Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Potrebujem pomoc pri nakupu Puntota za cca. 500k SIT

Napisal/-a Daco Po feb 23, 2004 12:06 am

In sicer stvar je taka, stoji pa tkole...

Moj zelo dober prijatelj se je odlocil, da bo zamenjal svoj 14 let star Yugo 45 za novejsi avto. Na razpolago ima cca. 500k SIT in od teh rabljenih avtomobilov, ki se gibljejo v tem rangu mu je najbolj vsec Fiat Punto. Avto naj bi bil mlajsi od 95 letnika in po moznosti naj bi imel SX opremo (centralno zaklepanje, elektricne sipe) ni pa pogoj. Glede motorja tut ni zbircen, lahko je 55, 60 ali 75. Je kar nezahteven glede tega. Na avte gleda predvsem bolj laicno... vazno da mu je vizuelno vsec in da mu lepo sluzi.

Imate kak predlog, nasvet? A so s temi Puntoti kaksni problemi, je treba o njih kaj vedeti (razen tega da so FIAT :lol: )? Na kaj naj pazi pri nakupu le-tega? Kje je kak dober servis v LJ in okolci? Ve kdo za kakega primernega Puntota za mojega prijatelja?

Vem samo da je moja bivsa punca imela neljubo izkusnjo pri nakupu Puntota. Starci so kupili njej in sestri Puntota za 500k SIT, en teden je delal... pol se je pa neka lucka prizgala za motor in od takrat naprej so meli avto vec kot mesec dni na servisu, menjal 2-3 razlicne stvari (mi ni znala niti razloziti kaj vse)... skratka prej sva midva nehala kot je bil avto popravljen! :sadd

Shit happens! :-P
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Napisal/-a Daco To feb 24, 2004 8:46 am

Dejte no mal bolj pocas, res ste se razpisali... ne dohajam prebrati vseh postov :P

Salo na stran, kaj res nima kaj pametnega, korsitnega za povedat, svetovat, whatever? Al ste se odlocil, da me ignorirate? :sadd

Pa lep f***ng zasnezen dan se naprej :hi

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To feb 24, 2004 9:00 am

Daco, na žalost vem zelo malo o puntotih, vem samo to da imajo nekateri problem z mašinami, drugi pa nič, tko da moraš res pazit - mogoče pa kdo ve katere serije imajo manj problemov in probaj dobiti tako. Sosed ima puntota starega eno leto in ima po enem letu narejenih 60k km, pa je že dihtnge na glavi menjal - diske, pa roke tudi - končniki so bili menjani prejšnji teden - kr nekaj je že menjal, s tem da ga poleg teh popravil še na vsakih 10.000km pelje na uradni servis, kjer mu opravijo redni servis. Pa do sedaj

LP
Nebivedu

P.S. Naslednji njegov avto bo subaru leone, ker je vidu, kok mam jst mal problemov z njim in zdej ga že išče, puntota bo pa zažgal in porinu u jamo.

Jonny Vrabec
Nov uporabnik

Napisal/-a Jonny Vrabec Po mar 22, 2004 11:29 pm

Jst sm pol leta nazaj eno babo mal nategnu (al pa ona mene) in mi je prodala punto 75 elx 96 80.000km za 550 jurjev - s tem d ma sfukane klučavnce zarad vloma - ma pa dalinca. Drgač je pa tut ona menjala končnike, jst sm že auspuh švasu za drugo morm pa kr potrkat k eni ga ful kurca*o. Mogoče se 75 manj kvarjo - al pa več -sej n vem. Sam ne kupit gt - ja turbo - za tega pa vem d se jebejo!!
Slika Punto ELX

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Napisal/-a Daco Po mar 22, 2004 11:35 pm

Sej pol je najdu enga Puntota 50s od enga studenta iz NM, ki je sel baje potovat okol sveta pa je prodajal avto. Z avtom je zaenkrat zadovoljen... ob nakupu ga je cakala menjava zadnjih amortizerjev, ker so bili zanic. Drugace pa avto dela. Je prav tisto kar je iskal... veliko udobnejsa in prijetnejsa voznja kot v prejsnjem Yugicu 45.

Jonny Vrabec
Nov uporabnik

Napisal/-a Jonny Vrabec Sr mar 24, 2004 10:22 pm

Si mislu 55s?
Sam k bi vidu kašna je razlika med 55s in 75elx. Men je že sam armatura bolša, k je podalšana, pa vrata niso plastična not..... :bow
Kulk kilometrov pa ma narjenih tist punto?
Slika Punto ELX

Uporabniški avatar
Neelix
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Neelix Sr mar 24, 2004 10:57 pm

Hja! Končnike bo najbrž kr kmal menju. Pa kaka dihtunga pri glavi motorja zna spustit. Moja sestrična je mela 55s, sam ne vem glih keri letnik, pa sem ji ga jaz kr dost vozo po servisih. Samo to niso strašni stroški, mal več ko jugec. Pa saj se bo navado hodit na servis.
Aja, pa še to. Ene serije so mele čist zanič kontakte v zadnjih lučeh. Jaz sem kar dosti popravljal kontakte na sestričninem puntotu. Se tudi navadiš.

LP

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Napisal/-a Daco Če mar 25, 2004 8:10 am

Ma ja 55s je, sej sem videl ko sem napisal sam se mi ni dal popravljat (tistih pet kobil gor-dol :P ). Je pa 95 letnik in ima cca. 150kkm. Glavno da je tip zadovoljen z njim. Itak ni nek ljubitelj avtomobilizma niti ne daje kaj prevec na to. Prej je imel 14 let starega Yugica 45. Zaenkrat se ne jamra glede servisov... pocakajmo par mesecev :mrgreen:

Jonny Vrabec
Nov uporabnik

Napisal/-a Jonny Vrabec Če mar 25, 2004 9:14 pm

Ah z yugiča na puntota je tku kt s peš honde na frčota
Slika Punto ELX

Punto_GT
Stalni uporabnik

Napisal/-a Punto_GT So mar 27, 2004 1:21 pm

Jonny Vrabec je napisal/-a: Sam ne kupit gt - ja turbo - za tega pa vem d se jebejo!!

Jonny Vrabec, kdo ti je pa to tebi reku, če ga nisi imel ne govorit tako ker ne veš.
Jst ga imam že eno leto in pol in avto se prou nič ne j**e (letnik 95, imel je 130 000km kadar sem ga kupil) in ga tudi ne šparam, tko da so kar kvalitetni GT-ji!

Pred GT-jem sem imel punto 55s (letnik 97, samo 29 000 km je imel) in se je kvaru lih tolko čene še več.

catfish
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a catfish Pe apr 09, 2004 1:28 pm

Jaz sem mel puntota 55s 1,5 meseca, letnik 96, prevoženih neki čez 60.000. Pelu na servis, da ga pregleda in menja olje ter svečke in jermena. Naslednji dan šel s faxa v kranju dam s sošolcem in mal pred domom mi avto trikrat zacuku in prižgala se je lučka za temperaturo (ni kazalcev za temperaturo razen lučka, kar pa je prepozno, če se ti prižge).
Kaj je bil rezultat:
- vodna pumpa spustila,
- skrivil glavo
Avto mi je ribnu 1 dan po servisu. Žal pa sem ga servisiral na nepooblaščenem servisu pri nekomu doma, ki dela pri pooblaščenem serviserju in prodajalcu FIAT vozil in take napake, da je pumpa delno že spustila ni vidu. Naj bi pa bil najboljši serviser pri tem podjetju (po pogovorih z lastnikom tega servisa-neformalno).
Popravil za 40k SIT in prodal.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov