Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Oča izza hriba
Nov uporabnik

Napisal/-a Oča izza hriba To nov 16, 2004 9:56 am

Zdravo, tole debato pozorno spremljam, ker sem se tudi sam zagrel za nakup omenjenega tipa audija. zato me zanima, če sploh kdo ve, koliko so po evrotaxu vredni 1,6 letnik '97 in '98 in pa 1,8 pravtako oba letnika. in, lkudje, aliu je sploh realno, da imajo ti letniki pod 100k km? Meni se zdi da ne! In š BTW, kako je pa s katalizatorji pri teh avtomobilih? Kot vemo, bodo trgovci kmalu začel kasirat še na ta račun.

Če ma kdo kašno idejo, prosim z njo na plano!

LP,
oča

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To nov 16, 2004 12:14 pm

Za ceno avtov ti ne znam povedat........... s katalizatorji pa ni blemov....... fotrov ma 150kkm prevoženih pa ni blo nobenih blemov.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To nov 16, 2004 3:05 pm

Oča izza hriba je napisal/-a:Zdravo, tole debato pozorno spremljam, ker sem se tudi sam zagrel za nakup omenjenega tipa audija. zato me zanima, če sploh kdo ve, koliko so po evrotaxu vredni 1,6 letnik '97 in '98 in pa 1,8 pravtako oba letnika. in, lkudje, aliu je sploh realno, da imajo ti letniki pod 100k km? Meni se zdi da ne! In š BTW, kako je pa s katalizatorji pri teh avtomobilih? Kot vemo, bodo trgovci kmalu začel kasirat še na ta račun.

Če ma kdo kašno idejo, prosim z njo na plano!

LP,
oča

Seveda je lahko realno za kilometre...ampak...ne pa pri vsakem avtu...
Pr nas doma je Audi A4 1.8, 98' ki ima 100k km prevoženih, ker se čez zimo ne vozi...
Katalizator je pa čist OK ;)

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR To nov 16, 2004 3:13 pm

Ja je čist realno zakaj pa ne, sej 1.6 pa 1.8 (125ps) je v večini v lastih kkšnih starejših možakarjev (mislm da kr drži) in ma hitr avto samo 60-70000 prevoženih v 6 letih. Drgač ti pa eurotax čist nč ne pomaga, ampak je čist enostavno: ekonomija :lol: če je velik povpraševanja so tut cene viskoe a ne.

badboy3d
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a badboy3d To nov 16, 2004 4:19 pm

CupraR je napisal/-a:Ja je čist realno zakaj pa ne, sej 1.6 pa 1.8 (125ps) je v večini v lastih kkšnih starejših možakarjev (mislm da kr drži) in ma hitr avto samo 60-70000 prevoženih v 6 letih. Drgač ti pa eurotax čist nč ne pomaga, ampak je čist enostavno: ekonomija :lol: če je velik povpraševanja so tut cene viskoe a ne.

to je pa čist res

Oča izza hriba
Nov uporabnik

Napisal/-a Oča izza hriba Če nov 18, 2004 8:41 am

Hja, seveda mata prav... če je povraševanje visoko, je taka tudi cena :( .
No, ampak mislim, da bi se dalo dobit spodoben avto l. 98 tja nekje za do dva mio SIT. Vsaj kolikor sem pregledal oglase na netu. Verjetno pa je treba še na terenu k kakšnemu trgovcu it pogledat. Ma kdo kakšen predlog ali priporočilo, kdo je v okolici LJ ali na gornjskem zanesljiv prodajalec tovrstnih avtomobilov (audi). Hočem reč, da ni preveč nagnjen k kakšnemu previjanju kilometrov in ostalim trikom. :P

Slide, a pol praviš, da pri teh kilometrih še vedno mašina in material drži dobr. OK, ampak kaj je recimo treba zamenjat pri velkem rednem servisu na 100k km? In kaj je po tvojem pri tem avtomobilu najbolj kritična točka?

Uporabniški avatar
ThARippA
Novinec

Napisal/-a ThARippA Če nov 18, 2004 10:10 pm

Najprej moram povedati za nazaj: sem se odločil da počakam pol leta in raje odkupim družinskega passata karavana 1.8t, ker je ravno imel opravljen veliki servis in turbino bomo do poletja morali popraviti, pa je škoda toliko denarja dati, potem pa avto prepoceni (ker ni dizel) prodati in kupiti praktično isti, a manjši, slabše opremljen in slabše motoriziran avtomobil.

Oča s hriba: hiba a4 so prednje roke, pa obvezno preveri če je bil na vseh vpoklicih. Koliko jih je bilo pa bo kdo drug povedal.

Kakšen avto boš dobil je pa bolj odvisno od samega avta kot od trgovca, ki avto pač mora prodati. Če je s servisno in ostalimi dokumenti vse v redu niti ne more vrteti kilometrov nazaj dlje kot do zadnjega servisa, to pa je največ 15K km oz. pri vzdrževanem avtu drobiž. Razen, če celo servisno ponaredi - to se pa vidi če izgleda kot nova, vsi datumi pa so napisani z istim pisalom in isto roko :)

Pred nakupom pa vsekakor preveri karoserijo, tekočine, po možnosti pa ga daj še na dvigalo.
Če si z gorenjske/ljubljane poglej pri vrtaču v kranju (britof) in autodelti, najbolj ziher pa je če kupiš direktno od fizične osebe, najraje od prvega lastnika z vso dokumentacijo.

Veliki servis pa se mi zdi da imajo VAG vozila na 120K, zamenja pa se tekočine, jermene in napenjalec (kar je še najdražje). Pa dela je kar veliko.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če nov 18, 2004 10:16 pm

ThARippA je napisal/-a:Oča s hriba: hiba a4 so prednje roke, pa obvezno preveri če je bil na vseh vpoklicih. Koliko jih je bilo pa bo kdo drug povedal.

Veliki servis pa se mi zdi da imajo VAG vozila na 120K, zamenja pa se tekočine, jermene in napenjalec (kar je še najdražje). Pa dela je kar veliko.

Vpoklici so bili zaradi rok in zarad ABS sistema..... je baje rad sral in ni delu tko bi mogu ali pa sploh ni delu..... možnost blokiranja u glavnem. Ti vpoklici so bili na začetku leta 99 in mislim da so jih vsi dali skozi edin če se komu ni dalo vozit na servis.... opravli so jih tko al tko zastonj. Pr mojmu fotru so še sicer pol optiko zjebal... ampak to je stavr servisa ne pa stvar debate.
Velik servis je na 140kkm in znaša okroglih 140 jurjo.... menjava vseh tekočin, menjava jermenov.. itd....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

joker_1
Nov uporabnik

Napisal/-a joker_1 Ne nov 21, 2004 1:41 am

Jah ne vem kaj tolk jamrate -sklepam da je Audi A4 1.6 in Golf IV 1.6 z 101KM da sta zelo podobna.Golfa 1.6 lastim tudi sam in mam porabe normalne vožnje,imam porabo 7l,lahko ga pa spraviš tudi več kot 10l,če divjaš z njim....tako da sem z avtom več kot zadovoljen...

Uporabniški avatar
stuc
Nov uporabnik

Kraj: Lome

Napisal/-a stuc To feb 22, 2005 7:51 pm

NO PA DA ŠE JEST POVEM SVOJE. OKTOBRA SM KUPU AUDI A4 1,8 QUATTRO. Z NJIM DELAM KRATKE RELACIJE(20KM), SE VOZM PO SNEGU IN GA PRECEJ TIŠIM. ZMERI KUR 10 LITROV. NAJMANJ JE KURU 9,4, NAJVEČ PA 11 LITROV. NI OPAZNE RAZLIKE PRI PORABI, ČE ŠPARAŠ.
AJA, JE PA LETNIK 95, IMA PA 202000KM. PA OLJE MORM ZAMENJAT :) UPAM, DE BO POL MANJ PIU.
RAJE KUP 1,8T, KER TI PRI ZMERNI VOŽNJI PIJE 1L MANJ, PA VOŽNJA JE BOLJ LEPA.
[img]http://www.poraba.com/povprecna/1271_1.png[/img]
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov