Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Draz
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Alfa Romeo 155 / 145

Napisal/-a Draz To jan 11, 2005 2:26 am

Kopujem avto (rableni) po vsej verjetnosti Alfo. Pa me zanima, če ima kdo kakšne izkušnje z modeloma 155 / 145 z motorjem 1.8 TS. Cena popravil, obstajajo kakšne tipične okvare na avtomobilu itd...

Hvala!
To have no errors, woud be life without meaning . No strugle no joy!

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Uporabniški avatar
furious
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a furious To jan 11, 2005 6:37 am

kolega prodaja 155ko 1.8 lepo ohranjeno z nekaj opreme.motor laufa k urca res presenetljivo dobr.zamnejano je bilo podvozje in nosilci motorja za več sm ti pa na PM poslal njegovo tel.LP!

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Sr jan 12, 2005 12:18 am

Nimam glih 1.8 mam pa 145 1.4TS.mislim na razen motorja drugih velikih razlik ni.pozorn bod na elektriko,vodna pumpa rada crkne,verjetno se zavedaš da ts(svečke) stanejo ob servisu pri 100 k km se mi zdi 50k,avto se mi zdi da je zelo občutliv na jahanje robnikov(hitr začne vlečt),men se alfa ob dežju rosi za popizdit(odrosiš lahk sam spredno pa zadno šipo,pa ni nikejr nobene vode notr),variator faze ti bo skor zihr crknu(ob vžigu je tak zvok,k da maš pokvarjenga dizla :D ) porabo vidš kok mam(pa se trudm lepo vozt).predvsem pa NE kupuj alfe z zelo veliko kilometri ker jih je večina zgonenih. kaj te še zanima? :)

lp

vR5GTT
Novinec

Napisal/-a vR5GTT Sr jan 12, 2005 8:47 am

okej no tist o svečkah se ne strinjam! So đabe sm jih pr stricu menjal na1.8ts pa sm sam :shock: k sm slišal ceno res pocen. So ble pa golden lodge!
R5 GTT

Uporabniški avatar
furious
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a furious Sr jan 12, 2005 9:37 am

10k sit za 8 svečk za twinsparka.sej ni dizl da so 50ksit pa še za dizla ne vem če so tolk.LP!

Uporabniški avatar
zombi
Novinec

Napisal/-a zombi Sr jan 12, 2005 9:42 am

vR5GTT je napisal/-a:okej no tist o svečkah se ne strinjam! So đabe sm jih pr stricu menjal na1.8ts pa sm sam :shock: k sm slišal ceno res pocen. So ble pa golden lodge!

Original svečke so NGK Platinum in se z razliko običajnih svečk menjajo na 100K, zato tudi višja cena (pri Eurotonu cca 7K/kom).
SEveda se da verjetno dobit cenejše, samo jih je treba menjat na 30K-40K in na koncu pri istem strošku, pa še kakovost je vprašljiva.

Drugače pa če mene vprašaš, je 145 novejši model in ima kak sladkorček več, 155 je pa precej cenejša (+par dodatnih vrat).
Ni mi pa jasno zakaj priviligiraš ravno 1.8TS. Motorji (od 1.4 do 2.0) so si namreč zelo podobni. (nekje sem bral, da je celo blok skupni, kar sicer dvomim)
Razlika pri registraciji je 10K (cestnina), kar je zanemarljivo, da pa 2.0 motor precej več od sebe in dopušča precej več lenarjenja... Razlike v porabi ni (mogoče 0,5 dcl).
Samo moje mnenje.

Vozim pa 145QV
<FyreDaug> fuckin ricers
<FyreDaug> civics are like tampons, every pussy has one

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Sr jan 12, 2005 10:24 am

Ne vem, mogoče zato, ker imam 2000 letnik in mi ne crkuje vse kakor kle pise. Ubistvu me jebejo sm brisalci, ki se zatikajo, ce ni res cisti naliv. Itak je pa pomoje to zato, ker je pac 5 let star akumulator. Glede zarosenih šip: ne vem, pri meni ni ne vem kakšnega problema in se jih z lahkoto odrosi, razn ce je 5 ljudi not, to pa zna bit tud pri drugih problem. Drgace pa 1.4 ne kupit, tega mam jaz (sicer 146-ko) in nikamor ne vlece. 11 sec pac ni hitro in je falus, ce ti gre alfa tok počas. Tako da pod 1.8 jaz nebi šel. :)

klemen
Novinec

Napisal/-a klemen Sr jan 12, 2005 10:25 am

Meni je pri Alfi 145 1.8TS zmotilo naslednje (sem šel gledat eno rabljeno) :
- zelooo glasno že pri 140km/h
- izredno neudobni sedeži
drugače pa zanimiv avto, ne vem pa kako je kaj z zanesljivostjo in porabo.

So pa cene rablljenih izredno nizke, opazno dražji je glavni servis ravno zaradi svečk.
Slika

Draz
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Draz Sr jan 12, 2005 3:00 pm

vR5GTT je napisal/-a:Razlika pri registraciji je 10K (cestnina), kar je zanemarljivo, da pa 2.0 motor precej več od sebe in dopušča precej več lenarjenja... Razlike v porabi ni (mogoče 0,5 dcl).
Samo moje mnenje.

V zavarovanju je razlika okoli 40K Sit (bonus pr. 0%). Kar pa je že precej.
To have no errors, woud be life without meaning . No strugle no joy!

Uporabniški avatar
zombi
Novinec

Napisal/-a zombi Sr jan 12, 2005 3:41 pm

Draz je napisal/-a:
vR5GTT je napisal/-a:Razlika pri registraciji je 10K (cestnina), kar je zanemarljivo, da pa 2.0 motor precej več od sebe in dopušča precej več lenarjenja... Razlike v porabi ni (mogoče 0,5 dcl).
Samo moje mnenje.

V zavarovanju je razlika okoli 40K Sit (bonus pr. 0%). Kar pa je že precej.

Prodajaš buče!

Primerjal sem 1.8 in 2.0 TS motor.

1.8 ima 106 kW -140hp
2.0 ima 110 kW -150hp

In oba padeta v isti razred (100-130kW), razlika je le v cestnini, kjer je en razred do 1.8, drugi pa nad.
<FyreDaug> fuckin ricers

Uporabniški avatar
Žune
Stalni uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Žune Sr jan 12, 2005 3:49 pm

Sam a nista ble dve verziji 1.8TS? 8v pa 16v al neki tazga. Po moje je on mislu tega, da je nižji zavarovalni razred. :huh:
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
zombi
Novinec

Napisal/-a zombi Sr jan 12, 2005 4:16 pm

Čist možno, samo če primerja 145 in 155 im verjetno v mislih zadnje modele 155, ti so pa 16V.
Sam sem pa primerjal motor 1.8 in 2.0 TS od 145.

Samo predlagal sem mu, naj pogleda še 2.0. ki se obnaša boljše razlike v stroških pa praktično ni.
<FyreDaug> fuckin ricers

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Če jan 13, 2005 12:01 am

No sej kar se okvar tiče ni tok hudo kokr sm napisu,sam je pa bolš da preveriš več stvari kokr manj.jst mam edine resne probleme z rošenjem,drgač pa zaenkrat dela BP..za svečke sem napisu da se mi ZDI kakšna je cena(nisem ziher) menjajo se pa na 100k km.1.4 varjanta je res bol švoh kar se konjenice tiče predvsem zaradi velike teže(11++kg).mene predvsem moti da je treba motor res "vrtet" da kam gre, kar pri vsakdanji vožni ni glih filing.vsaj men ne.tko da je 2.0 verjetno veliko bolj lenuharski in zato je tud poraba zelo primerljiva. eh za prvi avto je tud 1.4 ok :)
Mah alfo kupvat je velka loterija.ima jo vse preveč "intelektov", ki misljo da majo vsaj ferrarija in gonjo boge MRZLE alfe in se ponavad še kam zvrnejo.tud zard takih je alfa na tako dobrem glasu.sej veste zakaj si lastniki alf ne blendamo.zato ker se itak na servisih skoz videvamo.neki podobnga uglavnm.in že offtopic tko da je konc za zdele.
btw:kok točno pridejo vse nove svečke?

lp

Uporabniški avatar
zombi
Novinec

Napisal/-a zombi Če jan 13, 2005 10:03 am

Vuso je napisal/-a:btw:kok točno pridejo vse nove svečke?

GK Platinum je v Eurotonu 7200 Sit po komadu. So 4 večje in 4 manjše. Tolk sem jaz dal. Drugače so pa najceneje v Ameriki ali Kanadi, če ima kdo kake veze ali sorodstvo tam...
Na uradnem servisu pa hočejo okol 80K za komplet.

In ja menjajo se na 100K. Tako, da je v tistem momentu večji strošek, samo je pa samo enkrat, normalne svečke bi pa vtem obdobju menjali 3X, tako da je odvisno samo iz kere strani gledaš....
<FyreDaug> fuckin ricers

klemen
Novinec

Napisal/-a klemen Če jan 13, 2005 10:43 am

zombi je napisal/-a:In ja menjajo se na 100K. Tako, da je v tistem momentu večji strošek, samo je pa samo enkrat, normalne svečke bi pa vtem obdobju menjali 3X, tako da je odvisno samo iz kere strani gledaš....

Na Peugeotu menjam svečke na 60kkm, stanejo pa cca 7kSIT. Razlika je očitna.

Ali za TS motorje ni kakšnih cenejših svečk, ki bi zdržale pol manj ali kaj podobnega ?
Slika

KREMENKO
Stalni uporabnik

Kraj: GLIH T´M

Napisal/-a KREMENKO Če jan 13, 2005 10:59 am

So sam so "fake", maš gor višje že napisan.
Pa dober nakup. Aja pa 145 vzam dost boljši in lepši avto, pa 1.8 TS je čist dost

Uporabniški avatar
zombi
Novinec

Napisal/-a zombi Če jan 13, 2005 11:05 am

klemen je napisal/-a:
zombi je napisal/-a:In ja menjajo se na 100K. Tako, da je v tistem momentu večji strošek, samo je pa samo enkrat, normalne svečke bi pa vtem obdobju menjali 3X, tako da je odvisno samo iz kere strani gledaš....

Na Peugeotu menjam svečke na 60kkm, stanejo pa cca 7kSIT. Razlika je očitna.

Ali za TS motorje ni kakšnih cenejših svečk, ki bi zdržale pol manj ali kaj podobnega ?

So tudi cenejše svečke, ki se menjajo tako kot "normalne" na 30-40Km.
Tako kot bi jih moral recimo tudi ti, če bi se držal navodil za svečke...
Saj je pri Alfi isto, lahko jih menjaš tud na 120K km ali 140K km, zaradi mene tudi kasneje.
Če so fuč, bo pač začelo cukat ... in zamenjaš. Čist drugače je, če se ne držiš menjave zobatega jermena.

Samo vzdrževanje avta jemljem pač malo drugače in se držim predvidenih kilometrov.

Obstajajo tudi običajne svečke (Golden, Champion jih tudi delata) če gledaš samo na stroške, da pa nanese tak znesek je bolj zaradi števila, ker jih ima TS 8.
<FyreDaug> fuckin ricers

klemen
Novinec

Napisal/-a klemen Če jan 13, 2005 11:13 am

mam kar predpisano menjavo na 60kkm. In cukanje je še najmanj, kar se lahko zgodi, če svečka ne deluje več ;)

In spet, ni edini ali največji razlog visokega stroška zaradi števila svečk pri TS.

Torej kake pametne alternative kot 50-80kSIT za svečke ni pri TS motorjih.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost