomzzi je napisal/-a:Cupra mogoče. So cupre udobne? Kot si omenil formentor recimo?

Formentor je zelo dober avto! Skorajda gokart kar se voznih lastnosti tiče! Pa tudi končna obdelava in materiali so na visokem nivoju.... Sodelavec, ki je (bil =P ) absolutni Alfist, ima tahudo, VZ verzijo in je prezadovoljen!
Drugač pa....če te še zanima poraba Stellantisovega tricilindričnega 1.2l hibrida.... danes in včeraj sem s hibridno 3008co spet naredil "krog" skupne dolžine 331 km.... prvih 163 km v eco modu, s porabo 5.0 l /100 km in povprečno hitrostjo 68 km/h, preostanek pa v normal modu, s porabo 5.3 l/100km in povprečno hitrostjo 67 km/h....prometna gužva srednja do visoka, ampak brez večjih ali daljših zastojev.
živeo drugmirkooooo!!!!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: luxxx7 in 19 gostov