Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
yugofreak
Nov uporabnik

Passat 1.9 TDI

Napisal/-a yugofreak Ne jan 23, 2005 12:03 pm

Lep pozdrav!

Po dolgem času se spet javim. Imam še dolgih pet mesecev do 18tke :twisted: :lol: , pa gruntam kakšen avtek bi mel. najbolj se mi sveti Passat 1.9 TDI 130 KM. Tukaj pa imam nekaj vprašanj. Takšni Passati (sploh karavani) imajo ponavadi dosti prevoženih kilometrov, pa še ceno držijo, ker so VW :evil: .

vprašal bi, kakšne izkušnje in mnenja imate vi z Passati, z uvozom Passata iz Nemčije (letnik cca. 97- 99), pa če imate kakšne slikice predelanih Passatov?

Hvala že v naprej in oprostite če ste slučajno že imeli kdaj to temo!!

Uživajte, Yugofreak
VOZNIŠKA DO ROBA, YUGO DO GROBA!!!

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Need_Power Ne jan 23, 2005 12:22 pm

Če misliš kupit passata letnik 97-99, pol imaš med dizli na izbiro samo 90 KM in 110 KM varianto...130 KM diesel je prišel šele z faceliftom.
Drugače pa standardni problem passatov so sprednje roke in pa LMM.

Moje osebno mnenje pa je, da rabljenega passata nebi nikoli kupil, še najmanj pa iz tujine, ker so prev. km vedno vprašljivi (pred kratkim sem na mobile.de našel passata 2.5 TDI z 613.000 km!!!). Jaz bi ga edino kupil od kakega znanca in le če bi bil sigurn v njegovo zgodovino.

LP

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA Ne jan 23, 2005 12:27 pm

letnik 97-99 niso imeli 130 TDija, najmočnejši je bil 110 konjski, kasneje 115.

Ker ves folk kupuje dizle ti jaz bolj priporočam 1.8T, ki je lahko tudi do pol milijona cenejši od slabše ohranjenjega in slabše opremljenega dizla.

Pa na bencinerju nimaš problemov z LMM, ki kar tarejo dizle, obvezno pa preveri, če je bil na vseh vpoklicih, ki jih ni bilo malo!

EDIT: need power: :)
skoraj isto sva povedala :)

Uporabniški avatar
yugofreak
Nov uporabnik

Napisal/-a yugofreak Ne jan 23, 2005 1:42 pm

A tako, škoda da ni 130KM. To glede kilometrov je res problem :evil: Kolko pa kaj pijejo 1.8T, imajo 150KM, al ne?

aja to še, kaj je boljše karavan ali limozina???

LP

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA Ne jan 23, 2005 2:09 pm

Praktičen je bolj karavan, znotraj ima lepšo osvetlitev (modro-rdečo namesto zeleno-bele), 12V vtičnice v prtljažniku, ...
Ima pa limuzina rahlo boljšo lego - karavanu rit rada uide če pretiravaš, pa zdi se mi, da je malo mehkejši.
Oblika je pa subljektivna, pred faceliftom se mi je zdel bolj skladen karavan, po faceliftu 2001 pa limuzina.

1.8t karavan pa meni pije 9.3, samo je zdaj pozimi lepo vožen, z veliko relacijami. S tiščanjem po mestu lahko prideš tudi na 12, pričakuj pa povprečje med 9 in 10. Kar je za ogromen avto s 150 konji v bistvu zelo malo - porabi manj kot 1.8 brez turbota.
Se pravi, kake 3 litre več kot dizel. Cena goriva je zdaj približno enaka, kar pomeni, da bi za 500K razlike v ceni moral z avtom prevoziti okoli 80K km, da bi se ti splačal dizel zaradi razlike v gorivu.

Je pa turbač en ali dva razreda višje pri registraciji, kar pa se tudi pozna.
8.7 s do 100 (8.9 pri karavanu) in max. hitrost 221 km/h (217 pri karavnu) pač zahteva svoje :)

Glede kilometrov je pa od avta do avta odvisno, naš je letnik 99 pa ima 125K prevoženih.

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Ne jan 23, 2005 11:38 pm

Vsak ma sicer svoje mnenje,tko da ne zamert tega.a si ti ziher da hočeš pri 18ih letih za prvi avto met 1.9 dizelskega passata in to karavana?karavan je po mojem mnenju zelo štorast in zelo neuporaben(če seveda ne rabiš velikega prtlažnika).jst karavana vem da nebi mel če ga nebi potreboval.no v kakšno R70 zadevo bi me mogoče še prepričal:) kar se dizla tiče je razlika v ceni z benzinom zmeraj manjša in za manjše razdalje je bencin velik bolj smotrna zadeva.passat je imel kar nekaj vpoklicev se mi zdi(roke so baje krepale) in pa tdi ni prov poceni za vzdrževanje.jst ga nebi uvažu zato ker je passatov pri nas kot solate in se nebi zajebavu z vsemi papirji pa vožno gor pa dol.pa če te že prodajlc tle nasadi se greš lahko še zmer komot z njim poment in mu ponudiš možnost da napako popravi.

lp

Uporabniški avatar
bOnZy
Novinec

Kraj: Breg pri Žirovnici (okolica Bleda)

Napisal/-a bOnZy Po jan 24, 2005 8:59 pm

mi smo mel passata l.98 110hp ... pa smo mel en ceu kup problemou z njim ... 2x menjane roke, 2x katalizator, klima je bla neštetokrat resetirana, kje en cajt delala, pol pa ni vec hotla, nakonc smo mogl se klimo zamenjat, 1x glavn čip ... ma ni da ni da nismo kej menjal ... tko da ... na tvojmum mestu bi raj pogledu za ksno Škodo Octavio 1.8T k bo ubistvu za tvoj pru auto ze kr mal premočn ... ampak če bos zglavo vozu, pol ni paneike, pa tut ni vec razlike v dnarju za dizla alpa bencinarja,če ga bos mu za kratke relacije, če ga bos pa mu za dalše bos pa z dizlm naredu 300-400km vec na tank kot pa z bencinarjm ;) ;)

p.s:octavia je ubistvu passat, samo da ma od škode znak, pa da je velik bolj ugodna ;)

lp
pUt tHe pEdAl oN tHe mEtAl iN sEkAj oViNkE!! :>

Slika

Uporabniški avatar
mihant
Novinec

Napisal/-a mihant Po jan 24, 2005 10:51 pm

bOnZy je napisal/-a:p.s:octavia je ubistvu passat, samo da ma od škode znak, pa da je velik bolj ugodna ;) lp

tako je! pa še lepša je!! 8)

pr ns mamo sicer oboje (octavia in passat, oboje karavan 110KM) in use dela k špica. na passatu je mogu edin dedi neki klimo rihtat k je oduspredi na en količek zajahou, fotru je na octaviji turbo vbrizg crknu, drgač pa brez problemov. fotru žre po knjigci, prospektu. ( je pa zanimiv, da mu zdj, ko je popravu vbrizg žre pou litra več kt prej. tko da mu zdj pije 5,5, 5,6. je reku da nau zamenu naslednjič k mu dol visi za tiste pospeške... :roll: ) uglavnm, za pohvalt.
jaz niti nimam kej dost pojma o avtih.

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 To jan 25, 2005 1:37 am

Vuso je napisal/-a:karavan je po mojem mnenju zelo štorast in zelo neuporaben

Ta je pa dobra...karavan je neuporaben :D :D
TJUNING PA TO...

Vuso
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vuso To jan 25, 2005 1:30 pm

super98 je napisal/-a:

Me veseli da te zabava :D ta neuporabnost je letela na študentsko nujo parkiranja v mestih in iskanja parkirnih prostorov okol prenapolnenih faksov ;) zato je v nadaljevanju dodano "če ne potrebuješ velikega prtlažnika":)

lp ;)

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 To jan 25, 2005 1:43 pm

Vuso je napisal/-a:
super98 je napisal/-a:

Me veseli da te zabava :D ta neuporabnost je letela na študentsko nujo parkiranja v mestih in iskanja parkirnih prostorov okol prenapolnenih faksov ;) zato je v nadaljevanju dodano "če ne potrebuješ velikega prtlažnika":)

lp ;)

Passat karavan je isto dolg kot passat limuzina, pa še zadnjo šipo maš čist pokonc in nimaš riti za njo, tko da je parkirat karavana še lažje kot limuzino ;) ;)
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
yugofreak
Nov uporabnik

Napisal/-a yugofreak To jan 25, 2005 3:59 pm

najlepša hvala za vaša mnenja. nekaj mi bo ziher ostalo v spominu. :lol:

kolko pa so kaj registracije, takšnih Passatov ( 1.9 TDI in 1.8 T ) ???

LP

Uporabniški avatar
PhoenixX
Novinec

Kraj: Grosuplje

Re: Passat 1.9 TDI

Napisal/-a PhoenixX To jan 25, 2005 4:48 pm

PASSAT je zame 1A avto! Moja mat ga je kupla pred dvema letoma, sicer rablenga, bil je uvoz iz italije, letnik 2000, kilometrov je mel 65.000 (KAO! Trgovc je kr se trdu da ni nc nazaj zvrten..ampak mu noben itaq ni verjel) Je pa zgledu zlo ohranjen. DO DANS NOBENGA PROBLEMA. JE pa 1.8T masina. Je pa dejstvo da na nacin na kaksnega se vozi mati, gre turbina lahka kadarkoli u PM. :)

Drugac pa carski avto! Sam neki visok tezisce ma se mi zdi,,hitr te iz ovinka zabrise...bi ga blo treba mal spustit pomoje.

lp

yugofreak je napisal/-a:Lep pozdrav!

Po dolgem času se spet javim. Imam še dolgih pet mesecev do 18tke :twisted: :lol: , pa gruntam kakšen avtek bi mel. najbolj se mi sveti Passat 1.9 TDI 130 KM. Tukaj pa imam nekaj vprašanj. Takšni Passati (sploh karavani) imajo ponavadi dosti prevoženih kilometrov, pa še ceno držijo, ker so VW :evil: .

vprašal bi, kakšne izkušnje in mnenja imate vi z Passati, z uvozom Passata iz Nemčije (letnik cca. 97- 99), pa če imate kakšne slikice predelanih Passatov?

Hvala že v naprej in oprostite če ste slučajno že imeli kdaj to temo!!

Uživajte, Yugofreak
Dejal bi da a recem ne. A ne ni da in da ni ne. Ce bi da ne bil, dejal bi da. A ker da ni ne, recem ne.

Vuso
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vuso To jan 25, 2005 5:05 pm

super98 je napisal/-a:
Vuso je napisal/-a:
super98 je napisal/-a:

lp ;)

Passat karavan je isto dolg kot passat limuzina, pa še zadnjo šipo maš čist pokonc in nimaš riti za njo, tko da je parkirat karavana še lažje kot limuzino ;) ;)

hehe pa res :D zdele sm gledu mal dolžine :lol: in je navaden DALJŠI od varianta za 21 mm.
zanimivo ;) you win ;)

tuerk
Nov uporabnik

Napisal/-a tuerk To jan 25, 2005 5:12 pm

bOnZy je napisal:
p.s:octavia je ubistvu passat, samo da ma od škode znak, pa da je velik bolj ugodna

Octavija NI Passat, ampak golf (podvozje golfa).Passat je veliko bolj prostoren. Materiali, kakovost izdelave so na veliko nižjem nivoju kot pa pri passatu.
Tako, da ne kar v 3 krasne govorit.
Pa brez zamere. :D

Uporabniški avatar
-tomi-
Novinec

Napisal/-a -tomi- To jan 25, 2005 7:53 pm

Vuso je napisal/-a:....passat je imel kar nekaj vpoklicev se mi zdi...

...a lahko kdo potrdi :? en kolega glih kupuje pasata TDI-130KM-'01 pa bi blo faj vedet če je to res in kako se preveri če je bil avto na teh vpoklicih...

HVALA ZA INFO :!:

tuerk
Nov uporabnik

Napisal/-a tuerk To jan 25, 2005 8:26 pm

Mene pa zanimajo specifikacije za golfa IV TDI 130KM. Pospeški in podobno. Iskal pa
nisem našel. Upam, da bo v roku 1 meseca moj in sicer l.03 (se mi zdi) in pa z
highline opremo.

Uporabniški avatar
-tomi-
Novinec

Napisal/-a -tomi- Sr jan 26, 2005 3:07 pm

-tomi- je napisal/-a:
Vuso je napisal/-a:....passat je imel kar nekaj vpoklicev se mi zdi...

...a lahko kdo potrdi :? en kolega glih kupuje pasata TDI-130KM-'01 pa bi blo faj vedet če je to res in kako se preveri če je bil avto na teh vpoklicih...

HVALA ZA INFO :!:

...seekrat vprasa ...mal se mudi ;)

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Sr jan 26, 2005 3:12 pm

pelješ auto na servis pa ti povejo kaj vse so menal
podpis

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA Sr jan 26, 2005 9:27 pm

Ravno prejšnji četrtek sem imel passata na vpoklicu :)
Preverjali so neko tesnilo na vodilu sprednje preme, kake tri leta nazaj pa smo imeli še pregled sprednjih rok. Vem pa, da so različne serije passatov imele različne vpoklice. Več bodo povedali na servisu.

Drugače paje naš l. 99, ima 120K km in razen zavornih ploščic nismo menjali še ničesar, avto ni niti enkrat obstal na cesti, samo redni servisi in bencin. Bo pa treba zdaj turbino menjat, tako da se ob nakupu obvezno pozanimaj, kako je bilo s turbino.

Drugače se pa strinjam, da premisliš če res rabiš tak avto. Za kaj ga boš sploh uporabljal? Če boš hodil na faks raje kupi kaj manjšega, recimo kak A3 ali Golf 4 nista prav nič slabša avta, sta pa skoraj pol metra krajša.

Drugače pa je passat karavan tako pregleden, da ga je parkirati laže kot A3 ali golfa. Če le najdeš dovolj velik prostor :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov