Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

tekach
Nov uporabnik

Fiat Tipo 1.9 td gt

Napisal/-a tekach So jun 05, 2004 8:49 pm

Zdravo!

Vprašal bi, kakšne so vaše izkušnje oz. mnenje o Tipu 1.9 td Granturismo. Se motor obnese? Kako je z porabo? So kakšne znane napake in pogosti problemi (recimo slovi kot slab motor?)

Hvala in lep pozdrav.

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Po jun 07, 2004 10:24 am

Takega sem imel 2 leti, z njim naredil 50 kkm (iz 75 na 125kkm). V tem času mi je šlo tesnilo na glavi in hladilnik je začel spuščat ter vodna pumpa. Kot sem slišal od novega lastnika, mu je pri cca 150 kkm crknila tudi turbina (začela je tulit)
Sicer se na tipotih redno začne pojavljati luft na stabilizatorju in pri amortizerjih, kar se v kabino tudi sliši. Značilno je tudi precej slabo gretje - sem menjal termostat, pa ni bilo nič boljše.
Sicer je motor za vožnjo zelo dober, divji, poraba pa je med 5.5 (dolga nežna vožnja) in 7.5 litri (150 po avtocestah). Doseže pa do 190 km/h. Dobro vžiga - tudi pri -25 je vžigal kot mina (pa še s kurilcem :oops: )
Na žalost je izredno težko dobiti dobrega in lepega, ker je vse že staro in zgonjeno - razen če boš imel res srečo.

tekach
Nov uporabnik

Napisal/-a tekach Po jun 07, 2004 10:58 am

thanks, peters :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov