Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

atanera
Nov uporabnik

Sopokan lak - avto še v garanciji

Napisal/-a atanera Po dec 06, 2004 1:51 pm

Jaz sem čisto nova tukaj in upam, da mi bo lahko kdo odgovoril na vprašanje.

Skratka imam 6 mesecev starega P206 in zadnjič opazim, da je nad vetrobranskim steklom in na nekaj mestih strehe lak spokan. Vprašam vodjo servisa v Avtohiši Vič in tip pravi, da za zunanje vplive garancija ne velja.

"Kake zunanje vplive imate v mislih? Saj avto je popolnoma nov in non stop pazim nanj."
"Jaaaaah, veste tole je zelo pogost pojav, smo imel že več takih reklamacij. To je verjetno posledica ptičjega drekca - veste, zdajle v jeseni pojedo več sadja, pa imajo več kisline v iztrebkih"

"Halooooo? A me mate za norca? Pa sej se ne vozim naokoli s podrekanim avtom! Sploh pa je čudno, da drekci samo na Peugeotov lak tko vplivajo. Ko sem mela Yugota, ga na morju tud po 3 tedne nisem oprala, pa mu lak ni razpokal. Zakaj pa niste v svoje reklamne materiale napisali "NAŠ AVTO NE PRENESE PTIČJIH DREKCEV! TAKOJ KO VAS ZADENE IZSTRELEK IZ PTIČJE RITI, OPERITE AVTO IN GA OBRIŠITE S SUHO KRPO!"

A ima še kdo od vas podobne izkušnje z razpokanim lakom? A naj zadevo reklamiram matičnemu podjetju v Francijo?

Svašta, na kaj naletiš pri teh serviserjih.....boljš, da bi šli tračnice šraufat, kot pa da prodajajo avtomobile.

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Po dec 06, 2004 1:55 pm

Pokanje laka zaradi ptičjih kakcev je povsem možno...sploh poleti ko se zapeče!
...samo glede na to , da je avto še precej nov in kakor praviš vedno opran, se mi zdi to zelo sumljivo in čudno...
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
NoFEAR
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoFEAR Po dec 06, 2004 1:58 pm

Svašta tole.. :shock: :shock: :shock: Ptičji drekci? Ja valda... A se je tip delu norca iz tebe??? Vrjetn si je mislu "kaj pa ti veš baba"... :? Takmu bi jst z veseljem tržno inšpekcijo tja poslal... Pol naj pa njim pa sodniku za prekrške razlaga o ptičjih kakcih pa kislini... Faker! :evil: :twisted:

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Po dec 06, 2004 2:08 pm

Ne se pustit, mater...
Zagrozi z inšpekcijo. Takoj ti bojo popravli.
Če ne pa 100 mark, pa v Večer članek daš, pa je...

p.s. Fotru na novem 307 odletela stranska letvica, pa so nekaj jamrali, pa je reko, pridemo nazaj, pa so rekli, počakte malo...
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

AudiRS
Nov uporabnik

Napisal/-a AudiRS Po dec 06, 2004 2:10 pm

Ma men so isto bluzli, ko me je elektronika zajebavala (P206, star 1 mesec), kar naprej so trdili, da avto vžigam z gasom (kontrolna lučka se je namreč vsake toliko časa prižgala, pa motor je nekaj cukal - mislim, da v priročniku piše, da ga ne smeš z gasom vžigat). Avto je bil 3x peljan na servis pa so vedno samo akumolator odklopli in spet nazaj priklopli in to je blo to. Pol pa mi je vse skup dokurčilo, pa sem se odpravil v avstrijo, pa sem rekel, da plačam samo, da popravijo. No in pol oni lepo na novo softver naložijo in od takrat se mi je samo 2x zgodilo, da se je lučka za motor prižgala, pa še to za kakšno sekundo med vožnjo.

Aja pa plačati nisem rabil nič, ker imajo to neko evropsko garancijo, kaj te vem.
Slika

atanera
Nov uporabnik

Napisal/-a atanera Po dec 06, 2004 10:27 pm

Ja, mislim, da je točno to mislu :"Kva pa ti veš baba nora?" Sam da tale Bedanc ne ve s kooooolk noro babo ma opravka! K mu bom nabila na vrat sodnega izvedenca pa tožbo, pol se bo on pokaku. No mercy! Za moj dnar gre! Sam da se prepričam, da ne razmišlja kot nora baba, k cel cajt visi za šporgetom in se v avto usede samo ob sobotah, da gre po fasngo.

Res mi je vse ventile ven pometal! Zdele bo pa vojna!

Hvala vsem za komentarje!

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ Po dec 06, 2004 10:41 pm

atanera je napisal/-a:Res mi je vse ventile ven pometal! Zdele bo pa vojna!

Opa, bejbi, s tabo pa ni heca :D

Take rabimo. Daj mu vetra, primitivcu, da se ne bo iz strank takole norca delal :twisted:

P.S.: Ce rabis dobrega sodnega cenilca, samo povej. Jih imam kar nekaj na zalogi ;)

Pticji drekci... Pa saj ni 1. april... :EE

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Po dec 06, 2004 10:46 pm

atanera je napisal/-a:Ja, mislim, da je točno to mislu :"Kva pa ti veš baba nora?" Sam da tale Bedanc ne ve s kooooolk noro babo ma opravka! K mu bom nabila na vrat sodnega izvedenca pa tožbo, pol se bo on pokaku. No mercy! Za moj dnar gre! Sam da se prepričam, da ne razmišlja kot nora baba, k cel cajt visi za šporgetom in se v avto usede samo ob sobotah, da gre po fasngo.

Res mi je vse ventile ven pometal! Zdele bo pa vojna!

Hvala vsem za komentarje!

Sicer je možno kar so ti rekli, ampak neglede na karkoli bi ti lahko poštimali zadevo brez debate - jst ne vem koliko časa boste nagrajevali takšne riti in kupovali njihove avte - čas je da se zmanjša tržni delež takim firmam ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po dec 06, 2004 11:00 pm

Jaaaaaaaaa grllllllll, to mi deeeeeeliiii :x :x :x

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Po dec 06, 2004 11:03 pm

Cash je napisal/-a:Jaaaaaaaaa grllllllll, to mi deeeeeeliiii :x :x :x

Opa, tole je pa ze blizu orgazmu :shock:

Punca, si ze nasa... :lol:

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po dec 06, 2004 11:32 pm

Jst mam 206, pa sm meu že zlo doooooost dreeekcuuu na avtu, pa to poleti, na vročini tud po teden, dva in to večkrat, pa mi ni lak še čisto nič popokal. Avto pa je l.02
Ne daj se atanera!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil:

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Po dec 06, 2004 11:44 pm

Ta je pa huda ja! Ej mogoce pa je bil avto od toce stolcen pa so malo streho popravljali in to bolj slabo zdaj pa ti ven tolce! Se to se pozanimaj ce ni blo res tak kr pravis da na vecih mestih ven tolce pol pa sam tozit pa tozit pa tozit pa se enkrat tozit!!!
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Po dec 06, 2004 11:47 pm

Pa še to mu reči, da če nebo ratal na hitro uslužen mu boš tako reklamo naredila po avtomobilističnih forumih na internetu, da bo na hitrco zaprl. stopi mu na j***a!

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Po dec 06, 2004 11:49 pm

ne bom rekel , da je tebi to naredu ptičji drek, ker ne vem, je pa možno!
Tudi sam imam razpokano od ptičjega sranja!
Ne povsod , imam pa en flek, kjer je barva razpokana, namreč ptičje sranje vsebuje neke kisline, ki poškodujejo - se zažrejo v barvo, pa tega pol ne moreš več spravt stran!! Lohk poliraš, pa nič ne pomaga.
Folk, redno pucite ta ptičje dreke iz laka, da vam ne pustijo madežev ( ne rečem da vsak drekec to naredi, ampak od enih ptičev to lahko nastane)!

če pa je vzrok drugačen, pa jih le primi za ja.jca glede garancije!
lp

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Kraj: Ptuj, okolica

Napisal/-a mistervegas Po dec 06, 2004 11:49 pm

ja bird shit teorija res drži, samo pol leta stari avto nebi smel neke lak scene met, in le jim narediš sceno pri peugeotu si bojo že kaj zmisli, na kulanz :
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov