Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
pistON
Novinec

Škoda PEAQ

Napisal/-a pistON Pe okt 02, 2026 9:29 am

No, pa sem se po letih skepse vendarle odločil, da bo moj naslednji avto električni. Čez kaki 2 leti. Potem je pa preteklo še precej vode, preden sem našel primerek, ki bi mi ustrezal. Do sedaj je bilo vse premajhno, s premajhno baterijo/dosegom, predrago, ali pa kitajsko. Kitajci odpadejo. Sploh ne bom razlagal, zakaj.
To je novi Škoda PEAQ 90. Ne najdem enega minusa, avto mi je bomba. Polnjenje bo doma, sončna elektrarna. 20.000 km/leto. Odpiram debato, kaj menite o tem avtomobilu. Saj bo a.com naredil test, tudi na jutubu sem jih že videl nekaj, zanima me razmišljanje povprečnega Janeza.
You just better start sniffin' your own
rank subjugation jack 'cause it's just you
against your tattered libido, the bank and
the mortician, forever man and it wouldn't
be luck if you could get out of life alive.

tilzator
Nov uporabnik

Re: Škoda PEAQ

Napisal/-a tilzator Pe okt 02, 2026 10:31 am

Meni je vizualno izjemno všeč. Tudi notri. Se mi zdi, da so dobro zadeli, kaj išče povprečni uporabnik tega segmenta. Ampak v tem trenutku ne bi bil tako pogumen, da bi kupil 60k € vreden električni avto z dokaj zastarelo tehniko že sedaj.

Po mojem mnenju so električni avti trenutno v tej fazi, kjer so bili pametni telefoni cca. leta 2010 in do nekje 2015 (obdobje iPhone 4 do 6s/Galaxy S do S6), kjer gre tehnika tako hitro naprej, da bo ta Peaq čez dve leti že zelo zastarel. Ne pravim, da ni smiseln nakup električnega avta, daleč od tega. Je pa verjetno bolj smiseln nakup nekaj manjšega kar bi izgubilo tudi manj na ceni.

Če pa pogledam še konkurenco. Izjemno težko bi se odločil med Peaqom in Hyundaiom Ioniq 9. Sploh glede na to, da ga dobiš zdej že za 63k €, 800v arhitektura (čeprav s svojimi napakami) in 110 kwh baterijo.

cashy
Novinec

Re: Škoda PEAQ

Napisal/-a cashy Pe okt 02, 2026 4:14 pm

Podprem mnenje tilzatorja predvsem v smislu zrelosti tehnologije baterijskega sklopa. Peaq bo zastarel takoj, ko bodo šle baterije s trdnim elektrolitom v masovno proizvodnjo, in to BYD in Toyota nameravata že v letu 2027. Mislim, da bo to naslednja velika revolucija v električnih avtomobilih. Krepko povečan doseg z manjšo maso avtomobilov. Res, da bo v začetku ta tehnologija še precej draga, vsaj dokler ne doseže velikega obsega proizvodnje, a verjamem, da bo v nekaj letih cenovno na ravni sedanjih električnih avtov. Trenutni električni avti bodo videti kar precej zastareli s tega vidika. Ne vem, če bi bilo smiselno kupovati tako drag avto tik pred to revolucijo baterijskih pogonov.
ne praš me nič, ker nič ne vem
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 61 gostov