Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

mahi82
Nov uporabnik

Fiat bravo 1.4 12v SX

Napisal/-a mahi82 Če nov 11, 2004 1:31 am

lep pozdrav
na forumu sem ze kar nekej prebral o mocnejsih bratih ... no pa vseeno ne dovolj.
nekako se odlocam za nakup takega bravota (saj sploh ne vem kaj naj se gledam poleg bravota ... da bo v tem cenovnem razredu in velikosti in ??kvaliteti??)
nekako si ogledujem tega: letnik .99
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=195222

prva lastnica je bila tudi zenska, ta pa ga prodaja zaradi naraščaja ...

zdej cena je okrog 1.100.000 sit.

zanima pa me, kako se kaj obnesejo tile 1.4 bravoti? a ga kdo ima? a se rado kaj kvari? na kaj moram pazit pri nakupu?
to je moj prvi nakup avtomobila, in se res nebi rad "zajebal" pri nakupu.
rad pa ga bi imel recimo se ene 5 let ... ali več.
nazalost s emi barva glih ne dopade, ampak tega se ne da izbirat :(
nisem pa se nikjer videl kaksnega spedenanega RDECEGA Bravota :( mate kaksno sliko?
KAJ naj nardim ... dajte mi kaj povedat, svetovat? kaksna se vam zdi cena?

mahi82
Nov uporabnik

Napisal/-a mahi82 Če nov 11, 2004 2:04 pm

a res noben nobenga nasveta?

polhi
Novinec

Napisal/-a polhi Če nov 11, 2004 2:27 pm

jst mam sicer bravota 1.6 letnik 98 in do sedaj nisem imel dobenih problemov. Seveda sem ga pa dolgo iskal da sem ga našel. Nikar ne kupai kr prvega ki ga boš videl. Sam sem dolgo iskal in tudi našel takšnega kot sem si želel. Kupil sem ga od prvega lastnika. Možakar je za avto totalno skrbel, dokler je bil v garanciji ga je vozil na pooblaščeni servis. Kasneje pa mu ga je servisiral kolega mehanik. Vse si je zapisoval v knjigo in zraven prilepil vsak račun. Tako da sem bil z zgodovino avta seznanjen ob nakupu. Avto imam sedaj dobro leto in ni nikakršnih problemov po 20000 prevoženih kilometrih. Sedaj sam počnem isto in vem da tisti ki ga bo enkrat kupil bo vedel kaj se je dogajalo z avtom.

Sedaj pa glede bravotov. 1.4 mašina ima 80konjev in ne vem kako je kaj z mašino. lahko pa ti povem da 1.6 s 103 konji je kr lepo poskočen avto. Poraba je nekje okrok 8 litrov mislim da ima 1.4 podobno porabo. Vozne lastnosti so supe, ceste se drži super je pa res da imam malce spuščenega in pa nove gume. Mogoče bi lahko bili samo sedeži malce boljši. Drugače pa je notranjost ful dobra. Če te še kaj zanima pa ti samo vprašaj.

Če te zanima ti morda prodam celo svojega!

mahi82
Nov uporabnik

Napisal/-a mahi82 Če nov 11, 2004 7:21 pm

prosim se kaksno mnenje.

ej, koliko pa hočeš za svojga bravota? sment, na netu res ne najdem nic pametnega, razen morda unga prvega k sm ga napisal :(

btw: koliko pa imas za placat zavarovanje? no sej vem ... tm okol 130ksit? je tko
ne vem kaj pomeni una podvojeno zavarovanje na amzs....

kje naj najdem se kaj avtov ki jih prodajajo?

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Če nov 11, 2004 7:31 pm

podvojeno pomen da podvojiš zavarovanje
če je normalno zavarovan za 10 miljonu je potem za 20
fora je da če se zaletiš u kšnga lamborginija, da oni plačajo sam tolk kolkr si zavarovau
podpis

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če nov 11, 2004 7:57 pm

jst bi ti skoraj rajši priporočil motor 1.2 16V tule je še tema http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... highlight=
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

polhi
Novinec

Napisal/-a polhi Pe nov 12, 2004 7:46 am

jst bi ti vseeno predlagal 1.6 pa ne zato ker ga imam jaz ampak tudi če nisi divjak kdaj pa kdaj pa tud paše malce prtisnit in koga prehitet in tukaj se 20 konjev kr pozna. Poraba pa je načeloma ista. Pa če ima še klimo ki mu pobere kr nekaj moči, premisli. Jst bi svojega prodal tam nekje za 1.300.000 sit ima pa vse klimo alu platišča nove gume, jeklena platišča zimske gume in je poštiman tako kot sem ti povedal zgoraj. Če te še kaj zanima vprašaj.

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Pe nov 12, 2004 4:05 pm

Tudi svetujem, da ne kupiš kar prvega, ki ga vidiš. Sem imel točno takega bravota in se ga kar hitro rešil... Tisti na avto.netu je načelno drag, ker je to stara mašina, ki je zeeeeelo zamorjena, imajo pa tudi serijsko napako, da je se je v glavi nekaj prehitro obrabilo, nato pa zabremzalo os, kar je povzročilo trganje jermenov in motor si lahko vrgel stran (je pa to modificiran Tipotov motor).
Vsekakor glej 1.6 ali 1.2 motor, ker sta nova motorja (oba se tudi še vedno v Stilotih vrtita), da pa se tudi izredno dobro ohranjenega z malo km in klimo dobiti za tak denar.
Sicer so to trdi avti (čutiš prav vsako grbino), z dobro lego na cesti. Poraba pri vseh motorjih med 7 in 9 l normalne vožnje...
Imel kar nekaj Bravotov in Brav, zato še kar vprašaj, če te kaj konkretno zanima.

mahi82
Nov uporabnik

Napisal/-a mahi82 So nov 13, 2004 12:45 am

hmmm, malo se obotavljam nad 1.4 ... f***. zagrel pa sem se zanj, ker ima tako malo km,in je pomoje se kar ohranjen. malo pa me skrbi, ker ga zenska se vedno ni prodala. ceprav pravi da je kar dosti povprasevanja po njem.

ma recimo da bi ga kupil, kaj mislite koliko bo vreden cez 1 leto ali pa 2 leti???
na leto predvidevam da nebom naredil vec kot 15k km. koliko se bi dalo zanj iztrzit?
a bi to da sem 3 lestnik bistveno vplivalo na ceno?

ma problem je v tem, da mi je 1.300.000 full prevec, ker je potem se zavarovanje in use shit zraven, pa pridem za 1,5mio :(((

recimo da mi odpove motor v bravotu 1.4 ... koliko bi me stal nov motor?

koliko vi zaupate zenskam voznicam ko prodajajo avte? imate radi njihove avte, al so v se bolj slabem stanju kot ce bi ga kupoval od tipa?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov