Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Ne feb 06, 2005 6:43 pm

No, ja sem eden, ki pač kupuje nove avtomobile (seveda zadnje čase, ko si to lahko privoščim).
Zakaj?
ker sem pač imel dovolj starih krip, kjer nikoli nisem vedel, kaj vse je in še bo škripnilo, kaj vse so skrite napake, koliko so km prevrteli...
ker se na popravila nič ne spoznam in niti nimam poznanih mehanikov,
ker me veliki in luksuzni toliko ne pritegnejo...

Priznam: kupiti nov avto je največje metanje denarja stran. V trenutku, ko si ga pripeljal iz salona, si vrgel stran cca 20-25% denarja, ki si ga plačal.
Vendar: tehničnega imaš pri novem avtu šele čez 3, 5 in 7 let, imaš do 3 leta garancije (čeprav te tudi tu poskušajo na*egniti)
nikjer ni ničesar skritega, napake etc...nihče v avtu ni kadil...

Vsaka stran (novo - staro) ima svoje razloge za to, kar počne.

Sicer pa, če mi - bedaki ne bi kupovali novih avtomobilov, kje bi pa vi dobili rabljene :P

In še odgovor acx-u:
jaz bi seveda za ta denar kupil manjši, pa zato novejši in bolje ohranjen avtomobilček
lp pilgrim

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Ne feb 06, 2005 6:47 pm

kochar je napisal/-a:
andrej777 je napisal/-a:Vzdrževanje nevem zakaj bi blo za cliota kej ceneje kot za BMW-ja. Gume so tolk kolkr maš feltne gor tako da je isto, olje je isto za BMW-ja al pa renoja, Izguba cene je pri cliotu večja kot pri BMW-ju ker je itak vreden samo še cca 35% novga. Res da je zaarovanje dražje samo se mal drugač pelješ.

Buče :? Valda bo vzdrževanje BMW-ja dražje od vzdrževanje clia; eno je avto srednjega oz. višjega razreda, drugo pa avto nižjega razreda; pametni pač kupijo tisto, kar je njihovem budgetu primerno ;) Po tvoji logiki bo npr. vzdrževanje kakšnega starega Mercedeza S klase ki je vreden npr. 2 milijona enako kot vzdrževanje clia za enako ceno, kar pa so, jasno, buče :!:

Dokler nč ne crkne in to je v večini primerih JA!!

Kot sem reku marsikdo ma gume na clioti 15 col. 15 col maš lahko tut na BMW-ju pa je cana za gume ista. 316 pa recimo clio 1,6 je ragistracija isto, poraba res mal večja pr BMW-ju zarad teže. Udobje ni primerjave. Samo če gledaš kolk bo pala cena novmu cliotu v 5 letih al pa 5 let starm BMW-ju vidš da si na konc na istem s stroški.

Vem kolk je to čudno slišat ker je res vsem zabito v glavo kolk so veliki avti dražji. Dans se največ malih avtov glih zarad tega proda ker vsak misl če bo mel avto limuzino in ne nižji razred da je prec vse dražje. Res da ena stara sedmica al pa S-klasa ko neki crkne je mijon takoj. Samo 10 let stara sedmica velik mankrat crkne kot clio.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ Ne feb 06, 2005 10:51 pm

klemen je napisal/-a: Da je rabljen BMW poceni za vzdrževanje so pa res buče.

To si pa tako lepo in simpaticno povedal, da mi je prav zal, da te moram razocarat... :lol:

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 Po feb 07, 2005 10:42 am

_Jerry_ je napisal/-a:

To si pa tako lepo in simpaticno povedal, da mi je prav zal, da te moram razocarat... :lol:

_Jerry_ midva sva kr nekak podobnega menja, bi se kr dobr zastopila samo kot je blo že omenjeno tistih 90% no boma mogla spreobrniti na bolje. :lol: :lol: Ker vsak dobro ve kolk je ena e36 trojka draga za vzdrževanje in kolk pije ...itd. Čeprov so vsi deli cenejši kot za cliota, manj mu pade cena kot novm cliotu in manjkrat crkne.

NAPRIMER: Mi mamo MB E 200d letnik 1991. Mogl smo menjat hladilnik in je pršu 30 jurju nov. Kolk pride za cliota??

Norden
Novinec

Napisal/-a Norden Po feb 07, 2005 11:02 am

_Jerry_ je napisal/-a:

To so res buče. O tem, koliko je recimo E46 bolj pokvarljiv od alfe 156, sej je uporabnik rogerg (ali nekaj takega), sodeč po njegovem zapisu na bmw forumu, prepričal na lastni koži. Vzdrževanje je očitno kaj drago.

Uporabniški avatar
Žune
Stalni uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Žune Po feb 07, 2005 11:07 am

Rogerg je kupu sranje od avta al pa ni mel sreče. Kar nekaj mojih prijateljev ima E46 in nobenih problemov. Pa debata ni Alfa vs. BMW tko, da ne rabiš spet obračat stvari v to smer. Moj kolega ma pa Alfo 156 pa ma skos eno sranje z njo. To ni merilo, če ima nekdo probleme.
SlikaSlikaSlika

klemen
Novinec

Napisal/-a klemen Po feb 07, 2005 11:27 am

andrej777 je napisal/-a:NAPRIMER: Mi mamo MB E 200d letnik 1991. Mogl smo menjat hladilnik in je pršu 30 jurju nov. Kolk pride za cliota??

0 SIT.

Hladilnik crkne samo na zelo starih avtomobilih z ogromno prevoženimi :P

Tule ne govorimo o okvarah, že redno vzdrževanje, čeprav na nepooblaščenih servisih je za srednje velik avto (alfa 156, e36, e46, peugeot 406, ...) dosti dražje kot za en mestni avtomobilček (clio, p206, ...), sploh pa kak 10+ let star srednje velik avto, ki ima za sabo povečini že > 300kkm in pride do prve menjave sklopke, amortizerjev, ... kar pri novem cliotu verjetno (upam da :D ) ni potrebno.

Potem komplet gum 175/70/13 je cca 40-50kSIt, 195/65/15 pa cca 100kSIT.

In tako naprej pri vseh postavkah.

Se pa strinjam, da je vožnja boljša, tudi sam vozim starejši avto namesto kakega novega cliota, treba je pa vedeti, da je rabljen srednje velik avto za 2Mio SIT mnogo dražji kot nov Clio za 2Mio SIT (za nekje toliko se mi zdi, da se prodajajo).
Slika

Norden
Novinec

Napisal/-a Norden Po feb 07, 2005 11:31 am

Od očeta sodelavcu je pri 60 000 km na njegovem 316 ali 318 dvignilo glavo motorja. Avto je bil kupljen nov.
Če te kaj več zanima odpovedovanje črpalk (prav vseh!!!), se pa obrni na uporabnika stardec na suxu.
Smo pa imeli primer na forumu o izkušnjah s tremi(!) BMWji, kjer je celo jerry osupnil. Jap, in vsaj en od njih je bil kupljen povsem nov.

Hočem reči zgolj to, da je po mojih informacijah vzdrževanje rabljenih BMWjev dosti dražje, kot nekateri skušajo prikazati, zato je treba pred nakupom temeljito premisliti.
Če se ne motim, imajo recimo nekatera VAG vozila in pa BMW vozila vodno črpalko s plastičnim rotorjem, tako da je pri nakupu teh vozil menjava črpalke še dodaten strošek.
Pa še kaj bi se našlo.
PureTNT pa je dal že zdavnaj seznam možnih težav s serijo 3, ki je kar zakrbljujoč.
Tako da bi o nekem poceni vzdrževanju le težko govorili, prej o povprečno dragem.

Norden
Novinec

Napisal/-a Norden Po feb 07, 2005 11:35 am

klemen je napisal/-a:
andrej777 je napisal/-a:NAPRIMER: Mi mamo MB E 200d letnik 1991. Mogl smo menjat hladilnik in je pršu 30 jurju nov. Kolk pride za cliota??

0 SIT.

Hladilnik crkne samo na zelo starih avtomobilih z ogromno prevoženimi :P

Tule ne govorimo o okvarah, že redno vzdrževanje, čeprav na nepooblaščenih servisih je za srednje velik avto (alfa 156, e36, e46, peugeot 406, ...) dosti dražje kot za en mestni avtomobilček (clio, p206, ...), sploh pa kak 10+ let star srednje velik avto, ki ima za sabo povečini že > 300kkm in pride do prve menjave sklopke, amortizerjev, ... kar pri novem cliotu verjetno (upam da :D ) ni potrebno.

Potem komplet gum 175/70/13 je cca 40-50kSIt, 195/65/15 pa cca 100kSIT.

In tako naprej pri vseh postavkah.

Se pa strinjam, da je vožnja boljša, tudi sam vozim starejši avto namesto kakega novega cliota, treba je pa vedeti, da je rabljen srednje velik avto za 2Mio SIT mnogo dražji kot nov Clio za 2Mio SIT (za nekje toliko se mi zdi, da se prodajajo).

Se strinjam. Po določenem času je pač treba menjati nekatere dele avtomobila. Pa pri novem imaš vsaj garancijo.
Ko prodajaš 6 let star clio in recimo 11 let star velik avto, pri cliu ne boš na izgubi. Pa še veliko prej in lažje ga boš prodal.
S tem, da je imel manjšo porabo, stroški vzdrževanja so bili manjši, stroški gum, kot si že napisal, prav tako, itd. registracija cenejša, kasko cenejši.

Hudič je le, če ne maraš majhnih avtomobilov. :)

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Po feb 07, 2005 9:45 pm

Za hladilno tekocino ne vem (in tudi NOCEM vedeti), sem pa dal za hladilnik od klime 70.000 SIT :huh: ... :-:o

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Po feb 07, 2005 9:47 pm

Norden je napisal/-a:
_Jerry_ je napisal/-a:

To so res buče. O tem, koliko je recimo E46 bolj pokvarljiv od alfe 156, sej je uporabnik rogerg (ali nekaj takega), sodeč po njegovem zapisu na bmw forumu, prepričal na lastni koži. Vzdrževanje je očitno kaj drago.

O, si ze nazaj iz smucanja :D Lepo, ker sem te ze skoraj pogresal... :mrgreen:

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Po feb 07, 2005 10:01 pm

Norden je napisal/-a:Od očeta sodelavcu je pri 60 000 km na njegovem 316 ali 318 dvignilo glavo motorja. Avto je bil kupljen nov.
Če te kaj več zanima odpovedovanje črpalk (prav vseh!!!), se pa obrni na uporabnika stardec na suxu.
Smo pa imeli primer na forumu o izkušnjah s tremi(!) BMWji, kjer je celo jerry osupnil. Jap, in vsaj en od njih je bil kupljen povsem nov.

Hočem reči zgolj to, da je po mojih informacijah vzdrževanje rabljenih BMWjev dosti dražje, kot nekateri skušajo prikazati, zato je treba pred nakupom temeljito premisliti.
Če se ne motim, imajo recimo nekatera VAG vozila in pa BMW vozila vodno črpalko s plastičnim rotorjem, tako da je pri nakupu teh vozil menjava črpalke še dodaten strošek.
Pa še kaj bi se našlo.
PureTNT pa je dal že zdavnaj seznam možnih težav s serijo 3, ki je kar zakrbljujoč.
Tako da bi o nekem poceni vzdrževanju le težko govorili, prej o povprečno dragem.

Hecen model si, ves 8) Brez dvoma si zelo nadarjen za reklamnega agenta ali se bolje -politika :P

Po tvojem misljenju so Nemci brez dvoma najbolj slampast narod kar jih tepta zemljico nasega planeta, Italijani pa najbolj priden in natancen kar se izdelave avtomobilov tice, kajne? ;) To vsekakor drzi -vsaj toliko kot splosno znano dejstvo, da je Bush zagrizen ekolog in mirovnik... :lol:

fanatik
Nov uporabnik

Napisal/-a fanatik Po feb 07, 2005 10:27 pm

raj kup novejši "avto" od prvega lasnika kokr pa star AVTO z zdihano mašino pa obrnenmu števcam, od 7 lasnika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Po feb 07, 2005 11:04 pm

a vmesne variante pa ni
zakva 15 starga merca, bmwja
al pa novga cliota, corso....
sej obstaja tud 5-7 let stara škoda, ford, citroen........
torej velik avto, ne tako priznane firme lahko kupiš mlajši od nekega bmw
to je po moje optimalna varianta, če rabiš velik avto- če ga pa ne rabiš si pa lahko kupiš novega oz. novejšega malčka
aja kar se tiče okvar, če se gremo glih sliota kupš podalšano garancijo pa 4 leta neboš mel nč več stroškov le redne servise
jst sm pristaš novih avtomobilov, ker sm pač tak človek da dam raje denar naeenkrat, kot pa da imam neke dodatne stroške z avtom pa čeprav nebi bili višji
pač lažje mi je preboleti neko večjo vsoto denarja naenkrat , kot pa vsake 3 mesece prebolevati manjšo vsoto
lp

Uporabniški avatar
Žune
Stalni uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Žune Po feb 07, 2005 11:08 pm

Folk on kupuje avto za 500k. Se pravi ni garancije, ni prvega lastnika (oz.težko) in pod novejši in manjši najbrž ni mišljen Clio letnik 2002.
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 To feb 08, 2005 9:59 am

kljukec je napisal/-a:a vmesne variante pa ni
zakva 15 starga merca, bmwja
al pa novga cliota, corso....
sej obstaja tud 5-7 let stara škoda, ford, citroen........
torej velik avto, ne tako priznane firme lahko kupiš mlajši od nekega bmw
to je po moje optimalna varianta, če rabiš velik avto- če ga pa ne rabiš si pa lahko kupiš novega oz. novejšega malčka
aja kar se tiče okvar, če se gremo glih sliota kupš podalšano garancijo pa 4 leta neboš mel nč več stroškov le redne servise
jst sm pristaš novih avtomobilov, ker sm pač tak človek da dam raje denar naeenkrat, kot pa da imam neke dodatne stroške z avtom pa čeprav nebi bili višji
pač lažje mi je preboleti neko večjo vsoto denarja naenkrat , kot pa vsake 3 mesece prebolevati manjšo vsoto
lp

Po ceni se nov clio primerja z BMW-jem letnika 1998-1999. Cene so pa podobne za vse modele od 316 do 330. Če primerjamo še opremo je pa že kr letnik 2000 in to je še trenutno prodajani model in ne ena 15 let stara kišta.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar To feb 08, 2005 10:06 am

pilgrim je napisal/-a:No, ja sem eden, ki pač kupuje nove avtomobile (seveda zadnje čase, ko si to lahko privoščim).
Zakaj?
ker sem pač imel dovolj starih krip, kjer nikoli nisem vedel, kaj vse je in še bo škripnilo, kaj vse so skrite napake, koliko so km prevrteli...
ker se na popravila nič ne spoznam in niti nimam poznanih mehanikov,
ker me veliki in luksuzni toliko ne pritegnejo...

Priznam: kupiti nov avto je največje metanje denarja stran. V trenutku, ko si ga pripeljal iz salona, si vrgel stran cca 20-25% denarja, ki si ga plačal.
Vendar: tehničnega imaš pri novem avtu šele čez 3, 5 in 7 let, imaš do 3 leta garancije (čeprav te tudi tu poskušajo na*egniti)
nikjer ni ničesar skritega, napake etc...nihče v avtu ni kadil...

Vsaka stran (novo - staro) ima svoje razloge za to, kar počne.

Sicer pa, če mi - bedaki ne bi kupovali novih avtomobilov, kje bi pa vi dobili rabljene :P

In še odgovor acx-u:
jaz bi seveda za ta denar kupil manjši, pa zato novejši in bolje ohranjen avtomobilček

Se podpišem!!!!! :!:

lp
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost