Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
kovse
Nov uporabnik

Kraj: Slov.Konjice

Se splača kupiti dizel roverja 220 za 800ksit??

Napisal/-a kovse To avg 10, 2004 2:50 pm

Na autoscoutu sem zasledil da nekdo prodaja roverja 220 d. :P

Zanima me če se ga splača pripeljat iz nemčije v slovenijo in če ima kdo podobno zadevo, naj napiše kakšne kritike o omenjenem avtu?
Kolko bi kaj prišel uvoz iz nemčije? :shock:

Aja link do avtomobila: :lol:
http://eng.autoscout24.com/home/index/detail.asp?ts=5444728&id=35202928&sc=&make=62&model=0&pricefrom=3000&euroto=4000&zip=

LP

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Sr avg 11, 2004 9:10 am

Odsvetujem, ker:
- nima klime
- teh avtov pri nas ni (če pa so, so hudo redki in tudi rabljeni uvoženi) - kar pomeni, da se na rabljene rez. dele lahko požvižgaš. Pri takšnih eksotičnih modelih je včasih težko celo osnovno potrošno opremo dobiti. (jermeni, pumpe...)

Pa tudi tako blazno poceni se mi ne zdi glede na letnik. Upoštevaj tudi precej stroškov, ki jih boš imel z uvozom...

Uporabniški avatar
THUG_LIFE
Novinec

Kraj: kranj-planina

Napisal/-a THUG_LIFE Sr avg 11, 2004 7:18 pm

na kratko ,seveda ful ugodno se se. sam a ti to misilš iskt?

Uporabniški avatar
kovse
Nov uporabnik

Napisal/-a kovse Sr avg 11, 2004 7:38 pm

vem ja 800km je samo do njega, zato bi mogu bit skor 100% ziher da bi ga vzel, samo še vedno imam pomisleke glede rezervnih delov in čudno mi je zakaj je taka nizka cena!!

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če avg 12, 2004 11:57 am

Cena je taka verjetno zaradi velikih stroškov vzdrževanja, pa še Rover ima majnše težave z dobavo rezervnih delov odkar ni več del BMW koncerna. Verjetno je tudi v Nemčiji to precej redek avtomobil, kaj šele v SLO.

Lp Tristan01

Uporabniški avatar
kovse
Nov uporabnik

Napisal/-a kovse Če avg 12, 2004 8:05 pm

hvala za odgovore, sem res bil malo v dvomih in sedaj ste mi te dvome še potrdili tako da verjetno nebom izbral roverja, ker ti so v SLO samo bencinarji, dizlov še nisem zasledil, zato bi bil resen problem z rezervnimi deli. :(

Verjetno bom ciljal na :o FIAT BRAVO :o (upam da bom zbral za JTD, drugač pa TD), pa me zanima kako se obnese kaj s temi avti, mislim pa nabavit letnik 99 ali pa 00?

Kaj je velika razlika med navadnimi in pa GT :twisted: verzijami, pa zanima me kako se obnesejo motorji, slišal sem da fiatovi dizlači niso nevem kaj??

LP :roll:

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Če avg 12, 2004 8:09 pm

ker b**** ti je pa reku da so fiatovi dizli zanč?
JTD je po kvaliteti enak ali celo bolši od TDI
je zelokvaliteten motor, ki ga bojo po novem poleg v alfe, fiate in lacie vgrajeval tud v ople in saabe

edin kar je problem pr vseh turbodizlih je to, da ga nesmeš mrzuga tišat in tle je pač loterija kašno turbino boš dubu
podpis

Uporabniški avatar
kovse
Nov uporabnik

Napisal/-a kovse Če avg 12, 2004 10:25 pm

ma bratranc mi je nekaj pravo da so fiati jajce, mogoč mi je pa malo fauš ker je zadnič tudi on tele bravotr mrl v mislih :twisted: :twisted:

Kolko km pa kaj zdržijo te mašine, ker za taki dnar ko ga mam jz pršparanga(skor že) so km okol 100k pa do 150k ?? :?:

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Pe avg 13, 2004 9:05 am

Upoštevati moraš da je večina teh avtov uvoženih iz Italije, kar realnost kilometrov postavi pod vprašaj...
Res je, da imajo vsi veliko km, kar sicer ni problem za motor, pač pa ostale sklope, recimo podvozje... Kar se tiče motorja; pri 150 kkm ponavadi gresta turbina in tesnilo na glavi motorja, zato moraš te zadeve pred nakupom dobro preverit.
Aha, pa TD motorji so malenkost glasnejši od konkurence in so isti kot so bili v Tipotu 1.9 TD, zato le ciljaj na JTD, ki je tudi dosti močnejši.

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Pe avg 13, 2004 9:10 am

lublancan je napisal/-a:ker b**** ti je pa reku da so fiatovi dizli zanč?
JTD je po kvaliteti enak ali celo bolši od TDI
je zelokvaliteten motor, ki ga bojo po novem poleg v alfe, fiate in lacie vgrajeval tud v ople in saabe

edin kar je problem pr vseh turbodizlih je to, da ga nesmeš mrzuga tišat in tle je pač loterija kašno turbino boš dubu

Fiatovi dizli niso zanič, so pa manj prožni glede na VW-jeve. Boljši glih ne, ne morš primerjat glih 90 KM TDI-ja al pa 115KM JTD-ja

ČE že kupuješ rablenga, morš vedt da je pr 100k kilometrih en velk servis k kušta saj ene 100 jurčkov. Tuko da kup takega k ma tak servis že zasabo. VW-jei dizli so zlo trpežni. JEst ga mam že 4 leta mu nič ne prizanašam, skoz more dihat s plnimi pljuči, še hladnemu ne dam gmaha kar sicer ni uredu ampak dela, sam šipa mu dol pade hudo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov