Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Re: Nov avto

Napisal/-a Blinder Sr sep 03, 2025 5:44 pm

MORDOR je napisal/-a:Drugače ta Mazdin atmosferc ni ničm posebnega. Da ga ne boste preveč hvalili. Vsak sodoben turbo bencinski štirivaljnik je boljši.

Če bi jaz kupoval, bi ocenjeval:
    rev hang
    zanesljivost
    vibracije pri nizkih obratih
    predvideno vzdrževanje; če je treba menjavat verigo je tle minus
    porabo in zmogljivosti glede na direktno konkurenco
    hrup, ampak za to bi mogoče treba pogledati primerjalne teste, kjer delajo meritve
    dajatve za cestno takso
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

PsyOps
Nov uporabnik

Napisal/-a PsyOps Sr sep 03, 2025 6:52 pm

Vsak naj kupi avto po svojih kriterijih. Popolnega avta po mojem mnenju ni. Če je avtor avto preizkusil in se mu dopade, potem je najbrž to to.

Clancy
Novinec

Napisal/-a Clancy Sr sep 03, 2025 9:31 pm

limas je napisal/-a:Mazda cx-30, zadaj torzijski drog? Sem prav prebral? Konkurenca ima neodvisno vpetje zadnje preme.
Nazadnje sem imel torzijski drog na R5, ko je bila še Jugoslavija.

Ne samo torzijski drog, ampak toga prema. Se pravi levo in desno kolo povezano z dolgim kosom železne cevi, če karikiram :D.
Zanimivo, da v nobenem testu ne omenjajo tega, pač pa samo, da je odlično vodljiv avto. Verjamem, da je pri normalni vožnji. Ni pa za pretiravati skozi ovinke. Jaz sem na začetku s CX-30 dvakrat skoraj zletel s ceste, ko sem se zapodil skozi ovinke, saj sem bil navajen na lego prejšnjega avta, ki je imel zadaj večvodilno premo.
Dandanes ima že skoraj vsak kitajec in korejec zadaj večvodilno premo. Očitno so se pri Mazdi odločili, da bodo na račun podvozja znižali proizvodne stroške. Kakor tudi z asistenčnimi sistemi starimi nekaj generacij. S tem mislim predvsem na radarski tempomat. Ampak deluje. Od tod tudi ugodna cena. Se pa avto seveda oddolži z odličnim počutjem za volanom, obliko, skoraj premium notranjostjo in dobrim motorjem... in brisalci :D .

Uporabniški avatar
whitee
Uporabnik

Kraj: Kozje

Napisal/-a whitee Sr sep 03, 2025 9:48 pm

Ne vem no, jaz sem z svojo staro Ford Pumo večkrat pretiraval, pa nisem imel težav z tem, da bi si rekel, hmm, ko bi le imel več-točkovno vpetje.
Je bila eden izmed najbolj zabavnih avtov, kar jih lahko kupiš za nek normalen denar. Tudi hitrost v ovinkih je bila zelo presentljiva, dokazano tudi na dveh trackdayih.

MORDOR
Novinec

Napisal/-a MORDOR Sr sep 03, 2025 9:57 pm

To mazdo sem tudi sam vozil. Vsak ima svoje mnenje ampak mene je razočarala tako skakanje po cesti kot neodzivnost atmosferca. Je pa res da sem navajen eksplozivnosti tubo bencinca in večvodilne zadnje preme.
Če pa se je kupec odločil za njo in je po preizkusu zadovoljen potem pa srečno vožnjo in naj mu služi.
Življenje ni praznik,ampak delovni dan!

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Sr sep 03, 2025 10:35 pm

Da nima multi-link me res preseneča, še moj hibrid ga ima. Sicer, to ni nujno velik minus, ne bi pa tega pričakoval od Mazde.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov