Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Yugo
Nov uporabnik

Kraj: Jesenice

Peugeot 206 2.0 HDI Quicksilver

Napisal/-a Yugo Ne feb 20, 2005 12:34 pm

Kupujem enga majhnega dizelcka in imam trenutno ogledanga enga Peugeot 206 2.0 HDI Quicksilver, ki je vse kar sem iskal - vsa oprema, ohranjen, 2003 letnik, malo kilometrov itd. AMPAK (seveda je en ampak) ima pa blazno trd servo volan oz. se servo kakor izklopi pri ene 20km/h.

Po krajsem poizvedovanju sem izvedel da je to baje cisto normalno za ta avto, in mi je zadeva cudna. Torej zanimajo me vase izkusnje s tem avtom - servo (ali moti, ce se npr. hoces na hitro izognit eni oviri pri manjsi hitrosti, avto pa ne pusti) in ostale stvari, koliko kuri, koliko se kvari itd.

Vesel bom vsake informacije, ker me je un servo prov potrl...

Uporabniški avatar
Furious_G
Novinec

Kraj: Železniki

Napisal/-a Furious_G Ne feb 20, 2005 12:45 pm

jst sm z njim vozu pr avtošoli. tega glede servota nism opazu :?: men se je zdel normaln. ni pa prav nič pohvalu avta. ful ga ma na servisu. crkujejo pa predvsem kakšne malenkosti (štrom pa to), sam vseen ni glih fajn. no niso samo malenkosti. po 200k km je zmenju že 3. sklopko. no ja, to je mal vpliv mladih voznikov ;) drgač se pa men ful švoh zdi ta avto. 2.0 ima 80KM !?

CST™jerko
El prezidente CST™

Kraj: Domžale

Napisal/-a CST™jerko Ne feb 20, 2005 1:01 pm

Furious_G je napisal/-a: drgač se pa men ful švoh zdi ta avto. 2.0 ima 80KM !?
en popravek avto ima 90 KM.

Yugo
Nov uporabnik

Napisal/-a Yugo Ne feb 20, 2005 1:09 pm

ja, to sm slisal da crkuje strom, ampak baje samo bencinarjem... dizli naj bi bli ok

Uporabniški avatar
Pifi
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Pifi Ne feb 20, 2005 2:15 pm

glej sam vozim bencinara 1.1 in ti povem to z volanom je res. včasih se mi zdi kot da sploh nima servo volana; sicer tega na začetku nisem tako opazil, ko pa sem probal servo v fotrovem avtu pa sem videl da majo p206 res "trdi" volan :evil:
glede stroma pa zaenkrat deluje vse ok, čeprav, avto ima prevoženih komaj 3,5k km :D

lp
Slika
The Good, The Bad, The Ugly

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Ne feb 20, 2005 9:03 pm

moja punca ma sicer 1.9 D, pa ma servo volan čist normaln...
pa ti ja rajš kupiš 1.4 HDI??? že zarad registracije...
Slika

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Ne feb 20, 2005 9:58 pm

verjetno servo umira....taki znaki so se na prijateljičinem Pugiju kazal, pa je bla ene 3x na servisu pa so vsi modrovali, pa nč nardil, pa je potekla garancija, pol je pa čist crknl...in so mogl vse u p.m. razdret, ker so šli neki ležaji itd itd, pa avtek je mel ful malo prevoženih-okol 60k km...

Uporabniški avatar
206freak
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a 206freak Ne feb 20, 2005 10:13 pm

Sam imam omenjen avto (kupljen 28 aprila 2003) ; sicer ga večinoma uporablja mami, ker se vozi v Lj v službo, in naredi kar veliko km-jev.Tko da jih je zdaj po dobrih 22ih mesecih okoli 45 000. Ker so ženske pač za vzdrževanje pa to malo premalo izkušene, sem jaz zadolžen za vzdrževanje in vse ostalo (inc. styling). :D
Servisi so bli redni (5,10,20,30,40 tisoč-prvi brezplačni).Kakšnih večjih posegov zaenkrat ni bilo, edino filter za gorivo so mi zamenjali, ker neki ni vžigal prav, pa še to je blo v garanciji.Do zdaj gre pa vse še ok.Je kr dober avto, poraba tudi;če voziš tko kot je treba dizla... poraba okoli 5,5 l; če pa rad malo poženeš teh 90konjev v dir, gre pa tja do 6,7 l/100km.Šli smo pa tud že malo čez to porabo, ko smo preverjali končno hitrost (2oo+- 3km/h).
Za ta servo volan slišim prvič-men se zdi vse OK, sam od avta do avta je različno, kakšna je povezava volana s kolesi.Tko da ima vsak avto svoj servo.
Edino kar je slabo ob vsem tem je registracija.Za eno leto, kasko+dodatki za musko+poškodbe na parkiriščih+mladi voznik = 248000 sit.Ampak to je blo samo še letos.Potem pa naprej brez kasko in mladega voznika.
To bi blo to, če pa še kaj koga zanima naj pa vpraša.
LP
Life is fun!

Yugo
Nov uporabnik

Napisal/-a Yugo Po feb 21, 2005 12:17 pm

Pifi je napisal/-a:glej sam vozim bencinara 1.1 in ti povem to z volanom je res. včasih se mi zdi kot da sploh nima servo volana; sicer tega na začetku nisem tako opazil, ko pa sem probal servo v fotrovem avtu pa sem videl da majo p206 res "trdi" volan :evil:
glede stroma pa zaenkrat deluje vse ok, čeprav, avto ima prevoženih komaj 3,5k km :D

pa te to moti, kako je volan trd, al si pac samo v primerjavi s fotrovim ugotovil da je bolj trd? ker jest zdej vozim bravota in je kot da bi mel gume na ledu, servo mehek ko putercek...

vsake stvari se lahko navadis, zanima me samo, ce moti tudi po tem, ko si navajen :)

Yugo
Nov uporabnik

Napisal/-a Yugo Po feb 21, 2005 12:18 pm

zupi13 je napisal/-a:moja punca ma sicer 1.9 D, pa ma servo volan čist normaln...
pa ti ja rajš kupiš 1.4 HDI??? že zarad registracije...

1.4 nimajo avtomatske klime in potovalnega racunalnika... no, predvsem avtomatsko klimo bi mel :)

razlika 20k na leto za registracijo me ne bo pobrala...

Yugo
Nov uporabnik

Napisal/-a Yugo Po feb 21, 2005 12:21 pm

206freak je napisal/-a:Sam imam omenjen avto (kupljen 28 aprila 2003) ; sicer ga večinoma uporablja mami, ker se vozi v Lj v službo, in naredi kar veliko km-jev.Tko da jih je zdaj po dobrih 22ih mesecih okoli 45 000. Ker so ženske pač za vzdrževanje pa to malo premalo izkušene, sem jaz zadolžen za vzdrževanje in vse ostalo (inc. styling). :D
Servisi so bli redni (5,10,20,30,40 tisoč-prvi brezplačni).Kakšnih večjih posegov zaenkrat ni bilo, edino filter za gorivo so mi zamenjali, ker neki ni vžigal prav, pa še to je blo v garanciji.Do zdaj gre pa vse še ok.Je kr dober avto, poraba tudi;če voziš tko kot je treba dizla... poraba okoli 5,5 l; če pa rad malo poženeš teh 90konjev v dir, gre pa tja do 6,7 l/100km.Šli smo pa tud že malo čez to porabo, ko smo preverjali končno hitrost (2oo+- 3km/h).
Za ta servo volan slišim prvič-men se zdi vse OK, sam od avta do avta je različno, kakšna je povezava volana s kolesi.Tko da ima vsak avto svoj servo.
Edino kar je slabo ob vsem tem je registracija.Za eno leto, kasko+dodatki za musko+poškodbe na parkiriščih+mladi voznik = 248000 sit.Ampak to je blo samo še letos.Potem pa naprej brez kasko in mladega voznika.
To bi blo to, če pa še kaj koga zanima naj pa vpraša.
LP

all good news :)
kaj pa servo v primerjavi z drugimi avti, ki si jih vozil?
skratka pravis pa, da ni motec servo, da bi te kaj oviral pri kaksnih manevrih (izmikanje zblaznelemu vozniku ipd.) ? :)

Uporabniški avatar
206freak
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a 206freak Po feb 21, 2005 4:14 pm

Servo je pač servo.V to se nebi preveč spuščal, zato ker malo pač vem o strojništvu (zobniki, prenosi in vse ostalo(, tako da ima vsak avto svoj način prenosa in svojo "trdoto" volana.V primerjavi z drugimi ki sem jih vozil (volvo,renault) ima nekoliko trši volan, se pa navadiš na to.Ne zdi se mi pa toliko pomembna ta stvar, da se zaradi tega ne bi odločil za nakup.
LP
Life is fun!

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Po feb 21, 2005 11:22 pm

v drugio temi pa se model punta da je city servo premehak -fiat punt
tko da če te ta servo tko mot, si kup punteka
kjer je res skor premehek :lol:
drgač ma pa bakica 1.4 l 98
okrog 60.000 km
pa je že ful preveč zmetala za avto
(menat je mogla vilce, pa ročna je neki jebala (prjemala če si dal v rikverc), pa pr klimi je blo neki) (to sam letos recimo, oz 04)
drgač je pa avto luštn za vozt
kar se tiče serva je pa res za odtenek trši, sam to je tko daš na avto 205 gume pa bo mel vsak avto trd servo
aja pa gume so ble mogoče mal preveč spuščene
lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov