Seveda je bil 206 1.4 bolj živahen kot Clio 1.2, se pač pozna dodatnih 200 ccm kubature . Clio 1.4 je pa huda mašinca, fajn skoči. Jaz ga imam (Clio 1.4 16v extreme), pa porabi manj kot tovarniški podatki (vozim se po Ljubljani, pa imam povprečje največ 8,5 l/100 km). Zdaj ko malo manj agresivno vozim (na začetku sem bil navdušen nad močno mašino

) pa še manj porabi. Na res umirjeni relacijski vožnji ppod 100 kmh se pa pomojem da porabo pod 5l spravit.
Sicer je "športna" vožnja bolj pisana na kožo 206-ki, zaradi tršega podvozja. Clio je pa bolj mehek in udoben, ima tudi par cm daljšo medosno razdaljo. Kot si že sam ugotovil, tudi notranjost v Cliu deluje opazno bolj nobel. Spisek opreme je pa pri extremu sploh hud.
Malo se še pozanimaj za garancijo in servis. Jaz sem junija (brez doplačila!) dobil 4 leta garancije za Cliota, menda pa je bila ta ugodnost časovno omejena. Servisni interval imam pa 30k km ali 2 leti. Po 4 mesecih moram reči, da sem zelo zadovoljen z nakupom.
206 ima IMHO prednost le pri zunanji obliki, čeprav še tukaj ravno po videzu menda velja za "Frauen-Auto". Če te to moti, meni sicer dol visi, je pač lep. Ampak po tehtanju med tema dvema sem se zaradi vsega ostalega jaz odločil za Cliota. Pa v enem Autobild testu so ugotavljali, da po par letih uporabe dobi 206ka veliko okvar...
Sicer tudi Cliova oblika ni tako zelo slaba. Le trivratni meni izgleda malo smotano, petvratni je lepši in bolj uporaben. Kakšno barvo pa bi za Cliota izbral?