Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Če feb 03, 2005 12:13 pm

pad je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:puntota ti lahko samo priporočam, ne crkuje tak kot seveda vsi pravijo. mašine so dobre. edino kaj je duhtunga na glavi skoraj obveznospusti na nekje 80-120k km , pa pri okoli 100k km crknejo zadne vilce. ampak stroški so mali, kot za vsak drug del. tak da če je kaka okvara, nič bat ker so deli napol zastojn, avto je prostornejši kot clio

Mamo doma Punto 55 sole L99 prvoženih 39 tisoč km,prvi lastnik.Pa ti povem da so z njim sami problemi. Menjano tesnilo glave pri 30-tisoč km ,2× termostat, motor že tut ni klh naj bolj suh pa še čez tehničnega je decembra komi prilezu zarad plinov :idea:
Tako da moje mnenje ne FIJATA :!:

Uh... mogoče ni prav, da takole šinfam.. ampak vseen... En moj znanec ima Punta l.99 pa je do sedaj menjal katalizator, lambdo, tesnilo na glavi motorja, na pokrovu ventilov, zadnje puše, za nameček pa potrebuje tudi drug menjalnik, ker mu je zdajšnjega razneslo. Pa še avto pri teh letih rjavi. V tem primeru gre za slabo ohranjen Punto... Ni rečeno, da so vsi taki!!! Sem se pa vozil v Puntu in gre lepo. Good whwn not broken :roll:

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Če feb 03, 2005 12:21 pm

pugi405 je napisal/-a:
pad je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:puntota ti lahko samo priporočam, ne crkuje tak kot seveda vsi pravijo. mašine so dobre. edino kaj je duhtunga na glavi skoraj obveznospusti na nekje 80-120k km , pa pri okoli 100k km crknejo zadne vilce. ampak stroški so mali, kot za vsak drug del. tak da če je kaka okvara, nič bat ker so deli napol zastojn, avto je prostornejši kot clio

Mamo doma Punto 55 sole L99 prvoženih 39 tisoč km,prvi lastnik.Pa ti povem da so z njim sami problemi. Menjano tesnilo glave pri 30-tisoč km ,2× termostat, motor že tut ni klh naj bolj suh pa še čez tehničnega je decembra komi prilezu zarad plinov :idea:
Tako da moje mnenje ne FIJATA :!:

Uh... mogoče ni prav, da takole šinfam.. ampak vseen... En moj znanec ima Punta l.99 pa je do sedaj menjal katalizator, lambdo, tesnilo na glavi motorja, na pokrovu ventilov, zadnje puše, za nameček pa potrebuje tudi drug menjalnik, ker mu je zdajšnjega razneslo. Pa še avto pri teh letih rjavi. V tem primeru gre za slabo ohranjen Punto... Ni rečeno, da so vsi taki!!! Sem se pa vozil v Puntu in gre lepo. Good whwn not broken :roll:

punto 55, letnik 96, neki čez 80000
menjani jermnei, svečke, olje, filtri, pol pa edini extra stroški: amortizerji okol 35 000, tesnilo pokrova motorja 1500, pa ene gumice za zadnjo premo k so ble tm ene 7000
auspuh menjan pr 70 000, tehničnega vedno naredu brez problemou

je pa res da auto servisiramo in ga znamo vozt
podpis

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Če feb 03, 2005 6:05 pm

Verjetno me imate že vsi poln k., ker imam tako rad fiata, pa bom vseeno še enkrat povedal :P

156.000 km je naredil naš fiat punto 55 z izključno naslednjimi menjavami: zadnje roke, amortizerji (verjetno kriva vsakodnevna vožnja po luknjasti cesti), ležaji od alternatorja nekje na 150.000km in motor zadnjega brisalca (sem sam popravil - skurjen je bil en rele pri motorčku). Plini so bili pri tej kilometrini dosti pod dovoljenimi (lambda in katalizator sta bila še original) Ni nobenega pustil na cesti in motor je pri omenjeni kilometrini delal kot nov in ni pil nič olja. Pil je na releciji nekaj pod 6L pri 90km/h. Avto je bil od fotra, ki ga je prodal in kupil citroena C3 :roll: . Če bi bil moj, bi ga šel takoj menjat za fiata.

Čeprav je bil stalno zunaj v snegu in dežju, je bi do crasha na 150.000 km brez pikice rje, čeprav je bila na nekaj mestih barva oluščena do pleha.

Fiat rulz :!: 8)

Da ne bo kdo mislil, da hvalim svojga konja: taga avta nimam več :(

V.o.S.
Nov uporabnik

Napisal/-a V.o.S. Če feb 03, 2005 7:31 pm

Prav lepa hvala za vse vaše napotke, nasvete, na kaj naj bom pozoren, ki so še kako dobrodošla…
Ker je kar velika oddaljenost med menoj in prodajalcem (ljubljana – slo. konjice) Bo šel zadevo pogledat fotr, ki se, btw, kar dobro spozna na te reči. Naj bi šu jutri, spotoma, ko je skoraj vsaj dan v tistem koncu, če pa jutri ne bo utegnil, pa najkasneje verjetno u ponedeljek… Sicer NAJ BI bil zelo lepo ohranjen, … je pa takoj prodajalec opozoril,da je po havbi in strehi malce poškodovan od toče. Koliko je to, bomo seveda vidl…. Naj bi ga pa imela neka malce starejša ženska (po glasu sodeč…)

lenivec je napisal/-a:veš kaj poglej pri puntotu od zadaj če kole ne stojijo tak / \ če je kera not obrnjena so vilce hin (za obe strani je nekej 20-25k +delo)

Veš, nisem kak veliki poznavalec teh reči (čeprav verjamem da za to vedit, ne rabiš bit)… A vendar, mi lahk malce bolj natančno razložiš o katerih & o kakšnih »kolih« ter »vilicah« govoriš? TNX ;> Da bom vedel, o čem je tekla debata.

Sicer sem pa še vedno v dilemi clio-punto :oops: Pri Cliotu me edino moti to, da za tak keš kt pri puntotu, njega ne dobiš. Čeprav je res, da je čist možn, da je nek clio `93 bolj ohranjen kt nek punto `94... kot primer.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Če feb 03, 2005 7:55 pm

Kole je mislil kolesa, vilice pa drzijo zadnja kolesa, da lepo stojijo.
Slika

soul rider
Nov uporabnik

moje mnenje

Napisal/-a soul rider Če feb 03, 2005 8:12 pm

Sem bil lastnik puntota 8 let in sem njegov števec za km lepo pripeljal na 230 000 km in še zdaj se vozi po naših cestah. Res, čez motor nimam kaj. Redni servisi in zmerna noga na pedalki za plin, ko je motor še mrzel, potem pa gas v poden.Avto je danes star 10 let in sem na njem že kakšen mehanski del zamenjal, ampak to se naredi pri vsakem avtu.Zamenjal sem dvojne sprednje amortizerje, diske,in še kakšno malenkost, ampak deli zanj so poceni napram drugi znamki avtomobilov.Na 150000 km sem zamenjal tesnilo na glavi, ko mi je zatajil termostat. Avto me še ni pustil na cesti in to štejem v dodro.Do danes na njem zadnja kolesa še niso stala kot pravijo / \, vsi kolesni ležaji so še originalni,ki jih pri renaultu menjajo na vsaki 3 servis. Motila me je sam poraba za 1.1 motor je bilo povprečje 7.5 l na sto km ampak vedeti moramo da sem ga podil in sem res iz njega iztisnil kar je dal.

V.o.S.
Nov uporabnik

Napisal/-a V.o.S. Če feb 03, 2005 8:35 pm

Mate je napisal/-a:Kole je mislil kolesa, vilice pa drzijo zadnja kolesa, da lepo stojijo.

Hehe, sedaj mi je jasno -> pa ravno včeraj je fotru razlagala, da je roki menjala :)

Uporabniški avatar
G.T.
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a G.T. Pe feb 11, 2005 8:15 pm

Če si z lublane in imaš šolo bliz pol ti priporočam kakšen skuter zarad vzdrževanja in vseh drugih stroškov, če pa nisi pol pa clio.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov