Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe sep 10, 2004 12:01 pm

Trenutno je vzdrževanje scenica dražje od vzdrževanja legacyja, tko da bl priporočam subaruja.
Old subarus never die, they just get faster!

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Pe sep 10, 2004 12:03 pm

nebivedu je napisal/-a:
tomaz40 je napisal/-a:tomih: Subaruji so res vzdržljivi, ker imajo bokser motor. Dela pod manjšimi obrati kot vrstni oz. V oblike motorji. Res je tko kot je napisal nebivedu (če je lastnik subaruja že ve), te pa opozarjam. Motorji so res vzdržljivi ampak tako kot pri drugih avtomobilih je treba zaradi obrabe menjat cel kup drugih stvari, ki pa so na vseh avtomobilih enako vzdržljive.(amortizerji, končniki,...) Zato je nakup subaruja z 200k km po tej strani tvegan in je vprašanje kaj se bolj splača: subaru z 200k km ali recimo scenic s 100k km.

LP

Tomaž40 verjemi, da je bolj smotern nakup subaruja z 200k km kot pa scenica s 100k km, ker bo scenik pri 200k km že skor nevozen, subaru bo pa pri 450k kr še lepo vozil, poleg tega so pa amrtizerji pri subaruju lahko obnovljivi, ker so pač tko narejeni in če daš 10k za obnovo obeh zadnjih, potem to ni noben strošek. Zadnji ležaj je pri mojem avtu zdržal skor 300.000 kilometrov, pa ko se je zdrobil, sem še lahko z avtom pripeljal domov iz celja preko ljubljane do grosuplja okol 80km, brez da bi bil kakršenkoli drug del avta poškodovan na polosovini se tudi male špurice ni poznalo - sam ležaj je pa tulil do doma tok, da je radio preglasil. Tega na meganu nebi prakticiral, pa najbrž na nobenem drugem avtu - mogoče na kakem terencu.

Subaruja se splača kupit za 7/8 denarja kot ga imaš pripravljenega za nakup avta in ga potem pelješ na servis, da vse tiste drobne stvari pregledajo in da jih magari odpravijo in potem imaš avto za par let vožnje pripravljen.
Recimo ti imaš 1.500.000 sit in daš za subaruja 1.350.000 , potem ga pelješ pa na servis in naj ga detaljno pregledajo in pretestirajo(kar bi u bistvu lahko tudi sam naredil) in če je kaj za zamenjat imaš 150k sit pripravljenih - večinoma boš pa ta denar porabil za počitnice ali kaj drugega, ker z avtom nebi smelo biti nič narobe, razen, če lastnik ni nikoli pogledal pod pokrov mašine in je 200.000 kilometrov samo vozil in dolival bencin - tut take imaš, ki so samo 2x u 200.000 kilometrih zamenjali olje pa avto še kr dela.

Lahko pa koga od nas kontaktiraš(gorazd0, cheno,mambo,mene) ko boš imel avto izbran in gremo s tabo pogledat avto in ti pregledamo cel avto. (v primeru če boš kupil subaruja) Dal boš pa za kako pivo, pa bo.

Mambo je sedaj kupil subaruja - prej ni poznal subaruja, pa nikoli ga ni vozil. Njega prašaj za občutke o avtu - ti bo najboljš povedal.

Večji avti večji stroški. Drgač pa Subaru ni nič cnej od Audija A4, vsaj kokr sem gedal stroške Subaruja.
V prejšnem avto foto marketu (avgust 2004) maš pa vse napake in bolezni A4, ter cene servisov, skratka vse. Avto je kr racionalen.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe sep 10, 2004 12:20 pm

Ja lahko da je racionalen, samo dobi enga A4 karavan za ceno primerljivega subaruja - to pomeni, da že v samem štartu plačaš več za A4 kot za legacy-ja, pa čeprav so potem servisi enake cene - si plačal preveč za to kar dobiš. A4 ni vreden tega denarja za katerega se prodaja. subaruju vsaj tok cena pade, da je dostopen navadnemu človeku, pa verjemi manj servosov je s subarujem, kot z avtomobilom VAG koncerna. Sprobano doma - starši imajo škodo 1.8T 4x4 pa imajo na 2003 letniku avta opravljenih več servisov, kot jst na 1985 letniku subaruja.
Pa še to audi A4 je en razred nižje od subaru legacy-ja. Legacy se lahko po opremi in vožnji primerja z A6 ali celi A8. A4 je nižja kasta avtomobila.

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Pe sep 10, 2004 12:35 pm

nebivedu je napisal/-a:Ja lahko da je racionalen, samo dobi enga A4 karavan za ceno primerljivega subaruja - to pomeni, da že v samem štartu plačaš več za A4 kot za legacy-ja, pa čeprav so potem servisi enake cene - si plačal preveč za to kar dobiš. A4 ni vreden tega denarja za katerega se prodaja. subaruju vsaj tok cena pade, da je dostopen navadnemu človeku, pa verjemi manj servosov je s subarujem, kot z avtomobilom VAG koncerna. Sprobano doma - starši imajo škodo 1.8T 4x4 pa imajo na 2003 letniku avta opravljenih več servisov, kot jst na 1985 letniku subaruja.
Pa še to audi A4 je en razred nižje od subaru legacy-ja. Legacy se lahko po opremi in vožnji primerja z A6 ali celi A8. A4 je nižja kasta avtomobila.

Kr se škode tiče ni to A4.
Ka se Legacyia tiče po cm ti dam prov, po kvaliteti pa zmogljivosti pa legi na cesti pa ne.
Pač se ne strinjava ni vredno te debate naprej vozit, ker bova samo dokazovala en druzgmu pa nič dokazala. :wink:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe sep 10, 2004 12:43 pm

Lega na cesti - kokrat si se pa s kakim legacyjem turbo vozil po naših cestah?
Sam sem mel možnost detaljno sprobat mašino 2.0 turbo od subaruja in 1.8 turbo od VAG koncerna, ki je med drugim ista v škodi kot v audiju. pa sprobal sem že 4x4 pogon od audija, pa ti povem, da se je A4 karavan velik slabše držal ceste, kot pa subaru, da pospeškov niti ne omenjam - samo tukaj primerjam A4 in ne kak S4, zato o legi na cesti ne govori, ker si u temo brcnil. Drgač je pa že samo zvok turbine na boxer motorju tok hud.

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Pe sep 10, 2004 12:56 pm

nebivedu je napisal/-a:Lega na cesti - kokrat si se pa s kakim legacyjem turbo vozil po naših cestah?
Sam sem mel možnost detaljno sprobat mašino 2.0 turbo od subaruja in 1.8 turbo od VAG koncerna, ki je med drugim ista v škodi kot v audiju. pa sprobal sem že 4x4 pogon od audija, pa ti povem, da se je A4 karavan velik slabše držal ceste, kot pa subaru, da pospeškov niti ne omenjam - samo tukaj primerjam A4 in ne kak S4, zato o legi na cesti ne govori, ker si u temo brcnil. Drgač je pa že samo zvok turbine na boxer motorju tok hud.

U kestlu maš pa vrtic bencina k gas pohodiš.
Fant kopuje avto za 1500 000 SIT, to pomen da nima velik denarja, če bi mu blo važn sam moč motorja, dobi za ta dnar BMW 850 letnik 91. Tuko da mislm glede na njegove finančne sposobnosti je boljša izbira diesel s klimo, kokr pa da gremo v detajle.

Sicer primerjaš zdej enga kvazi super Subaruja z A4 1.6. Lohk vzameš za podoben denar Audija 2.8, drgač je pa 1.8 T luštna mašinca. Iz osebnih izkušenj ti povem da je quattro pogon eden boljših v svojem razredu, sploh se pokaže pozimi v snegu....
Kakšn je pa zvok turbine pa mislm da je čist neumestna, če to če met si bo na CD posnel pa si bo predvajal.

A ja da nauš na konc reku da ti pokur 6 litrov na sto, ker ne verjamem če sploh pod 10, če to trdiš mi ga daš en teden na test.

tomih
Nov uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a tomih Pe sep 10, 2004 1:21 pm

Zaenkrat hvala.

Ja jest bom čez en mesec dobil malo dete, psa že mam, torej neki za 4 člansko familijo bi moral bit.
Drugač sem po karakterju rad bolj kamot, avto mora pa vsaj še ene 80k narest brez kakšnih vlaganj.

Če je še kaka sveža informacija o scenicu al pa multipli z 100k+ km, bi rad slišal.

Tale diskusija kaže na dva favorita:
subaru legacy
ford mondeo
lp,
Tomi
---------
zakaj iskalniki ne najdejo vaše spletne strani?
www.optimizacija-spletnih-strani.com

Uporabniški avatar
audi-fan
Novinec

Napisal/-a audi-fan Pe sep 10, 2004 1:34 pm

Jaz bi ti glede na tvoje želje (spisek modelov ki pridejo v izbor) predlagal Mondeota karavana z 1.8 motorjem. So dokaj poceni in večina dobro opremljenih. Če na leto ne prevoziš več kot 20.000km tudi gorivo ne bo tak strošek, sem pa 100% da porabi manj kot subaru. Je dovolj prostoren ter mislim da tudi z zanesljivostjo ne bo problemov.
LP

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO Pe sep 10, 2004 2:44 pm

za lažjo predstavo (in odločanje) - poraba Subaruja:
motor 2.2 - ne manj kot 10 in ne več kot 11L/100km
motor 2.0 - okol 10L/100km
motor 1.8 - naj pove Cheno - mislim pa da ima on najmanjšo porabo 8L, povprečje pa okol 9L....

motorji pri LegacyII generaciji porabijo malo manj.

Sam sem s Subarujem izredno zadovoljen, avto ima 250.000 km in prede ko mačka, ogromno prostora, občutek varnosti, vožnja v nizkih obratih (do 3500RPM), dost opreme; redni servis stane 15k sit (olje, filter)... če je bil avto vzdrževan (se da pozanimat za vsak avto, kje je bil servisiran - največja mačka sta Marucelj (lj) in Kržič (Vrhnika)), se nimaš česa bat.

glede pogonov: Audijev quattro in subijev 4WD sta oba v špici, legendarno 80-tko so hvalili vsi povprek... moje mnenje je, da oba delujeta perfektno, dokler se ju vzdržuje (subarujevih se ne, ne vem kak je to pri audiju) oz. ne "zlorablja".

Mondeo (sploh karavan) ma še več placa... :vrum o samem avtu pa ne znam povedat kej dost - ga nisem nikol mel.
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov