Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

valdo
Nov uporabnik

VW passat karavan 1.9 TDI 110 KM

Napisal/-a valdo To avg 24, 2004 8:37 am

Lepo pozdravljeni.

Razmišljam o nakupu zgoraj omenjenega vozila, letnik 98. Naprošam vas za nekaj informacij.

Rad bi izvedel:
1. koliko ima ta motor navora
2. kako se kej giblje poraba goriva
3. kakšna je kej vzdžljivost motorja
4. kakšni so servisni intervali in cca. znesek servisov
5. kako se sam passat obnese kot vozilo
6. ali ima motor ali vozilo kakšne "hibe"

Vsem se zelo lepo zahvaljujem.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To avg 24, 2004 10:27 am

Hmm na hitro.

1.koliko ima navora,mal po netu pobrskaj pa boš našel,jaz ti točnega podatka ne morem povedat (tko čist približn ti rečm da okol 250 n.m) sam ne vem pri kolkih obratih

2.poraba goriva,to ti tudi težko odgovorim....recimo neko povprečje dobrih 6 l

3.motorji so precej vzdržljivi (vsaj moje mnenje je takšno) tako da bi ti moral kar neki časa služiti svojemu namenu

4.cena servisov....čist odvisn....kam ga boš vozil (pooblaščen,nepooblaščen servis) kaj ti bodo menjali...itd. originalni deli tudi niso prav poceni...no neko srednje povprečje...zato rajši kupuj kopije originla je čist isto sam VW znaka ni gor!

5.kako se obnese...upam da se oglasi kakšen voznik le tega vozila...jaz osebno nism ravn naredu velik km s passatom,tako da ti ne bom nič reku! Ampak zadovoljen boš zagotovo!

6.hibe...ja tako kot vsi VW tdi to je da crkne lmm (senzor za pretok masnega zraka) avto ne bo mel moči,kuru bo precej...novega se da dobit že za 30k pa mislim da ma tiste aluminjaste roke ki ob bolj športni vožnji se hitr zjebejo,pa luft dobijo...

tako čist na kratko....naj me kdo popravi če kateri podatki niso točni!

gerchy
Moderator foruma

Kraj: 03

Napisal/-a gerchy To avg 24, 2004 10:59 am

Navora je menda nekje 235Nm, ker pa je motor tipa AFN, lahko precej ugodno dobis cip, ga v 1 minuti vstavis ter pridobis nekje 15 KM in okrog 290Nm navora. Poraba se zmanjsa za kaksnega pol litra, se pravi, tezko prides cez 6 litrov ob mesani voznji.

Zobati jermen se menja na 90,000 kilometrov, je pa kar precejsen poseg, saj je zaradi vzdolzne postavitve motorja potrebno razstaviti ves sprednji del: odbijac, maska, hladilnik, luci .... Cene niso pretirane, pac v mejah normale za tak avtomobilski segment. Morda je malce drazje tudi olje, sploh, ce se odlocis za ARAL.

Ostalih tezav naceloma ni, LMM je dokaj redka okvara, vsaj iz mojih izkusenj, bolj problematicne so sprednje vilice, ki jih je 8 in jih je navadno potrebno menjati pred 100.000 prevozenimi kilometri. Cena ene je okrog 20 - 25 tisocakov, ima pa ob vgradnji 2 leti garancije. Skoraj gotovo je potrebno menjati vseh 8 + navadno se kaksen koncnik (seveda opraviti tudi optiko), bilo je sicer nekaj govora tudi o kulanci. Najbolje, da preveris na pooblascenem servisu.

Vsekakor preveri, ce ima avto preko 100.000 kilometrov, ker v kolikor so bile vilice ze zamenjane, si prihranil kar nekaj denarja in nevsecnosti.

Pa ugoden nakup.

Uporabniški avatar
B4 Turbo
Novinec

Kraj: Šempeter pri Gorici

Napisal/-a B4 Turbo Sr avg 25, 2004 10:25 am

gerchy je napisal/-a:Zobati jermen se menja na 90,000 kilometrov, je pa kar precejsen poseg, saj je zaradi vzdolzne postavitve motorja potrebno razstaviti ves sprednji del: odbijac, maska, hladilnik, luci ....

To mi je rekel tudi meni serviser pri mojmu legacyju, drugi, ki se pa vec ukvarja s subaruji je pa med menjavo jermena odstranil le ventilatorje!

gerchy
Moderator foruma

Kraj: 03

Napisal/-a gerchy Sr avg 25, 2004 10:31 am

Pri passatu ni resitve ... je kar treba razdret vse. :cry:

valdo
Nov uporabnik

Napisal/-a valdo Sr avg 25, 2004 11:39 am

Avtomobili, ki so v igri majo vsi čez 100k km, kar pomeni, da je veliko vprašanje, kaj je bilo menjano. Veliko jih je iz uvoza, kar pomeni še večje vprašanje.

Avto bom, če ga kupim, serivsiral pri nepooblaščenem serviserju, tako da bodo stroški servisov mal nižji.

Čipal ga ne bom, ker nimam dnarja.

Edino kar me mal nazaj drži so kilometri in večno vprašanje "ali so realni".
najbolj bi blo dobit slo avto od 1. lastnika s servisno knjigo, k se jo da prevert - to bi bla idealna kombinacija.

bom še vidu
itak mora pa tastar avto prodat, da dobim denar.

rabim pa informacije prej, da ne bom v temo brcal

valdo
Nov uporabnik

Napisal/-a valdo Če avg 26, 2004 7:17 am

gerchy.

kr nekam je izginu tvoj odgovor. :o

najbrž res ni panike, tako kot ti praviš. Zdej samo razmišljam, pol, ko bom začel tut gledat bom vidu, kaka je kej ponudba in kok so ti avti ohranjeni in vzdrževani. Je pa res kar praviš, za dober nakup si je treba čas vzet.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov