Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Davor ///AMG
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Audi A3 1996-2001/ Kva mislte?

Napisal/-a Davor ///AMG To jun 22, 2004 10:21 am

LP!
Zanimam se za nakup Audija A3, pa me zanimajo malo informacije o tem vozilu! Dobre in predvsem kakšne slabe ali šibke lastnosti. Kakšni so motorji (bencinarji)? vozne lastnosti itd...
Hvala!
Ajde
Slika Slika
Slika

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate To jun 22, 2004 10:42 am

Mislm, ma kar nekaj ljudi na tem forumu ta avto in da z njim nimajo tezav. Se ti bodo sigurno se oglasl. (pa uni tud, k bodo rekl da je to krs :P )

Bencinske motorje mas 1.6 100KM, 1.8 125KM, 1.8T 150KM, 1.8T 180KM pa S3 1.8T, mislim da 225KM.

Predvidevam, da se 1.6 masina v A3 obnasa tko k v Golfu IV. Poraba se razteza od 6.6 pa do 9.5 l/100km gledano na cel tank iz mojih izkusenj. Tist 6.6 mi je blo samo za izziv, da vidm, kam se da porabo spravt. Obicajno je ob "zmerni" voznji okol 8l/100km. Ce bi vozil po omejitvah bi blo pa nekje okol 7.5l/100km. Pr men masina lepo potegne do 180, do 190 se je treba ze mal pomatrat, po klancu dol pa 208 ;P Prehitevat se da tud kar vredu, pospesek do 100 je pa okol 12sekund, razen ce mas cist prazen avto, tank, pa si sam bl suh, pol gre prot 11. (tole stopano s cdjem v avtoradiu). Za divjanje ta masina glih ni, vseen pa zna prnest neki uzitkov ob voznji skoz ovinke.

Jest bi se odlocu za 1.8T 150KM. S tem da moras seveda imeti tud denar za pokritje stroskov z registracijo, bencinom, servisi, k so drazji kot pri sibkejsih motorjih. O tem motorju je blo na tem forumu ogromno napisano, uporabi iskanje. Trenutno tece tema z naslovom poraba, kjer se "kregajo" o porabi 1.8 in 1.8T masine. Pred casom je bla aktualna tema 1.8T tuning, kjer je mislm da Blue GTI napisu, kaj vse se da iztisnt iz te masine.

Ce sm pr masinah kej zgresil je mogoce 1.6 102KM, pa za "obstoj" 1.8T 180KM nisem cist ziher.

Dizle mas pa turbince 1.9 od 90KM pa mislm, da pri Audiju "samo" do 130KM. Bos pa obema masinama hvalezen za navor in nizko porabo.

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco To jun 22, 2004 9:47 pm

Jst sem ponosni lastnik A3 1.8T 150KM letnik 2000 s paketom opreme Ambition. Sicer ga imam sele dober mesec a sem nad avtomobilom navdusen. Res odlicen avtomobil (kar verjetno lahko potrdijo fantje s foruma, ki so se peljali z mano na autoshow v Ajdovscino). Odkar ga imam je poraba 8.5l/100km kar se mi zdi zelo sprejemljivo za tako masino. Res da ne norim vedno in povsod (je vseeno treba mal gledat tut na porabo) a so lahko fantje s foruma price, da ga tut pritisnem. :mrgreen:

Tko no... na relacijah je najmanjsi problem imeti porabo pod 8 v mestu pa tut z malo bolj dinamicno voznjo naj nebi kuril vec kot 10 in to se mi zdi zelo sprejemljivo za to kar ti avto ponuja. No bom nehal, ker bo se kdo rekel da ga samo hvalim ker je moj a dejansko nimam slabe stvari za povedat o njem (upam da bo tako tudi ostalo :P).
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

Uporabniški avatar
ales17
Nov uporabnik

Napisal/-a ales17 Če jul 29, 2004 1:47 pm

Daco si imel (imaš) mogoče kakšne težave pri pranju zadnjega stekla ... namreč znana bolezen Golfa IV, Audi A3 in podobni je, da se neki zje... cevka pri pranju zadnjega stekla (v mehizmu) potem voda teče v motorček in mehanizem (nima dovolj tlaka).
Sem že spraševal kaj se da dobit kot rezevni del in so mi povedal, da lahko samo cel mehanizem z motorčkom naročim, ki pa stane 29k SIT kar pa ne mislim kupit! :shock:

Kakšna ideja kaj naredit ... sem že imel v kosih in je tam počila cevka za vodo, ki je speljana skozi os motorčka za brisalce ... :?:
... od Fabie ne paše, ker je prekratka!!! :wink:

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Če jul 29, 2004 4:48 pm

Zaenkrat se nisem opazil tezav - je pa res da zelo malo uporabljam zadnji brisalec. Itak ponavadi na bencinski ocistim zadnjo sipo ce je potrebno pa tut avto operem vsaj 1x mesecno tako da res nimam potrebo po tem... aja pa tut po makedamu se skoraj nikoli ne vozim, v Ljubljani mi ga pa ne uspe toliko umazati, da bi moral zadnjo sipo skoz pucat :mrgreen:
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA Če jul 29, 2004 5:10 pm

Vse je že daco povedal, tako da se pod njegov post lahko le podpišem.
Aja, pa obvezno, ne, OBVEZNO vzemi temnomodro, črno ali pa zlato barvo. Razni srebrni in podobni izgledajo kot golf, taki temni so pa res br00tal.

Drugače pa ima zadaj zelo malo placa (kot golf IV, samo da ima nižjo streho), tako da je to avto za enega ali dva, za več pa le na krajše razdalje, na daljše pa za palčke ali potrpežljive. Se pa z dobro voljo da vse - nas je pet šlo na morje z prtljago za štiri (za enega smo jo dali v drugi avto) pa smo se pomatrali, sicer samo do Poreča, bilo pa je. Je pa klima v takih stisnjenih razmerah obvezna :)

S paketom ambition slabih strani skoraj nisem našel, ima ogromno predalov (celo pod sedežema, sovoznikov je je deljen, v in pod naslonom za roke, pod sredinsko konzolo, ...), volan skoraj ne bi mogel biti boljši, notranjost je lepa, čeprav mogoče za odtenek bolj plastična od golfa, sedeži taki kot morajo biti - trdi in oprijemljivi, je pa naslon za roke rahlo neergonomičen in če nimaš dolgih rok ti bo bolj v napoto kot ne :)

Kot sem že rekel, odličen avto za dva, je pa res da kvaliteta stane in da je malo dražji od najbližjih konkurentov. Za razliko od golfa ima nekaj 'duše' (lahko da samo zaradi značke na maski :) ), med motorji pa bi izbiral med TDI 90 KM, če bi iskal varčen avto, in 1.8T 150 KM za športne užitke.

Uporabniški avatar
AR_146
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a AR_146 Če jul 29, 2004 5:25 pm

sosed ima l 2001 letnik 1.8T 150KM

dobr leti nimam kej rect problemov zaenkrat kej večjega ni imel ima 60k km

poraba se pa giblje mesto nekje 10 (normalne vožnje ) ta vikend sva šla v pulo mal vožnje po puli in nazaj pa je bila poraba 16l (je pa precej tišu)

drugače pa supr avtoček

Uporabniški avatar
ales17
Nov uporabnik

Napisal/-a ales17 Pe jul 30, 2004 1:26 pm

Pa kako hudiča imate tako veliko porabo :o sam imam na tank porabo ~ 8,5l/100km zadnjega sem imel še manj pa se ne vozim počasi! :twisted:
Me že vsi ku... kaj tak norim, da to ni varno itd.

Fotr čist tepih naprej zrine ko se pelje z mano! :twisted:

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho Pe jul 30, 2004 4:06 pm

Če bi bil jaz na tvojem mestu bi se odločil za nakup A3 letnika 99 in več, starejšega se ti ne splača vzet.

Sam imam 1.9 TDI 98 letnik pa nad njim nisem niti malo razočaran. Tu pa tam mogoče kakšna manjša okvara ki se hitro reši (jaz sem mogo edino nosilec mašine menjat). Če bi bil na tvojem mestu bi od bencinara vzel definitivno 1.8 T. Lega je vredu, posebej če ga dol spustiš. Mogoče ti bo šla kaka sprednja roka, ampak pred 100.000 km ne pričakuj večjih težav. Edino redno menjavat olje na vsakih 15.000 km pa boš mel vse OK.

Moj se bo po vsej verjetnosti letos prodal, in to samo zaradi tega ker hočem met nekaj novejšega (okrog 2001 letnik) in pa malo več konjev. Iz nemca pa definitivno ne grem več dol. 8)
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov