Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

jaggy
Novinec

Kraj: Šentjur

Ovtavia 1.5 tsi ali 1.5 eTsi

Napisal/-a jaggy To sep 30, 2025 7:22 pm

Pozdravljeni,

razmišljam o nakupu rabljenega vozila Škoda Octavia 3–4 leta stare, motor 1.5 TSI 110 kW. Rad bi imel avtomatski menjalnik DSG, ampak sem ugotovil, da je ta motor v kombinaciji z DSG na voljo samo kot blagi hibrid (MHEV).

Tukaj se mi je pojavila dilema – kakšna je dolgoročna zanesljivost teh blagih hibridov? Doslej sem se bolj nagibal k »klasični« bencinski izvedbi brez dodatne elektrike. DSG mi je sicer pomemben (tudi ženi je bolj všeč avtomatik), a ne bi rad kupil avta, ki bi bil kasneje problematičen.

Moja dnevna vožnja je zdaj približno 8 km v eno smer, zato sem dizla z bolj težkim srcem črtal s seznama.

Zanima me, kakšne so vaše izkušnje in mnenja:

kako se dolgoročno obnese DSG v kombinaciji z 1.5 TSI in blagim hibridom,

ali so kakšne pogoste težave pri 48 V sistemu,

na kaj je treba biti posebej pozoren pri rabljenem nakupu.

Vsak nasvet ali izkušnja iz prve roke mi bo zelo prav prišla.

Hvala!

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Re: Ovtavia 1.5 tsi ali 1.5 eTsi

Napisal/-a mrtwelvetrees To sep 30, 2025 7:42 pm

Pomemben podatek je tudi kateri letnik gledaš oz model, ker če gledaš na koncu proizvodnje modela, so odpravili siguno kar nekaj napak, kot pa pri novejšem modelu.

Če imaš dosti semaforjev, mestne vožnje, veliko ustavljanja in speljevanja potem ja blagi hibrid je tukaj malenkost v prednosti.
Pozanimaj se kdaj se takšna baterija za blagega hibrida iztroši, in koliko je strošek zamenjave.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

jaggy
Novinec

Kraj: Šentjur

Re: Ovtavia 1.5 tsi ali 1.5 eTsi

Napisal/-a jaggy To sep 30, 2025 8:52 pm

Gledam 2021/2022
Mestne vožnje nimam.
Vem, da je ročni v vsakem primeru "trotlziher" sem pa imel teden dni v lasti diesel z dsg in je vožnja bolj lažerna...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov