Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

zupac
Nov uporabnik

Audi A3 1.8 l.1998

Napisal/-a zupac Po nov 29, 2004 12:38 am

Kupujem avto, ki ga bo peljala predvsem mama in jaz. Nekako smo pred nakupom Audija A3 1.8, l 98, 70000km, 2x airbag, avt. klima, ....
Cena je 1.800.000 SIT. Avto je na pogled izredno lepo ohranjen. 1. lastnik, vsi servisi na pooblaščenem servisu,...
Vem, da je 1.8 T bolši motor, vendar je tudi dražji in mama ne misli dati tolk več denarja. Poraba naj bi bila približno enaka.
Kaj pravite o nakupu. Kaj moram paziti in kdaj bom moral menjati jermen, črpalko,...

lp, anze

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Po nov 29, 2004 8:47 am

1.8 zna bit še bolj žejen kot 1.8T, vendar dobr če pravš da 1.8T pod nobenim pogojem pol se mi tale zdi zelo solidn. Če je na zunaj tut tok ohranjen pol se ti ga kr splača uzet, čeprav je cena kr visoka, vendar rajš dat mal več sam da štima :P
Hm glede zobatga jermene, če se mena enako kot pr 1.8T, pol se kr pr zelo visokih km. Če najdm knigco bom pogledal.

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Po nov 29, 2004 8:58 am

180kkm (*oziroma na pet let)

*so rekli pri Debevcu

P.S. Tko je pri 1.8T (tip motorja ARZ)
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Po nov 29, 2004 9:11 am

Jp se mi je zdel da je ful visoka cifra, sam sm mislu okol 160 :P

zupac
Nov uporabnik

Napisal/-a zupac Po nov 29, 2004 12:06 pm

Najprej hvala za odgovore!

čeprav je cena kr visoka

Meni se zdi cena dokaj nizka, glede na ostalo ponudbo. 1.8T bi sicer prišel v poštev vendar nevem če bi bil to smotrn nakup za mojo mamo, ki verjemite ali ne ni dirkaško usmerjena :D . Cena je pa kar dosti višja od navadnega 1.8, še posebaj če želiš oba dobro ohranjena z razumnimi km.

Na kaj moram biti še posebaj pozoren pri nakupu A3. Nekaj osnovnih stvari sem pregleda in vse klapa, pa me zanimajo še kakšni nasveti.

lp, anze

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho Po nov 29, 2004 12:33 pm

Za tak avto je to dokaj solidna cena, ne zdi se mi pretirana.

Jah glede na to da ima komaj 70k km kakih večjih hib ne more bit. Tu je treba it samo na testno vožnjo in pogledat kak se kaj avto obnaša. Poslušaj če kaj ruži ko se boš pelal (roke in stabilizatorji so dostikrat hin na tem letniku) pa menjalnik poglej če se kaj zatika, ker to je tudi hiba teh letnikov.

1.8 že kar lepo potegne, 1.8 T pa je tak superca, samo če ne misliš nekak divjat in ti je pri srcu bolj normalna vožnja pol mi verjemi da je 1.8 čisto dovolj.

Drugače pa ti želim uspešen nakup.
Slika

Uporabniški avatar
PhoenixX
Novinec

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a PhoenixX Po nov 29, 2004 1:08 pm

...res..kr ne morm verjet da so 1.8T za 300 jurjev drazji.
Pr A6 in PASSATIH skori da ni razlike u ceni med T in non T. Govorim za rabljene seveda.

Ja audi a3 je neki special..tut dragi so precej primerjano z passati oz a6. Ne vidm bene logike pr takih cenah.

lp

JSt bi osebno rajs kupu letnik starejs pa T.

lp
Dejal bi da a recem ne. A ne ni da in da ni ne. Ce bi da ne bil, dejal bi da. A ker da ni ne, recem ne.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To dec 14, 2004 6:08 pm

Daco je napisal/-a:180kkm (*oziroma na pet let)

*so rekli pri Debevcu

P.S. Tko je pri 1.8T (tip motorja ARZ)

Pr men u knjigici piše na 120.000km menjava jermena...sicer se gre za A4 1.8...menjat ga grem pa jutri...kak strošek lahko pričakujem...tok za info, da me na rit ne vrže :lol:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

CitroBooster
Nov uporabnik

Kraj: zasavje

Napisal/-a CitroBooster Sr dec 15, 2004 7:56 pm

he he, slide! ko si ze glih omenil servis, me je kr presenetlo. 57600 sit na servisu se mi ne zdi veliko za menjavo jermena pri a4. je pa res, da se menja pri 120000, kar pa pomoje drži tudi za motorje s turbino... :roll: sicer pa, a3 je lustkan avtek, ampak se mi zdi, da imajo kr preveč ornk ceno...ne vem. poraba pa je pri 1.8t v povprečju kr malce večja kot pri 1.8, če pa si bolj dirkaško usmerjen, potem zna bit 1.8t kaj kmalu v rangu V6 motorjev glede porabe :) Bi pa rekel, da so zadeve pod znamko audi vredne svojega denarja...upam..ker ga mogoče tut sam kupim nekoč..:)

LP

Citro
two legs drive...najboljša varnost in stabilnost (učinki alkohola se ne upoštevajo). Zdej pa res grem ;)

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Sr dec 15, 2004 8:12 pm

a ne obstajata dwe warianti 1.8?
sodelouc mi je reku da ma negowa 125km
u glawnem majo pa 110.
125 je pomoje kr u redu med močjo/registracijo.
lp
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Sr dec 15, 2004 9:01 pm

Ma jebemu, kaj pametujete. Ce mi je rekel nas maher Zvone, ki dela na VW-Audi servisu v CH ter Porsche Verovskova, Debevc, Paulus, Suhadolc, skratka vsi po vrsti razen Mesojedca, da je za ARZ na 180kkm... na kok pol mislite da je menjava?! Aja pa v knjigci mi tut tko pise :P

Od maja sem naredil 15kkm, porabo pa lahko vidite v mojem podpisu.
Kar se tice 1.8 N/A masine pa poznam samo 20V 125KM. Ne recem pa, da drugi ne obstaja. Sam se nisem slisal zanj. :)
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr dec 15, 2004 9:45 pm

Daco je napisal/-a:Ma jebemu, kaj pametujete. Ce mi je rekel nas maher Zvone, ki dela na VW-Audi servisu v CH ter Porsche Verovskova, Debevc, Paulus, Suhadolc, skratka vsi po vrsti razen Mesojedca, da je za ARZ na 180kkm... na kok pol mislite da je menjava?! Aja pa v knjigci mi tut tko pise :P

Od maja sem naredil 15kkm, porabo pa lahko vidite v mojem podpisu.
Kar se tice 1.8 N/A masine pa poznam samo 20V 125KM. Ne recem pa, da drugi ne obstaja. Sam se nisem slisal zanj. :)

Je tako Dačo...na našem trgu se je prodajala samo ta varjanta! Torej da bi imela večina 110 konjev ni res ;)
Za 1.8 NA mašino je menjava zobatega jermena predvidena na 120.000km, in tako tudi piše v servisni knjižici ;) , čisto lahko pa da je(očitno) za A3 1.8 turbo motor drugače, saj je tudi A3 1.8 NA motor nekoliko drugačen, ima spremenljivo dolžino sesalne cevi, medtem ko A4 tega nima ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA So dec 18, 2004 11:50 pm

Čudno, v avtomagazinu je tudi pisalo da ima turbač menjavo jermena na 180K, medtem ko imamo doma na passatu 1.8t in na a3 1.8t nalepko, na kateri piše, da se servis dela na 120K, pa tudi v servisni tako piše.

Mogoče pa pri nas trgovci nategujejo - daco ima namreč uvoženega in čisto verjamem da mu drugače piše. Glede serviserjev pa pojma nimam. A niso servisne enake za celo slovenijo?

Aja, obadva sta bila kupljena pri vrtaču. Passat nov, a3 rabljen.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov