Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Kraj: LJ

Mercedes E-klasa E124 (l. 1990) - kakšni so motorji,...

Napisal/-a D.J. Po nov 08, 2004 10:10 am

Torej, malce sem gledal tudi za E klaso, predvsem motor 2.0 (E200). Torej, kaj kej veste, kakšen je motor, kakšna je poraba, se kej kvari, kolikšna je cena rezervnih delov, specifikacije (ali motor lahko nosi težo avta?)?

Slika
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=131809[/img]

Je tole realna cena? V nemčiji so pol cenej, sam kaj ko ne dosegajo standarov :(

Hvala vnaprej za info :)
Izognite se nerazumnim kaznim za prehitro vožnjo - www.radardetektor.si

Uporabniški avatar
ajey
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ajey Po nov 08, 2004 12:58 pm

Moj fotr ma letnik 91 pa ma prevoženik 300000km pa še zmer dela ko urca
glavno je da so servisi narejeni in da avto ni biu tišan!!!
če misliš ta avto tišat ti nebo delu kej preveč doug k mercoti so narejeni za lepe vožnje (do 5500 obratov) če ga boš lepo furu ti bo držu drugaš pa boš LAHKO ratau redni obiskovalec avtokomerca....
BMW je avto ki se ga tiši!!!
Slika
Speed limits are a disease, and your BMW is the cure.

Uporabniški avatar
ajey
Nov uporabnik

Napisal/-a ajey Po nov 08, 2004 1:00 pm

za porabo sm uprašu fotra pa mi je reku okol 11 do 13 litrov
znajo se pa šobe crknt to pa je baje u ibr drago...
Slika
Speed limits are a disease, and your BMW is the cure.

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Po nov 08, 2004 1:16 pm

Kolega ma takega, sam da je Kupe, pa letnik 92. Motor 2.0 je skoraj malo premalo, ker je avto res težak. Kolega ma 2.3 pa je lih prav se mi zdi... drgač pa lep avto, poraba pa okol 10L

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Napisal/-a D.J. Po nov 08, 2004 3:55 pm

ajey je napisal/-a:...če misliš ta avto tišat...

Niti občasno? :oops:

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Napisal/-a D.J. To nov 09, 2004 12:14 am

Kaj nobenih drugih nasvetov? :(

Sem šele zdej opazu, 2.3 spada v isti rang kot 2.0, mogoče bomo pa res iskal še 2.3 :) Obvezno črn ali pa temno siv 8)

Kakšne so pa kej cene, je 650k realna cena za 200D? Al je preveč?

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Če nov 11, 2004 4:33 pm

ajey je napisal/-a:glavno je da so servisi narejeni in da avto ni biu tišan!!!
če misliš ta avto tišat ti nebo delu kej preveč doug k mercoti so narejeni za lepe vožnje (do 5500 obratov) če ga boš lepo furu ti bo držu drugaš pa boš LAHKO ratau redni obiskovalec avtokomerca....

Fant, lepo da bi rad cloveku pomagal, ampak bilo bi koristno, ce bi s svojimi komentarji pocakal vsaj toliko casa, da postanes polnoleten, naredis izpit in dobis nekaj izkusenj z avtomobili ;)

Mercedes je sicer res po karakterju bolj lezeren avto, kar pa se ne pomeni, da mu visoki obrati SKODIJO. Skodijo mu edino pri mrzlem motorju, tako kot tudi vsem drugim avtomobilom... Kar se pa tice servisiranja, je pa to tudi eden najbolj robustnih avtomobilov, tako da pogostih obiskov pri mehaniku ponavadi ni na scenariju, vsaj pri solidno ohranjenih primerkih se nimas cesa bati... 8)

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če nov 11, 2004 4:42 pm

Tukaj...tukaj je pa cena tko zasoljena(pri teh mercih nasploh ne pri tem tvojem), da me prime bruhat ko vidm te avtomobile...(stare merdžote) kljub njihovi pregovorni kvaliteti!
Vsaj meni so tako zelo precenjeni...pa hudiča, za 86 letnike hočejo nekateri miljon, pa sej niso normalni...evo sem že jezn..sam potuhtam na to...ojej ojej... :evil:
Veš kak AVTO že dobiš za tak denar...ne vem no..Volvo 850 je že en takih, pa ni edini...še zdaleč ne...ojej...miljon 86 letnik E 220D konjenico pod pokrovom, ki je tako boga, da...oh..sej vem da ni za dirkat ta avto...ampak šit...a so slovenci nori?

Se opravičujem za čustveni izliv...
samo moj nasvet...ne kupuj tega avta, ker lahk resnično dobiš boljši avto za ta denar...pa ne mislim novih malčkov ala polo in corsa, da ne bo pomote...;)

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Če nov 11, 2004 4:46 pm

D.J. je napisal/-a:Kaj nobenih drugih nasvetov? :(

Sem šele zdej opazu, 2.3 spada v isti rang kot 2.0, mogoče bomo pa res iskal še 2.3 :) Obvezno črn ali pa temno siv 8)

Kakšne so pa kej cene, je 650k realna cena za 200D? Al je preveč?

Nasvet: kupi cim mocnejsi motor, pa da bo se v nizjem razredu za registracijo. Menjalnik naj bo avtomatski, ker ima rocni menjalnik precej dolge hode in se scasoma navelicas tistega neprestanega klak-klak-klak kvackanja... :roll: Tak avto obvezno kupi s klimo, ker ga drugace ne bos vec mogel prodat -brez klime se vozijo samo se 60 let stari ati, ki za klimo sploh se nikoli niso slisali... :lol: Drugace pa raje vzemi bencinarja, ker so dizli zelo leni, stari, slabo vzdrzevani turbodizli se kvarijo (brez pametovanj, prosim, o tem sem ze OGROMNO pisal), ce pa ze dobis kakega turbodizla z malo kilometri, pa ponavadi lastnik misli, da ga bo prodal za toliko, da si bo lahko kupil garsonjero... :EE Bencinar 230 ali 260 avtomatik zna biti najboljsa izbira ;) Kaj moras pa pred nakupom pregledati, ti pa ne bom napisal, ker je tega prevec :roll: Ce stvari dobro poznas (pa ne samo avtomobile -spoznati se moras tudi na razmere na trgu, drugace bos sel gledat 20-30 razvalin cisto brez potrebe), ti VSAK DEL avtomobila pove svojo zgodbo in ko nakoncu vse sestavis v celoto, dobis realno sliko avtomobila (in lastnika) -potem avto vzames 8)

Ce bos nasel kaj zanimivega, ga grem lahko tudi jaz pogledat, ce zelis -za skromen honorar ti lahko povem marsikaj zanimivega o konkretnem avtomobilu... ;)

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Če nov 11, 2004 4:56 pm

Slide je napisal/-a:samo moj nasvet...ne kupuj tega avta, ker lahk resnično dobiš boljši avto za ta denar...

Ja, konkurence je v tem razredu kar precej ;) Nekaj primerov: Alfa 164, Audi 100, BMW 520, Chrysler Stratus, Citroen Xantia, Ford Mondeo, Honda Accord, Hyundai Sonata, Mazda 626, Nissan Primera, Opel Omega, Pizo 406, Reno Laguna, Rover 620, SAAB 9000, Subaru Legacy, VW Passat, Volvo 850, pa se kaj bi se naslo... 8)

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Če nov 11, 2004 5:02 pm

SAFRANE je napisal/-a:To je edini pravi Mercedes!

W124 je najbolj prodana E-klassa od vseh in tudi najbolj kvalitetna.
Če si kej zasledil je en Grk mislim da je bil naredil kšn mesec z njo 1 milijon km.

Hm, kaj pa W123 in drugi, starejsi modeli? 8)

Prijatelj ima 230S iz leta 67 in 1.700.000 km brez generalne ;) Tisti Grk se je v bistvu zelo malo vozil... :lol:

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če nov 11, 2004 9:31 pm

_Jerry_ je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:samo moj nasvet...ne kupuj tega avta, ker lahk resnično dobiš boljši avto za ta denar...

Ja, konkurence je v tem razredu kar precej ;) Nekaj primerov: Alfa 164, Audi 100, BMW 520, Chrysler Stratus, Citroen Xantia, Ford Mondeo, Honda Accord, Hyundai Sonata, Mazda 626, Nissan Primera, Opel Omega, Pizo 406, Reno Laguna, Rover 620, SAAB 9000, Subaru Legacy, VW Passat, Volvo 850, pa se kaj bi se naslo... 8)

Ja...jerry....nisem čist dobesedno mislu boljši avto...ampak za tak denar definitvno več avta tudi mlajšega, predvsem pa enako velikega in z bistveno več opreme ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Napisal/-a D.J. Pe nov 12, 2004 12:58 am

Sej trenutno samo gledam potencialne kandidate. Slide, te pa ne razumem, treba vzet v zakup, da je to le (bil) višji rang od vseh tvoji naštetih. Gledal sem npr. Accorda podobn letnik ga dobiš za 400k ali še malo manj, ista oprema. Drugače imam pa veliko kandidatov, vse od 100k pa do 1mio. Odvisno od tega koliko denarja bo se bom odločal za nakup. Mimogrede: od vseh tvojih naštetih pridejo točno trije v poštev: 626, accord in primera in pogojno legacy.

Jerry: hvala za informacije. Mojega idealnega si predstavljam takole: črn, 2.3 in ročni menjalnik. Žal na avt. ne mislim šaltat, ne glede na to kako kamionske hode ma ;)

Hvala vsem za info :)

Uporabniški avatar
ar35s
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a ar35s Pe nov 12, 2004 11:19 am

najpogostejše tezave z raznih forumov:

tesnilo glave (vsakih nekaj 100000km)
rele črpalke od bencina (nekvalitetno zacinjeni spoji na tiskanini)
rele prenapetostne zašcite
viskozna sklopka ventilatorja
od 7/92 pa do konca (95) izolacija vseh kablov dolgorocno razpade, še posebej pri motorju (vrocina), velika verjetnost pa je, da so pri rabljenem avtomobilu že menjani
pozoren velja biti, poleg drugega, tudi na glasno črpalko za bencin ter na enakomeren prosti tek

2000 je res malenkost prešvoh motor, ne priporocam razen ce ne najdeš zelo dobro ohranjenega (tisti na sliki baje da ni)

2300 je nek dober kompromis, ce ne zivis v mestu in ne divjas racunaj na 9 do 9,5 litrov na 100km

2600 ...ce ti ni žal litra do dveh na 100 km vec in te ne moti dražja registracija...

3000 ....podobno

potem so tu še novejši štiriventilski motorji.
2000,2200,2800,3000,3200 , z precej izboljšanimi zmogljivostmi in malenkost manjšo porabo,so pa nekoliko bolj glasni pri višjih obratih

priporocam 230E ali 220E, morda tudi 260E, seveda dobro ohranjenega

aja, 400,420 in 500E sploh nisem omenil :D

dizli pa so sploh poglavje zase...
Zadnjič spremenil ar35s, dne To nov 16, 2004 3:54 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
SlikaSlika
Nonsense in BASIC.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Pe nov 12, 2004 11:21 am

Grk je imel okoli 4 milijone km!!!! Sam mnda ene tri mašine zamenjal... So mu pa dali novega c-klasse, onega pa v muzej...
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe nov 12, 2004 1:47 pm

Pa kokr jz vem je grk vozil meco, ki je eno generacijo pred tem modelom, ki zanima D.J-a
Ne dam pa roke v ogenj ;)

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Pe nov 12, 2004 1:50 pm

Slide je napisal/-a:Pa kokr jz vem je grk vozil meco, ki je eno generacijo pred tem modelom, ki zanima D.J-a
Ne dam pa roke v ogenj ;)

bo neki tacga :D
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov