tomzzi je napisal/-a:Bi riskiral z 308 in 1.2? Ali je res tak problem glede pitja olja?
tomzzi je napisal/-a:Pred dokončno odločitvijo...
Imam solidno ponudbo za CX30 2.5l avtomatik 140hp.
Ampak ker sem hotel ogrevanje volana imam ponudbo za Centre Line z design paketom kot dodatno (črne obrobe in maska).
Sem pa pozabil vprašati. Ali ima vzvratno kamero? Pod opremo je:
Nadzor vzvratne voinje s statičnimi linijami
Naprej usmerjena kamera, sprednji radar
Ali je bolje vzeti Homura ali Exclusive line pa sem pač brez ogrevanja volana?
Še vedno se odločam med 308 in CX30.
Pri 308 me skrbi, ker pač sem zasledil, da je problem z batnimi obročki in pitju olja.
A je to res pogost problem na 1.2?
Po eni strani raje vzamem Mazdo ki naj bi bila bolj zanesljiva po drugi pa 308 kjer dobim vse in še bolj udoben je.
Bi riskiral z 308 in 1.2? Ali je res tak problem glede pitja olja?
McLaren je napisal/-a:Lej tisockrat napisano tu in na ostalih forumih. 1.2 se izogibas ko hudic kriza. Ni to pretiravanje, motor je eden najslabsih ce ne najslabsi na trziscu. Kaj ti pomaga ogrevanje volana, masaze itd ko bos cakal na amzs da te poberejo v eni vukojebini? A brez gretja volana res ne gre?
drugmirko je napisal/-a:Hm... če ima Peugeotov motor oznako EB2LTEDH2 (in 136 konjev znotraj skupne 145 konjske sistemske moči), pol najbrž ne.... oziroma, ker je ta konkretno predelana 3. generacija 1.2 litrskega tricilindra komaj dobro prišla v avtomobile, je še prezgodaj trdit kej "za'prmej".
Problem z žrtjem olja so imele pa prve generacije štiricilindričnega EP6 motorja.... do tam nekje 2014-15. EB2 tricilindri so si pa, s počasi razpadajočim jermenom, mašili oljno pumpo.... da bi ga orenk pili pa nisem slišal. Ni pa nujno, da niso....
Vsekakor pa se motorjev z oznakami EB2DT, EB2DTS in EB2ADT ogni v velikem loku, ker nimajo ketne ampak jermen v olju! Žal in čeprav (po besedah mojega serviserja), tud te niso več tako drastično kritične, ker so vmes tudi na njih naredili nekaj sprememb, od drugačnega olja, do sestave in oblike jermena.... Torej, če bo Peugeot, naj ti prodajalec pove točno oznako motorja! No, če kupuješ mild hibrida, pol ni treba, ker imajo vsi (tudi 100 konjski EB2LTED hibrid) Gen 3 verzijo s ketno....
tomzzi je napisal/-a:Pred dokončno odločitvijo...
Imam solidno ponudbo za CX30 2.5l avtomatik 140hp.
Ampak ker sem hotel ogrevanje volana imam ponudbo za Centre Line z design paketom kot dodatno (črne obrobe in maska).
Sem pa pozabil vprašati. Ali ima vzvratno kamero? Pod opremo je:
Nadzor vzvratne voinje s statičnimi linijami
Naprej usmerjena kamera, sprednji radar
Ali je bolje vzeti Homura ali Exclusive line pa sem pač brez ogrevanja volana?
Še vedno se odločam med 308 in CX30.
Pri 308 me skrbi, ker pač sem zasledil, da je problem z batnimi obročki in pitju olja.
A je to res pogost problem na 1.2?
Po eni strani raje vzamem Mazdo ki naj bi bila bolj zanesljiva po drugi pa 308 kjer dobim vse in še bolj udoben je.
Bi riskiral z 308 in 1.2? Ali je res tak problem glede pitja olja?
tomzzi je napisal/-a: Ampak še vedno zasledim porabo olja... Ne vem pa do katerega leta. Oziroma težavve z batnimi obročki ki je bil večji problem kot jermen...
Je kakšen poidatek, da so to modificirali?