Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Sr dec 08, 2004 9:12 am

lepo vprašam kaj je narobe s tem sistemom ker jaz tudi nobenega ne poznam, ki bi imel probleme in njegovo visočanstvo ni voljno razložiti ter enostavno ignorira ? halo ? kdo je temu modelu dal moderatorsko mesto ?

Type-RCivic
Novinec

Kraj: Prebold

Napisal/-a Type-RCivic Sr dec 08, 2004 9:20 am

Ta sistem je znan ze iz generacije PRELUDOV, ki je bil do leta 1991 od prej ga jst ne poznam ce je bil uporabljen pri katerem drugem modelu!

Zadeva je kot drugi volan na avtu, ki ga nadzoruje racunalnik in ob morebitnih napakah (nepravilna spura) takoj javi - se prizge rumena lucka 4ws! Torej ce bi parkiral trdo zraven robnika in se kolo nebi moglo premaknit, ti javi napako! V taksnem primeru je dovolj le da vzames kontakt in spet bo normalno!
Ne vem kako pa se zadeva obnasa ce avto zabijes v robnik - po moje se pac isto kot pri ostalih avtih do neke meje zvije roka, ce pa je sunek tako mocn da poskodujes se motor volana, pol tk vemo da ni blo nezno srecanje!

Drugace pa se v praksi zadeva obnese zelo zanimivo, parkiranje je kot da imas avto dolg 3m, obracalni krog je pod 10m - nasplosno avto je zelo okreten (1.nacin delovanja).
No potem ko presezes doloceno brzino (mislim da nekje med 20-30kmh) sistem zacne delovati v drugem nacinu - pomaga voziti skozi ovinke
Smo se malo poigrali pred nedavnim na dirkaliscu prav z dvema taksnima modeloma preluda - eden z 4ws in eden brez in se je pokazalo da avto z 4WS se je z lahkoto peljalo cca 10kmh na uro vec skozi ovinek
Do problema pride ko avto das na mejo zmogljivosti (zdrsa), takrat se je v praksi pokazalo da je lazje ulovit zadnji del avtomobila, z avtom ki nima 4ws!

Toliko iz prakse! Avto z 4WS je super za vsakdanjo uporabo in je zelo uporabna zadeva, ce pa si fenomen in zadevo unicis pa verjemem da ni poceni - saj vem da se kr nekaj teh avtov vozi naokoli z blokiranim sistemom!
Ce te pa veseli ekstrem od zmogljivosti avta, potem bi jaz izbral avto brez 4ws, saj je meni osebno brez lazje obvladljiv !

Poskusi! ;)

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Kraj: Lukavci

Napisal/-a woolff Sr dec 08, 2004 11:29 am

Vzemi astro OPC :lol:

Ti kar kupi hondico. Meni se tudi dopade prelude. Če že ne drugega je nekaj posebnega ;)
Če se bojiš brzine prelepi števec!

Uporabniški avatar
N1D
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a N1D Sr dec 08, 2004 12:45 pm

fora je u tem da usak k ma alfo se primerja s hondo,pa pol govori najbol mi je k se pr semaforju prpelem zravn VTi-ja pa pohodm po gasu pa ga odzad pustim :roll: mislm nevem no,men so honde in lepše in bolše sm se furu z bratrančevo alfo,to use neki škripa...kr neki no pa je kolega meu civic 1.6 vti pa morm rečt da kapo dol :bow posebi k se VTEC uklop pa k ma un zvok :___o :vc
Life is complicated only what you make it to be

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR Sr dec 08, 2004 3:32 pm

Nehajte vsi skupaj NABIJAT
Pa ne mi o alfah spet.....

Če si želiš Preludo, si jo kupi, pa ne skrbi za 4WS, če ni hudo poškodovan je vse OK, drugače je pa lahko kriza, ...

Zelo dober avto, VTEC pa itak, razlika v porabi med 2.0 in 2.2 je majhna, razen registracija je pa :shock:

Lp

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Sr dec 08, 2004 4:09 pm

meni je tudi prelude zelo všečen avto in iz čeprav omejenih izkušenj , mi je
deloval zelo vredu v večini pogledov.

in lepo da lahko moderatorji pišejo kar želijo in se obnašajo huje kot otroci.

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Re: Honda Prelude 2.2

Napisal/-a Nejko87 Sr dec 08, 2004 4:21 pm

N1D je napisal/-a:Živjo!Kupujem avto pa sm se odloču za Prelude 2.2VTEC pa bi prosu da mi gdo pove a se splača kupt letnik 97 za okol dva milijona al pa kaj bi lahko za ta denar dobil malo mlajše ampak podobno.Ker vem pač da pri Hondi kolikor daš tolikor ti nudi pa še več...pa če ima kdo informacije kolikšna je poraba in registracija.
Hvala :lol:

registracija za ta stroj:
http://www.amzs.info/registracija.asp
LP
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
jaka-z
Novinec

Napisal/-a jaka-z Če dec 09, 2004 9:31 am

N1D je napisal/-a:kar se tiče Prelude men je tut zelo dobr avto pa lep tko da sm se odloču da jo nabavm sam da bo ohranjena.kar se 4WS tiče prav kolega k se dobr spozna na avte da ni problema če ni zjeban sistem...
kaj pa mislte če se sploh da primerjat po zmogljivosti če se da priperjat Prelude 2.2 VTEC VTi al pa Civic 1.6 VTEC VTi?

v zvezi z preludo 2.2 vti ti bo znal velik povedat cagr na honda forumu- mal ga kontaktiri ma velik izkušenj ;)http://www.hondaclub-si.com/forum
Zadnjič spremenil jaka-z, dne Če dec 09, 2004 9:34 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Če dec 09, 2004 2:27 pm

Ok, temo sem očistu in jo odklenil.
Moram pa se vam pa zahvaliti da vedno zapolnjujete moj urnik z vašimi fuknjenimi izjavami, ravnokar sem pobrisal dve strani ravno takšnih izjav.
Naj se samo še eden od vas (katerih izjave sem zbrisal) pritožuje da je foum zaj****. Dragi uporabniki, novica dneva, zajebete ga vi.

Uporabniški avatar
N1D
Nov uporabnik

Napisal/-a N1D Ne dec 12, 2004 12:40 am

a bi se splačala Prelude 97 letnik za 2.000.000 sit???sam mora bit očuvana...

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Napisal/-a GorazdO Ne dec 12, 2004 1:39 am

HondaForum bo pravi naslov - tam je kar nekaj lastnikov Prelidk - ti bodo rade volje razložili vse kar te zanima; tudi o odpravi 4WS napake (delo parih minut); link imaš malo višje; cagr & markoVTi sta npr. 2 srečna lastnika....
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
N1D
Nov uporabnik

Napisal/-a N1D Ne dec 12, 2004 10:27 pm

ok hvala za podatke :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov