Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

999
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

POZOR!!!!! LANCIA KAPPA 2.4 --> nategancija!!!!

Napisal/-a 999 Pe feb 04, 2005 1:56 pm

Zdravo! Že nekaj časa iščem Lancio Kappo in sem jo pred nekaj tedni tudi našel, tukaj je link o kateri bom govoril : http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=249609 Probal bom tudi dobiti kakšno sliko od njega. Ko se jo že hotel kupiti, me je nekdo prehitel za en dan! Pač pozabim na avto in iščem naprej, zagledam Kappo 2.4 ista oprema le 100000km MANJ NAJ BI IMELA!!! Ko se jo šel pogledat je bil to isti avto, prepoznal sem ga po gumah Nokian in po počenem delu, ki ga ima na zadnjem desnem odbijaču spodaj. Cena prej je bila 500000sit, sedaj pa jo ta model prodaja za 690000 sit s 100000km PREVRTENIMI NAZAJ. Avto je na ogledu v Rožni dolini. Ko sem mu rekel,da sem avto že prej gledal pri drugem prodajalcu, se je hotel izmuzniti ven, a sem ga dobil na laži. OPOZARJAM VSE, KI IMATE NAMEN KUPITI TA AVTO, DA DOBRO PREMISLITE O NAKUPU, VSAJ VZTRAJAJTE DA GA PELJETE NA PREGLED K MEHANIKU DA GA PRIKLUČI NA RAČUNALNIK, KI BO POKAZAL REALNE KILOMETRE!!!!!!!!!!!!!!!!!!Prosim, da informacijo posredujete kakšnemu prijatelju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PeCi
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a PeCi Pe feb 04, 2005 2:30 pm

hm...zanimivo, cena je že nižja kot si jo ti napiso :D

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Pe feb 04, 2005 2:43 pm

moji prijatelji ne kupujejo takih j**c od avta s 300000km -tko da jih ne bom obveščal...pa cena je 570000 in ne 690000, .....mah krneki
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Pe feb 04, 2005 2:48 pm

Ni v Sloveniji nobenega zakona o varstvu potrošnikov v teh primerih? Ali ko avtosaloni prodajajo stotalkano popravljene avtomobile in trdijo, da niso doživeli tudi praske, kasneje pa ugotoviš, da je pol avta pokitanega blo?

En mulčk bo pa prodajal preko bolhe dva boga cdja, mu bodo pa inšpektorji nabil pol miljona kazni...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

999
Nov uporabnik

Napisal/-a 999 Pe feb 04, 2005 3:01 pm

Očitno nisem dobro povedal! Link, ki sem ga dal, je star in sem ga gledal prej, ko je avto prodajal drug prodajalec (ceno je imel 570000, a se je dalo zmeniti za 500000), potem je nekdo kupil ta avto za 500000sit in ga sedaj prodaja za 690000sit. Link sem dal le zato, da vidite kakšno opremo ima avto! NI PA TO TA PRODAJALEC, KI JE ZAVRTEL NAZAJ KILOMETRE. Sedaj je avto v oglasu v Salomonovem oglasniku!!!! Upam, da sem bil dovolj jasen!

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ So feb 05, 2005 9:02 pm

ice je napisal/-a:Ni v Sloveniji nobenega zakona o varstvu potrošnikov v teh primerih?

Zal je nasa pravna drzava trenutno v okvari. V Evropi so le place nasih poslancev, mi smo pa se vedno na Balkanu. Dobro jutro :D

Uporabniški avatar
overboost
Nov uporabnik

Kraj: izola

Napisal/-a overboost So feb 05, 2005 9:15 pm

Ola fantje ,če koga zanima LANCIA KAPPA jo pa imam jaz in sicer z motorjem 2.0 turbo 16V...151kW..letnik 1995 VSA OPREMA,nekaramboliran,reg, do 7/2005!!!..če KDO pozna koga ,da bi ga kupil ...OBRNITEse NAME.
Na linku spodaj je podrobni opis avtomobila.:http://www2.bolha.com/oglas999863 :roll: :pivo ŽAL TRENUTNO NE DELA AVTO NETA ,DA BI KOPIRAL NASLOV...JE PA TUDI TAM IN SO TUDI SLIKCE....AVTO JE RES VREDEN OGLEDA.... :lol:

Uporabniški avatar
runner
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Re: POZOR!!!!! LANCIA KAPPA 2.4 --> nategancija!!!!

Napisal/-a runner Pe feb 11, 2005 3:06 pm

999 je napisal/-a:...VSAJ VZTRAJAJTE DA GA PELJETE NA PREGLED K MEHANIKU DA GA PRIKLUČI NA RAČUNALNIK, KI BO POKAZAL REALNE KILOMETRE!!!...

S tem ni nujno, da boš kaj rešil, predvsem če ima avto digitalni števec kilometrov, je ta, kateri je zbijal kilometre verjemi da vedel kje v avtomobilu - v katerem računalniku so še zabeleženi in jih tam tudi zbil. ;) Ker se da, brez problema!

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ So feb 12, 2005 12:39 pm

runner je napisal/-a:
999 je napisal/-a:...VSAJ VZTRAJAJTE DA GA PELJETE NA PREGLED K MEHANIKU DA GA PRIKLUČI NA RAČUNALNIK, KI BO POKAZAL REALNE KILOMETRE!!!...

S tem ni nujno, da boš kaj rešil, predvsem če ima avto digitalni števec kilometrov, je ta, kateri je zbijal kilometre verjemi da vedel kje v avtomobilu - v katerem računalniku so še zabeleženi in jih tam tudi zbil. ;) Ker se da, brez problema!

Kilometri niso zapisani samo na enem mestu, ampak na dveh, treh... poleg centralnega racunalnika ponavadi tudi v kljucu in se kje. Vecini dilerjev se ne da zbijat vseh kilometrov, nekaterim se to zdi predrago, nekateri tega ne znajo, ali pa ne vedo za vsa mesta, ki "skrivajo resnico". Izkuseni mehanik oz. poznavalec bo vse to preveril, poleg tega pa bo preveril tudi stanje avtomobila in iztrosenost vitalnih delov, ki prav tako povedo svojo zgodbo. Ce je avto se kolikor toliko nov, pa imajo na pooblascenih servisih tudi racunalnisko mrezo podatkov, kamor se vpisujejo vsa popravila, ki so bila opravljena na uradnih servisih, vkljucno z zapisom stanja stevca ob vsakem servisu posebej. VSEGA se ne da ponarediti in ce kupujes avto visjega cenovnega razreda, se vsekakor splaca preveriti, ker so avtomobili s postenimi kilometri ne glede na letnik pri nas vsekakor v manjsini... ;)

KREMENKO
Stalni uporabnik

Kraj: GLIH T´M

Napisal/-a KREMENKO So feb 12, 2005 12:47 pm

Tole si pa zlo dobr napisal. :clapclap :clapclap :clapclap

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ So feb 12, 2005 12:50 pm

KREMENKO je napisal/-a:Tole si pa zlo dobr napisal. :clapclap :clapclap :clapclap

Hvala :)

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec So feb 12, 2005 2:54 pm

_Jerry_ je napisal/-a:
runner je napisal/-a:

Kilometri niso zapisani samo na enem mestu, ampak na dveh, treh... poleg centralnega racunalnika ponavadi tudi v kljucu in se kje. Vecini dilerjev se ne da zbijat vseh kilometrov, nekaterim se to zdi predrago, nekateri tega ne znajo, ali pa ne vedo za vsa mesta, ki "skrivajo resnico". Izkuseni mehanik oz. poznavalec bo vse to preveril, poleg tega pa bo preveril tudi stanje avtomobila in iztrosenost vitalnih delov, ki prav tako povedo svojo zgodbo. Ce je avto se kolikor toliko nov, pa imajo na pooblascenih servisih tudi racunalnisko mrezo podatkov, kamor se vpisujejo vsa popravila, ki so bila opravljena na uradnih servisih, vkljucno z zapisom stanja stevca ob vsakem servisu posebej. VSEGA se ne da ponarediti in ce kupujes avto visjega cenovnega razreda, se vsekakor splaca preveriti, ker so avtomobili s postenimi kilometri ne glede na letnik pri nas vsekakor v manjsini... ;)

vse in povsod se da zbrisat podatke
preverjeno
tanov MB E pa na petih al šestih mestih pisane kilometre, kdaj je prišlo do napak, kdaj so bli servisi...
pa vse se da zrihtat
sam stane pa skor 100.000sit, sam pri prodaji dobiš pa pr takm avtu zlo hitr pol mio
tko da se vedno je in vedno bo splačal vrtet kilometre
lp

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Ne feb 13, 2005 10:45 pm

kljukec je napisal/-a:vse in povsod se da zbrisat podatke
preverjeno
tanov MB E pa na petih al šestih mestih pisane kilometre, kdaj je prišlo do napak, kdaj so bli servisi...
pa vse se da zrihtat
sam stane pa skor 100.000sit, sam pri prodaji dobiš pa pr takm avtu zlo hitr pol mio
lp

Ne recem da se ne da, ampak je pa vseeno tezko zavrteti kilometre na vseh mestih IN ponarediti servisno knjizico IN zamenjati vse dele na avtomobilu, kjer se pozna prekomerna obraba, ponarediti evidenco v racunalniski mrezi pooblascenih servisov pa je prakticno NEMOGOCE :!: Za vsako bolezen se slej ko prej najde zdravilo ;)

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Ne feb 13, 2005 11:12 pm

_Jerry_ je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:vse in povsod se da zbrisat podatke
preverjeno
pa vse se da zrihtat
lp

Ne recem da se ne da, ampak je pa vseeno tezko zavrteti kilometre na vseh mestih IN ponarediti servisno knjizico IN zamenjati vse dele na avtomobilu, kjer se pozna prekomerna obraba, ponarediti evidenco v racunalniski mrezi pooblascenih servisov pa je prakticno NEMOGOCE :!: Za vsako bolezen se slej ko prej najde zdravilo ;)

vse se da,žal za nekatere, sreča za druge
vrjem, videl na lastne oči
sam more delat pa majster k se na to spozna- to je pa dejstvo-ni to stoenka :lol:
lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov