M3 je napisal/-a:passat l 91. GT 2.0 16v ma polovico avta sem že menjal, samo bati pa blok mašine so še original.
Ja, si kar predstavljam...

Glej, Passat v osnovi ni slab avto. Je pa pri nas na zalost na trgu velika vecina starejsih avtomobilov tako zdelanih, da se Bog usmili

Ponavadi so ti avtomobili preziveli ze vsaj 3 ali 4 totalke, potem so si jih podajali kaksni preprodajalci (videl sem ze avto, ki je v treh mesecih zamenjal 10 lastnikov), servisiral ga ni nikoli NIHCE, potem ga pa v roke dobi nekdo, ki placa racune za nazaj za vse prejsnje lastnike

Svetoval bi ti, da pri naslednjem nakupu na besedo ne zaupas NIKOMUR in avto odpeljes na servis, kjer ti ga za par 1000 tolarjev temeljito pregledajo in ti povejo, kaj vse bo v kratkem treba zamenjati. Le tako si lahko siguren, da si dobro kupil, pa karkoli ze to je.
Glede znamke bi ti pa takole svetoval: meni je najljubsi BMW. Ce se odlocas za nakup Bavarca, si pridi pogledat nas forum (bmwslo.com), kjer bos nasel vse, kar te bo zanimalo o BMWjih. V nasprotnem primeru bi ti pa predlagal, da kupis kakega Japonca (Honda, Mazda, Mitsubishi, Toyota,...) ker so ti avtomobili NAJMANJ zahtevni za servisiranje. Sicer so novi rezervni deli za njih dokaj dragi, zato pa raje vzemi tak model, katerih je pri nas veliko, da bos lahko brez problema dobil poceni rabljene rezervne dele. Ce bos uposteval vse nastete nasvete, se ti kaj takega, kot se ti je, ne bo moglo vec zgoditi
P.S.: Ce te bo zanimalo kaj konkretnega glede kateregakoli BMWja, sem ti na razpolago. Dobis pa me tudi na BMW forumu pod istim nickom, kot tukaj, le brez crtic.
Lp