nebivedu je napisal/-a:tomaz40 je napisal/-a:tomih: Subaruji so res vzdržljivi, ker imajo bokser motor. Dela pod manjšimi obrati kot vrstni oz. V oblike motorji. Res je tko kot je napisal nebivedu (če je lastnik subaruja že ve), te pa opozarjam. Motorji so res vzdržljivi ampak tako kot pri drugih avtomobilih je treba zaradi obrabe menjat cel kup drugih stvari, ki pa so na vseh avtomobilih enako vzdržljive.(amortizerji, končniki,...) Zato je nakup subaruja z 200k km po tej strani tvegan in je vprašanje kaj se bolj splača: subaru z 200k km ali recimo scenic s 100k km.
LP
Tomaž40 verjemi, da je bolj smotern nakup subaruja z 200k km kot pa scenica s 100k km, ker bo scenik pri 200k km že skor nevozen, subaru bo pa pri 450k kr še lepo vozil, poleg tega so pa amrtizerji pri subaruju lahko obnovljivi, ker so pač tko narejeni in če daš 10k za obnovo obeh zadnjih, potem to ni noben strošek. Zadnji ležaj je pri mojem avtu zdržal skor 300.000 kilometrov, pa ko se je zdrobil, sem še lahko z avtom pripeljal domov iz celja preko ljubljane do grosuplja okol 80km, brez da bi bil kakršenkoli drug del avta poškodovan na polosovini se tudi male špurice ni poznalo - sam ležaj je pa tulil do doma tok, da je radio preglasil. Tega na meganu nebi prakticiral, pa najbrž na nobenem drugem avtu - mogoče na kakem terencu.
Subaruja se splača kupit za 7/8 denarja kot ga imaš pripravljenega za nakup avta in ga potem pelješ na servis, da vse tiste drobne stvari pregledajo in da jih magari odpravijo in potem imaš avto za par let vožnje pripravljen.
Recimo ti imaš 1.500.000 sit in daš za subaruja 1.350.000 , potem ga pelješ pa na servis in naj ga detaljno pregledajo in pretestirajo(kar bi u bistvu lahko tudi sam naredil) in če je kaj za zamenjat imaš 150k sit pripravljenih - večinoma boš pa ta denar porabil za počitnice ali kaj drugega, ker z avtom nebi smelo biti nič narobe, razen, če lastnik ni nikoli pogledal pod pokrov mašine in je 200.000 kilometrov samo vozil in dolival bencin - tut take imaš, ki so samo 2x u 200.000 kilometrih zamenjali olje pa avto še kr dela.
Lahko pa koga od nas kontaktiraš(gorazd0, cheno,mambo,mene) ko boš imel avto izbran in gremo s tabo pogledat avto in ti pregledamo cel avto. (v primeru če boš kupil subaruja) Dal boš pa za kako pivo, pa bo.
Mambo je sedaj kupil subaruja - prej ni poznal subaruja, pa nikoli ga ni vozil. Njega prašaj za občutke o avtu - ti bo najboljš povedal.
nebivedu je napisal/-a:Ja lahko da je racionalen, samo dobi enga A4 karavan za ceno primerljivega subaruja - to pomeni, da že v samem štartu plačaš več za A4 kot za legacy-ja, pa čeprav so potem servisi enake cene - si plačal preveč za to kar dobiš. A4 ni vreden tega denarja za katerega se prodaja. subaruju vsaj tok cena pade, da je dostopen navadnemu človeku, pa verjemi manj servosov je s subarujem, kot z avtomobilom VAG koncerna. Sprobano doma - starši imajo škodo 1.8T 4x4 pa imajo na 2003 letniku avta opravljenih več servisov, kot jst na 1985 letniku subaruja.
Pa še to audi A4 je en razred nižje od subaru legacy-ja. Legacy se lahko po opremi in vožnji primerja z A6 ali celi A8. A4 je nižja kasta avtomobila.
nebivedu je napisal/-a:Lega na cesti - kokrat si se pa s kakim legacyjem turbo vozil po naših cestah?
Sam sem mel možnost detaljno sprobat mašino 2.0 turbo od subaruja in 1.8 turbo od VAG koncerna, ki je med drugim ista v škodi kot v audiju. pa sprobal sem že 4x4 pogon od audija, pa ti povem, da se je A4 karavan velik slabše držal ceste, kot pa subaru, da pospeškov niti ne omenjam - samo tukaj primerjam A4 in ne kak S4, zato o legi na cesti ne govori, ker si u temo brcnil. Drgač je pa že samo zvok turbine na boxer motorju tok hud.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov