Napisal/-a tom2 Če maj 27, 2004 7:31 am
No ti bom jaz poskušal odgovoriti. Sam sem 5 let vozil omenjeni avto, moja je bila sicer 2.0 RXE, letnik 94. Moram rečt, da mi je včasih še vedno žal, ker sem jo prodal.
No, bom najprej povedal eno slabo stran: Že od vsega začetka ko sem jo kupil (rabljeno pri 80.000 km), me je nekoliko motilo mehkost sedežev. Od izzrednega, kar se je pokvarilo sta bila oba sprednja senzorja za ABS in en čas je gretje v avtu slabo delovalo (beri res slabo). Aha, pa ventilator za notranje kroženje zraka je tudi dušo spustil. Drugače pa samo redni servisi in določene stvari, ki se menjajo, ko jim poteče življenska doba. Npr.spr ležaj sem prvič menjal pri 160.000km, spr. zavorni diski so bili še original pri 180.000km, ko sem jo prodal. Drugače pa sem bil izredno zadovoljen z vožnjo, prav tako z zmogljivostjo in porabo. Tudi jaz sem presedlal iz manjšega in lažjega avta, na večjo in težjo Laguno. Med vožnjo se čuti, da sediš v težkem avtu, kar ti da nek občutek stabilnosti in varnosti. Prav tako je avto naravnan na udobje. Mogoče se ti bo od začetka zdelo da je avto premehak, subjektivni občutki pač, ampak se ga navadiš kmalu. Moj je imel kljub letniku 94, skoraj vso opremo razen usnja. Tudi voznikov airbag in avtomatsko klimo. Priporočam ti, da ob nakupu pomisliš tudi na to opcijo, če ne avtomatsko, vsaj na ročno klimo. Pred leti nazaj, sem se imel pol leta voziti tudi Laguno, z 1.8 litrskim motorjem, vendar sem že malo pozabil, kako je bilo s porabo in zmogljivosti. Verjetno kaj posebno poskočna res ni, vendar pa če jo boš uporabljal za normalno vožnjo, boš z njo povsem zadovoljen. Sam sem bolj zmeren voznik, na svoji sem imel porabo na relacijah tudi pod 8L, drugače pa povprečje nekje pri 8.5, kar se mi sploh ne zdi veliko. Samo za primerjavo: pri novi Laguni II, z 1.8 16V motorjem nisem nikoli prišel pod 8,3L/100km (po računalniku). Povprečna poraba pri slednji se giblje nekje pri 9, zmogljivosti pa niso primerljive. Kar mi je bilo všeč pri stari Laguni, je bila tudi boljša ergonomija kot recimo, pri starem Meganu ali Cliu. Pa velik partljažnik in veliko udobja. Tudi kvaliteta izdelava je bila dobra, namreč v armaturi oz. notranjosti ni bilo nobenega črička, ali kaj drugega kar bi ropotalo. Tako, da če dobiš dobro ohranjeno od lastnika, ki jo je čuval in vzdrževal, mislim da ne moreš zgrešiti z nakupom. Če te še kaj zanima, samo vprašaj.
LP
tom2