Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
SMAJL
Nov uporabnik

Nakup rabljenega vozila v Italiji

Napisal/-a SMAJL Po jul 12, 2004 7:02 pm

V Milanu v Italiji sem našel avto ki ustreza mojim željam in ga nameravam od tam uvoziti in registrirati pri nas. Kar sem do zdaj ugotovil je potrebno pred registracijo plačati davek (1% če je vrednost vozila pod 1mio) in ekološko takso al nekaj takega. Sem klical tudi na tehnične preglede kjer so mi povedali da moram opraviti homologacijo in tega jaz ne razumem. Mislil sem da velja homologacija iz Italije ali druge države EU tudi v Sloveniji?
Zanima me tudi na katere načine se da pripeljati vozilo iz Milana do Slovenije. Prevoz z kamijonom mi ni ravno všeč saj bi moral vozilo pripeljati do tehničnega in še na homologacijo če je ta potrebna. Se da narediti "preizkušnjo" v Italiji za prevoz vozila v tuje države ali kaj podobnega?

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Po jul 12, 2004 7:13 pm

ko podpišeš uno pogodbo greš na tamkajšni amzs
tm kupš preizkusno tablco (vsaj za 14 dni)
prpeleš auto u slo, tuki pa če je auto mlajši od nevemkerga leta rabš sam neko potrdilo, drgač delaš homologacijo
plačat morš ekološko takso, pa dmv
in pol ga registriraš

drgač je pa že u eni temi to napisan
nalsov je : kako je daco... neki u tem stilu, tm ti piše kko je uvozu iz nemčije auto, v italiji je pa podobno
podpis

Uporabniški avatar
SMAJL
Nov uporabnik

Napisal/-a SMAJL Po jul 12, 2004 7:24 pm

Kolko je ta meja starosti ko ni treba homologacije? Nameravam kupiti namrec letnik 95. Uno temo sem prebral in mi ni bilo vse cisto jasno, tako da hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Kraj: Breg pri Polzeli

Napisal/-a pubi2cv Če jul 22, 2004 1:29 pm

Pogoj za pridobitev homologacije je, da ima avto EURO2 motor in vzglavnike na vseh sedežih. To je vse.
pubi

Uporabniški avatar
f4676
Novinec

Napisal/-a f4676 Če jul 22, 2004 1:40 pm

Kolikor jaz vem ni več homologacije ampak je potrditev istovetnosti - ali povedano drugače:Kako birokracija v 5 minutah zasluži 30.000 SIT ne da bi naredila kaj koristnega. Vsak rabljen avto mora skozi ta postopek. Pa še popravek.
Avto mora poleg euro2 predpisa (pazi ker e2 ni enako kot euro2) imeti na tistih sedežih, ki imajo tritočkovni varnostni pas orginalno vgrajene vzglavnike. Če pa te zanima še kaj mi pošlji pm
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov