Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
icely_slo
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a icely_slo Ne dec 19, 2004 10:39 am

s_mande je napisal/-a:Lep pozdrav!!!

Da se jaz nekaj propomnem iz lastrnih izkuenj,ker imamo pri hisi ze drugega SEAT-a!!!Vsekakor ti priporocam SEAT IBIZO z 1.6 literskim motorjem saj(poraba ni 10 litrov)!!!

Nevem kako so vozili da so jo spravili na taksno porabo!!!Imeli smo Ibizo letnik 97. z 1.4motorjem 60PS-avto gre kar lepo,ima dobro lego(imeli 15 colska platisca),koncna hitrost je kar zadovoljiva glede na motor(malo izpod 180km/h)poraba pa ni presegala 8 litrov v mestu,na daljse relacije pa tudi okrog 7 litrov!!!

Sedaj imamo SEAT VARIO tudi 1.4 motor z 60PS letnik 01. ima pa vectockovni vbrizg goriva(MPI)!!!Pravtako dober avto z majhniki stroski in majhno porabo!!!

Glede Seatov letnik 94,95,96!!!Odloci se za kaksno leto mlajso,ker ima ze novejse odbijace kar zelo veliko spremeni avto!!!Z avtom se da res lepo peljati in so res mali stroski!!!Vsekakor malo poraba!!!

VSO SRECO PRI NAKUPU ZELIM!!!SRECNO!!!Lep vecer se naprej!s_mande

97 letnik, je imela ze nov motor oziroma nov nacin vbrizga - elektronski, medtem ko je pri starejsih nacin vbrizga monotronic.
Monotronic ze po defaultu pije vec, ni pa fajn ce ti odpove (meni je pri cordobi-1f motor), saj je zadeva draga ko hudic!

lp

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne dec 19, 2004 10:48 am

97 letnik, je imela ze nov motor oziroma nov nacin vbrizga - elektronski, medtem ko je pri starejsih nacin vbrizga monotronic.
Monotronic ze po defaultu pije vec, ni pa fajn ce ti odpove (meni je pri cordobi-1f motor), saj je zadeva draga ko hudic!

lp[/quote]

Moja 1.6 94' ima elektronski vbrizg, kar pise tudi na prednjih vratih avta(EFI - electronic fuel injection).
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne dec 19, 2004 10:59 am

JonyBravo je napisal/-a:Dej mi povej a je cordobe kej več kurla k tvoja ibiza?
K me zanima kolk kuri cordoba 1.4 kolk pa ibiza 1.4

Ce poznas par podatkov lahko vidis kaka je razlika v porabi.
Prvi podatek je zracni upor, ki je odvisen od povrsine(imata jo isto) in aerodinamicnega koeficienta(tu pa nevem katera ma bolsega, vseeno razlika je mala).
Drugi podatek je teza avta, corboba ma nekaj 10 kg vec.
Vsekakor razlika v porabi je mala.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Mare9mm Ne dec 19, 2004 11:43 am

Polo Classic letnik 96, 1,4 motor. Avto je praktično 90% enak Seat Cordobi, razen zadnjega kufra in zadnjih luči, ter seveda logotipov. Imamo ga že od samega začetka. Mnjane se bile zavorne ploščice 2x, kolektor 1x in pa potrošna roba, žarnice, gume, olje... Poraba ti bo odvisna predvsem od tega kam in kako naložen boš šel. 3 osebe v avtu + prtljaga in poraba se res dvigne proti 10L, če pa si v avtu sam, pa je res bolj okoli 6,5 - 7. Motor je dokaj zanimiv, po skoraj 8 letih še vedno stegne 180 km/h, ni pa to sploh avto za kako športno vožnjo ali kaj ekstremnega. Po drugi strani pa sem včasih naredil po 3000 kilometrov v enem tednu (Ljubljana - Pariz - Ljubljana) in avto me nikoli ni pustil na cedilu. ;)
...ampak to je samo moje mnenje.
Slika

Uporabniški avatar
JonyBravo
Nov uporabnik

Napisal/-a JonyBravo Po dec 20, 2004 8:19 pm

thx za zdej.....
No pain no gain!!!!
Slika

sergio_20
Nov uporabnik

Napisal/-a sergio_20 Po dec 20, 2004 8:25 pm

A mi lahko kdo pove kaj več o seat ibizi oziroma cordobi 1.8? (poraba, servisiranje,udobje,oprema,...

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron To dec 21, 2004 12:09 am

sergio_20 je napisal/-a:A mi lahko kdo pove kaj več o seat ibizi oziroma cordobi 1.8? (poraba, servisiranje,udobje,oprema,...

1.8 90 KM @5500 rpm, 145 Nm @2500 rpm (po nekaterih podatkih 148 Nm@3000rpm).

Končna okoli 180, pospešek do sto okoli 13 sec.

Poraba 8-9L (kratke relacije).

Motor je prožen, vendar se ne vrti zelo rad! rdeče polje se res začne pri 6200 rpm, vendar ga je nesmiselno gonti do tja. Do okoli 5000 - 5500 rpm še gre, več nima smisla.

Za ibizo/cordobo ne vem, to je iz golfa III syncro, tako da lahko pričakuješ kak km/h več in boljši pospešek. Mogoče tudi kake pol litra manjšo porabo.

sergio_20
Nov uporabnik

Napisal/-a sergio_20 To dec 21, 2004 8:32 pm

zanimam se konkretno za nakup ibize 1.8 letnik 95, zanimiva mi je predvsem zato ker ima kar nekaj opreme

thanx
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov