Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Re: Nov avto

Napisal/-a tomzzi Sr sep 24, 2025 8:15 pm

Ne se ne obotavlja. Od novega ni še čist gladko prestavljanje saj včasih vrže v nižjo za brezveze ampak se stanje izboljšuje.
To me je pri prvih kilometrih motilo ampak vse lepše šalta sedaj.
Za hitro speljat ne rabim sport tipke sploh. :D Tale motor je bolj poskočen v nižjih obratih kot Skyaktiv X (186hp) in se vozi kot dizel skoraj. :D

Tega mi je tudi prodajalec priporočal za mojo dnevno pot v službo saj pravi, da če ni avtoceste dnevno ptem je brezveze vzeti močnejši motor.
Pa še servisi so dražji.
Kot pravim lepo potegne in sem že kar malo pogrešal atmosferca (moj prvi avto je bil atmosferc). Ampak tale je itak v vseh pogledih odličen.

Zaenkrat pa ga še ne bom tiščal. =P

Aja imam tudi manual mode in obvolanske tipke za šaltanje. Ampak mi je prodajalc rekel, da to bom parkrat uporabil pol me bo pa minilo. :mrgreen:

Edit:
veliko jih graja infotainment. Meni je IDEALEN in veliko boljše od touchscreena. Z android auto pa dela tudi na touch ampak ne uporabljam. :mrgreen: Le ko bom kakšen naslov tipkal.

Aja avto ima tudi Amazon Alexo za glasovno upravljanje.

dANIS
Nov uporabnik

Napisal/-a dANIS Sr sep 24, 2025 11:47 pm

Tomzzi - glavno, da je siva :DDD . Čestitam za izbiro in srečno vožnjo.

Sem gledal trojko 2019 in se potem nisem odločil zanjo. Predhodna generacija mi je bolj ustrezala vendar...

krimič
Novinec

Napisal/-a krimič Če sep 25, 2025 8:40 am

Srecno voznjo!
Je pa po mojem mnenju znotraj zelo zastarel. Ampak tako Mazda kot Toyota so zanesljivi avto, ampak glede vizualnih stvari so pa mislim, da kar zadaj vseh .

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če sep 25, 2025 9:23 am

tomzzi je napisal/-a:Edino poraba je še malce višja ampak je bilo pred dnevi šele drugo tankanje.

Bo padla. Moram se prvo navaditi avtomatika in povsem druge vožnje.

Če želimo bit pesimisti, motor je isti kot tisti z ~190 km, samo zamorjen nad ~4000 rpm, da ne doseže več kot teh 140 km. Tako da poraba in izkoristek so isti kot pri 190 km verziji. Skoraj 200 km in atmosferski bi bilo požrešno pri drugih proizvajalcih, Mazda je tle izjema. Mazda ima celo enga posebnega diesel, 3.3 prostornine, ne dosti konjev in dosti nizka poraba.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
whitee
Uporabnik

Kraj: Kozje

Napisal/-a whitee Če sep 25, 2025 9:38 am

krimič je napisal/-a:Srecno voznjo!
Je pa po mojem mnenju znotraj zelo zastarel. Ampak tako Mazda kot Toyota so zanesljivi avto, ampak glede vizualnih stvari so pa mislim, da kar zadaj vseh .

Kako smo si različni. Na srečo je Mazda še edini proizvajalec, ki nas ne posiljuje z pretirano velikimi ekrani in ohranja čisto in funkcionalno obliko armaturne plošče. Vzamem tako notranjost 100x raje, kot nekaj, kar se prodaja danes pri konkurenci.

MORDOR
Novinec

Napisal/-a MORDOR Če sep 25, 2025 9:38 am

Srečno vožnjo. Meni osebno je armatura res grda ampak to je zgolj moje mnenje, Pač mazda ki vztraja na svojem, kar včesih ni slabo samo tole bi lahko posodobili.
Življenje ni praznik,ampak delovni dan!

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če sep 25, 2025 1:26 pm

Čestitke in srečno vožnjo!
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če sep 25, 2025 2:38 pm

Blinder je napisal/-a:
tomzzi je napisal/-a:Edino poraba je še malce višja ampak je bilo pred dnevi šele drugo tankanje.

Bo padla. Moram se prvo navaditi avtomatika in povsem druge vožnje.

Če želimo bit pesimisti, motor je isti kot tisti z ~190 km, samo zamorjen nad ~4000 rpm, da ne doseže več kot teh 140 km. Tako da poraba in izkoristek so isti kot pri 190 km verziji. Skoraj 200 km in atmosferski bi bilo požrešno pri drugih proizvajalcih, Mazda je tle izjema. Mazda ima celo enga posebnega diesel, 3.3 prostornine, ne dosti konjev in dosti nizka poraba.

Možno da je enak ampak ima navor čisto drugje kot 186. Imam grafe.

Vsem hvala za lepe želje.

Drugače pa je meni notranjost ravno zaradi tega najbolj všeč, ker nočem zaenkrat televizorjev na armaturi kot tudi ne razsvetljave ki bolj kot ne moti.
Nisem v dnevni in ne vozim božične jelke ampak avto. :D

Sem pristaš klasike in bom imel "klasiko" dokler bo še na voljo kaj takega.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov