Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

tuerk
Nov uporabnik

Napisal/-a tuerk So jun 05, 2004 6:17 pm

konec leta 2003 sva s punco kupila nov fiat punto,
takoj sva imela probleme

- spustilo tesnilo glave in ventilov (tesnilo menjali že drugič * serviser razložil, da se bo to itak skoz dogajal in da se ne sekirat!!!??????? -po menju serviserja bo menjava na vsakem servisu)

- zadnja vrata škripala kot pri 20 let starem avtu

- škriapjoči zadnji most

- po ravnih delih pločevine (po strehi,...) male pikice, so probali polirati pa pravijo da ne gre dol * serviser predlagal naj jih odstraniva z nohti (pikic 1.000.000 - HALLOOOO!)

- tudi pri nas v armaturi non stop nekaj škriplje

- po treh mesecih delala optiko (čeprav nismo vozili po robnikih,...) * narejenih 5000 km

- volan pri hitrosti nad 120 km/h, postane mehak tako, da moraš avto vseskozi loviti * A SE VAM ZDI TO NORMALNO????

Sem mislil, da je imam jaz klump avto pa očitno ni preveč.
Mam focusa. Na začetku crknala zadnja luč. Sem hotel zamenjat, ni šlo.
Šel potem na fordov servis, me je butasto pogledal, češ še ene k.....žarnice ne
znaš zamenjat. Je on probal ni šlo, je razstavil pol avta, potem pa našprical fasungo z wd-jem pa je blo kul. Čez 2 tedna spet isto.Spet grem tja pa je ugotovil, da je crknala
fasunga za žarnico. Dobro, je dobil to stvarco in zamenjal in zdaj dela.
Po 4000km crknil luftmesser oz.senzor za podtlak. Sem bil enih parkrat tam, so ga testirali, na začetku pa seveda nič ugotovili. Lučke so se prižigale in konji so crknali za par sekund. To se je v enem letu pojavilo enih 10x. Na začetku aprila pa sem testiral čip od rapida, ki mimogrede deluje odlično in šele tedaj se je to začelo pojavljat skoz. Pri visokih obratih se je prižgala lučka za predgretje in sem moral avto "resetirat", da je spet šel. OK dojst litanij, u glavnem čakam na ta senzor že en mesec. Sedaj pa je po 24k km crknil prednji ležaj. Avto ni več v garanciji, že dva tedna ne. Predlogi? Bil sem že tam zaradi tresenja volana pa je rekel, da so gume deformirane. OK. To je to.[/list]

wavemaker
Stalni uporabnik

Napisal/-a wavemaker So jun 05, 2004 7:09 pm

No, moj punto dela zadovoljivo do sedaj (31000 km). Vse kar sem do sedaj menjal je bla štop žarnica. Pomoje je odvisno kolk maš težav od tega, kateri letnik je avto. Tisti prvi ki pridejo s tekočega traka imajo velikokrat kakšne poporodne težave.
In pa malo sreče moraš imet, kdo ti je sestavil avto - kakovost izdelave. Pač a se je Ragazzo zbudu z levo ali z desno nogo. Niso samo puntoti klump.
Galantfreak: Jaz se recimo 100x raje peljem s puntom kot pa z galantom... Prosim ne diskreditirat drugih.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko So jun 05, 2004 7:43 pm

ej maš pa res nesrečo z avtom sam sem pa slišal od kolega da ima oz. je imel
isti problem glede olja in dihtnge na glavi!
na servisu je dobol isti odgovor kot ti glede menjave :!:
Baje da so mu pobrusl glavo pa je čez cajt spet spustila je pa zvedu
kao da je bla ena serija puntov neki čudna :evil: :!:
no po enem letu je avto zamenu :idea: za puntota :P sam ta mu pa dela brez
problemov in je ful zadovoln

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe So jun 05, 2004 8:00 pm

Kolkr jet zdej tle gledam, fiat sploh ni tolk slab avto, pač pa so pooblaščeni servisi v sloveniji totalno zanič. Kako ti lahko reče kar navad se da se ti bo avto kvaru. To on zanalašč tolk slabo naredi, da boš drugič spet prišel in bo spen na novo zaslužil.

LP Joseph

Vesi
Novinec

Napisal/-a Vesi Ne jun 13, 2004 1:04 am

Puntoti imajo probleme z dihtngami na glavi. To lahko potrdi vsak Fiatov mehanik. Mogoče bo sedaj po zadnji prenovi Puntota kaj boljše.
Lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov