konec leta 2003 sva s punco kupila nov fiat punto,
takoj sva imela probleme
- spustilo tesnilo glave in ventilov (tesnilo menjali že drugič * serviser razložil, da se bo to itak skoz dogajal in da se ne sekirat!!!??????? -po menju serviserja bo menjava na vsakem servisu)
- zadnja vrata škripala kot pri 20 let starem avtu
- škriapjoči zadnji most
- po ravnih delih pločevine (po strehi,...) male pikice, so probali polirati pa pravijo da ne gre dol * serviser predlagal naj jih odstraniva z nohti (pikic 1.000.000 - HALLOOOO!)
- tudi pri nas v armaturi non stop nekaj škriplje
- po treh mesecih delala optiko (čeprav nismo vozili po robnikih,...) * narejenih 5000 km
- volan pri hitrosti nad 120 km/h, postane mehak tako, da moraš avto vseskozi loviti * A SE VAM ZDI TO NORMALNO????
Sem mislil, da je imam jaz klump avto pa očitno ni preveč.
Mam focusa. Na začetku crknala zadnja luč. Sem hotel zamenjat, ni šlo.
Šel potem na fordov servis, me je butasto pogledal, češ še ene k.....žarnice ne
znaš zamenjat. Je on probal ni šlo, je razstavil pol avta, potem pa našprical fasungo z wd-jem pa je blo kul. Čez 2 tedna spet isto.Spet grem tja pa je ugotovil, da je crknala
fasunga za žarnico. Dobro, je dobil to stvarco in zamenjal in zdaj dela.
Po 4000km crknil luftmesser oz.senzor za podtlak. Sem bil enih parkrat tam, so ga testirali, na začetku pa seveda nič ugotovili. Lučke so se prižigale in konji so crknali za par sekund. To se je v enem letu pojavilo enih 10x. Na začetku aprila pa sem testiral čip od rapida, ki mimogrede deluje odlično in šele tedaj se je to začelo pojavljat skoz. Pri visokih obratih se je prižgala lučka za predgretje in sem moral avto "resetirat", da je spet šel. OK dojst litanij, u glavnem čakam na ta senzor že en mesec. Sedaj pa je po 24k km crknil prednji ležaj. Avto ni več v garanciji, že dva tedna ne. Predlogi? Bil sem že tam zaradi tresenja volana pa je rekel, da so gume deformirane. OK. To je to.[/list]