tomzzi je napisal/-a:Mazda je res enkratna za vozit. Ampak jaz bi vzel avtomatika. Ročni je bil super ampak imam po 20 letih dovolj ročnih in hočem avtomatika.
To pa verjetno lahko pričakujem porabo 7 litrov a ne?
Saj je vse super razen preglednosti sploh nazaj in bočno.
Dobim vse kar rabim z doplačilom par kosov opreme zelo ugodno. Sploh ker je polog lahko višji in imam manjši mesečni obrok (fiksen).
Po drugi me je pa zmotilo samo rahlo trše vzmetenje saj se čuti neravnine. Bolj kot pri drugih. Glede tega bo Peugeot udobnejši. Ne rabim pa več neke ekstra vozne dinamike saj ne bom divjal po cesti.
Je pa kvaliteta vsega kar se dotakneš.
Moram preštudirat kaj se mi bolj splača vzeti. Saj glede porabe ni spet ogromna razlika verjetno, da bi prišparal ne vem kakšne vsote z 308 hibridom? Je pa glede varčnosti tist novi blagi hibrid super.
Če bi bila Mazda za odtenek udobnejša bi jo takoj vzel. Brez pomisleka.
Tako pa še študiram kaj vzeti. Se pa do konca tedna verjetno odločim.
@RUNAČ
Lahko dam ampak baje je v prihodu točno tak kot si želim in ima 18col.
Z 16 pa čudno izgleda.
Po naročilu bi bilo za čakati 4-5mesecev kar je pa preveč.
Sam imam CX-30 G150 avtomatika. Ti lahko napišem nekaj vtisov.
Tudi jaz sem jo vzel najbolj zaradi položaja za volanom in ugodne cene in ugodnega financiranja glede na ostale konkurente.
All time poraba po prevoženih 36 kkm je 7,6l/100km, ampak do službe imam le 5 km in to na porabo slabo vpliva. Zraven tega, vmes rad vozim dinamično. Me kar potegne zvok motorja kot kakega najstnika

.
Na morje v Tučepe, je recimo poraba bila 6,6 tja in 7,0 nazaj, vožnja pa po omejitvah +/-10 km/h. Z ležerno vožnjo po regionalnih cestah pa mi je trip poraba na taki poti padla tudi krepko pod 5l.
Na začetku, sem bil nad motorjem zelo razočaran, saj je bil zelo len. Sedaj, ko je motor konkretno utečen, pa je moči več kot dovolj. pri speljevanju se pozna tudi pomoč elektromotorja, saj te dobesedno z mesta izstreli, če je treba. Pri daljših avtocestnih klancih, pa se pozna odsotnost turbine in je potrebno poseči po menjalniku in prestaviti eno, dve prestavi nižje. Morda pa pri tem novem 2,5l motorju to ni tako izrazito.
Imaš prav, avto je precej nepregleden. Ta nepreglednost me moti predvsem pri vožnji po parkiriščih, saj pri zavijanju še sedaj nimam občutka koliko so kolesa oddaljena od robnikov. Pač davek na visoke boke in verjetno tudi visoko in dolgo sprednjo havbo.
Moti me tudi majhen prtljažnik, kjer ni kljukic za obesit vrečke in mesta za pospraviti varnostni trikotnik in prvo pomoč... pač koliko ti je to pomembno.
Kot si ugotovil, je podvozje trše, ampak se da preživet, ko se navadiš. Z 16 col ni dosti boljše. Imam 16 zimske alu original, ki sem jih dobil zraven avtomobila.
Glede avtomatika... mazdaši pravijo, da je greh v Mazdi ne imeti ročni menjalnik. Jaz sem tako kot ti, avtomatika pač želel imeti. Res, da mazdin avtomatik ni zadnji krik tehnike, ampak je zanesljiv in nezahteven za vzdrževanje.
Sam imam 90% časa ročico menjalnika potegnjeno k sebi in prestavim sam, kadar meni odgovarja, saj v avtomatskem načinu dostikrat prestavi v nižjo prestvo, ko nebi bilo treba.
Avto ima še kar nekaj pozitivnih in negativnih lastnost, katere sem tu na atomobilizem.com že nekje opisal.
.