Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če feb 24, 2005 12:09 pm

HORSE je napisal/-a:Sam ti pa res ne znaš napisat posta, da ne bi not svojga 20 let starga Subaru-ja v zvezde koval...

Znam ti jst napisat post normalno, samo moti me takole napihovanje nekoga, ki se je enkrat z eno znamko avta vozil, pa je že kar poznavalc - zato pa je tok LOL smajlijev blo nakonc. Itak pa mi gre tut VAG grupa na k****, zato ker majo cene tok navite - avtomobili pa res niso nč več od ostalih - večinoma so jih po opremi že korejci prehitel. Živijo na lovorikah.
Jst sm se sam enkrat pelau v Laguni pa se ne mislm nikol več, to je sekret od sekreta.

No tole je pa text, ki me je zmotu. In zato je padla replika na tist post.
Osebno bi pa med audijem in laguno izbral laguno - cenejše vzdrževanje, pa manj se kvari kot audi - katere zadnej čase res vidim na veliko stat ob cesti z odprtimi havbami - sploh na dolenjski avtosecti(A3, A4 in kakšen A6)
Old subarus never die, they just get faster!

Janez Blond
Novinec

Napisal/-a Janez Blond Če feb 24, 2005 12:25 pm

Na gorenskem pa bl lagune stojijo ob cest, Audija še nobenga nisem vidu...
....drgač je pa že bedasta tema...
....človk nej si zbere tist k mu je bl všeč pa konc debate.

gasilec
Nov uporabnik

Kraj: Zagorje o/S

Napisal/-a gasilec Če feb 24, 2005 12:29 pm

Odločitev je padla LAGUNA

-cenejše vzdrževanje
-več izbire pri nakupu
-za isto ceno 1 leto mlajši avto

to je bilo tisto, kar je prepričalo nakup Lagune

S tem zdaj ne mislim, da je Audi slab
CLIO RS

ale10
Novinec

Napisal/-a ale10 Če feb 24, 2005 12:37 pm

Mislm, da bo to tvoj prvi in zadnji Reno.

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Če feb 24, 2005 12:39 pm

ale10 je napisal/-a:Mislm, da bo to tvoj prvi in zadnji Reno.

Mislt se pravi nč vedet. ;)
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Če feb 24, 2005 12:40 pm

Zakaj mu to vsiljuješ? Se je pač odločil za Laguno, je res kar je napisal in audiji so nasplošno dražji od renaultov tako da on že ve ali je pripravljen plačati znamko.
Glede cenejšega vzdrževanja je jasno da so renault deli cenejši, glede večje izbire pri nakupu je tudi res ker je več renaultov in temu primerna je tudi izbira, glede cene sem pa že rekel da pri audiju plačaš še znamko poleg itak dobre kvalitete (nasplošno). Osebno se bi raje odločil za audija ampak on se pač ni, ne se mi zdej jokat :)
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Če feb 24, 2005 1:38 pm

Tomaz40 je napisal/-a:

Mislt se pravi nč vedet. ;)

res reno se kupi sam enkrat, pa nikol več
zato smo mel reno 18, reno 21, reno espace, reno clio, reno master
jao jao
pa še kakšnega je mel foltr vrjetn predn sm se začel zanimat za avte

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Če feb 24, 2005 1:50 pm

lenivec je napisal/-a:
audi4ever je napisal/-a:
Andy je napisal/-a:
audi4ever je napisal/-a:audi te ne more razorčarati iz preprostega razloga:audi rulz :EE
Mislim no pol pa taki posti, če hočeš objave nabirat pejt v zabavni kotiček :lol: :lol: :lol:

:g: ne se jezit, ker lahko to škoduje tvojemu zdravju :P res, da mu nisem preveč pomagu pri odločitvi, tako, da naj napišem, da bi jaz vzel audi, ker mi bolj sede kot laguna. pač vsakemu svoje ;) no hard feelings andy

upam da vse govoriš na podlagi izkušnj...
če je pa vse kaj veš o laguni da se kdaj pa kdaj mimo tebe plje pol pa se rajži zadrži pri takih izjavak kot da ti audi bolj sede.

:D :D :D si pa zabaven, kaj se zdej neki v mene spuščaš, ker mi je bolj všeč audi ko laguna, vendarle se o različnih okusih ne gre prepirati, se ti ne zdi? da bi se pa kdaj pripeljala kakšna laguna mimo mene se pa ne spomnim :P drgač bo pa tole(sigurno) šlo pod ključ, ker se eni enostavno ne znate obvladat in sem že napisal da vsakemu SVOJE!
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE Če feb 24, 2005 1:57 pm

Audi, al laguna... Sej je vseen. Karkoli si kupil si zajebal, ker nisi uzel 20 let starega Subaruja...
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če feb 24, 2005 2:10 pm

HORSE je napisal/-a:Audi, al laguna... Sej je vseen. Karkoli si kupil si zajebal, ker nisi uzel 20 let starega Subaruja...

:twisted: :lol: :lol: :lol: :lol:
Old subarus never die, they just get faster!

Janez Blond
Novinec

Napisal/-a Janez Blond Če feb 24, 2005 2:30 pm

Mislm da vzdrževanje ni nič ceneje, drugač pa srečno vožnjo pa čim manj servisov al pa kleparjev. ;)

Uporabniški avatar
st-maverick
Novinec

Napisal/-a st-maverick Če feb 24, 2005 2:50 pm

ej GASILEC, kaj pa če bi še malo denarja prihranil in kupil laguno 1.8 16V (letnik 98dalje) kupil? baje so mal bolj kvalitetne, saj kolkr jst vem, no sam sicer s svojo nimam težav

gasilec
Nov uporabnik

Kraj: Zagorje o/S

Napisal/-a gasilec Če feb 24, 2005 3:45 pm

st-maverick je napisal/-a:ej GASILEC, kaj pa če bi še malo denarja prihranil in kupil laguno 1.8 16V (letnik 98dalje) kupil? baje so mal bolj kvalitetne, saj kolkr jst vem, no sam sicer s svojo nimam težav

Za okrog 1mio100 več ne, za ta denar dobim pri Laguni tisto kar hočem (klima, ABS, airbog + ostala električna pizdarija)

Itak pa ne bo to prvi Renault je bil že 4,18,19,21 in z nobenem ni bilo problemov
CLIO RS

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Ne feb 27, 2005 3:49 pm

evo iz 1. roke:

laguna 2.0 113 ks
poraba min: 7.1 max: 10
povprečje 7 mesecev: 8.3 l/100 km :!:
vsaj polovice relacijske vožnje (vsak dan vsaj enkrat do konca-220 po števcu)

jst sm dobu rahlo zjebano, zato sm mel tud mal več sitnosti:
števc je crknu (100jurjev-čeb ga dal popravt)
sprednje roke in stabilizatorji uničeni (10jurjev po kosu)
nosilc mašine bolj bogi (15000)
zadnji bremz cilinder spušču (cca 15000-30000)
štrom je nagaju-spucal injektorje in je bil mir
alternator crknu (10000)
...
bila je letnik 1994 mela pa xxx kilometrov, ker mislim, da pr 134.000 takih problemov še ne more bit! :?

poznam kar nekaj ljudi, ki imajo laguno 1.8 90ks (so pa to vsi zreli osebki, ki se bolj ali manj vozijo po omejitvah) in jim pije cca 7 litrov!!! :!:
p.s: poznam pa tud talenta, k prav da mu skoz pije 11 :?:
jst pravim, kdor zna-zna!!! 8)

avto ma full navora in zlo rad se vrti, premehko podvozje za športno vožnjo in ogromno prostora (mam 2m in 113kg pa sem se čist fajn počutu)!

moje je bla polna "čričkov", ki so me spravljali ob živce, pa vse je po malem škripal.
kvaliteta ni bohve kva.

če ne bi delala problemov, bi jo zihr še zdej vozu!

če boš najdu kakšno res lepo ohranjeno, boš zelo zadovoljen, drugače pa :twisted:

jst je ne bi več kupu, torej bi se odloču za audija.

lp

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne feb 27, 2005 4:05 pm

Demo je napisal/-a:

Glede cenejšega vzdrževanja je jasno da so renault deli cenejši, glede večje izbire pri nakupu je tudi res ker je več renaultov in temu primerna je tudi izbira, glede cene sem pa že rekel da pri audiju plačaš še znamko poleg itak dobre kvalitete (nasplošno). Osebno se bi raje odločil za audija ampak on se pač ni, ne se mi zdej jokat :)

Kako trosim, kaj ste pekli? Mamo doma pr bajti eno in drugo, pr punci majo pa VW in Reno...ne boš verjel katera dva avta sta dražja pri vzdrževanju oziroma delih...ne nista VAG-a...Deli za Renolta so dragi da ti gre na kozlanje če morš kaj novega kupit...tako da ne bi o tem kdo je bistveno cenejši za vzdrževat...
Se pa strinjam glede cene...je le novejši avto za isto ceno...in ne gre se zato kaj bi jaz izbral...ampak to, da se Audi bolj kvari in da so štiklci dražji...malo sutra...kvari se lahko vsak avto če maš smolo, ko smo glih pr tem...pr nas je primerjava glede pokvarljivosti nerelevantna, ker je petka le že toliko stara Audi pa ne...pr punc majo pa oba avta približno enake starosti...oziroma bolj nova no...in ne z VW-jem ne z Renojem nimajo nobenih težav...redni servis in to je to :roll: Glede cen delov sem pa itak že napisu...

PA veliko srečnih kilometrov z laguno...govorice iz gostilne oziroma izza šanka, da se kvari pa kar presliši...tam pač vsi vse vejo... :lol:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

ABT173
Nov uporabnik

Re: AUDI vs LAGUNA

Napisal/-a ABT173 Po feb 28, 2005 1:59 am

pugi405 je napisal/-a:
ABT173 je napisal/-a:Js ti priporocam audija,kolega ma laguno 1.8 pa mu pije tok k men skor,pa se skos se neki kvar.Js mam A4 1.8 T in sm ful zadovoln,dela k urca,sam mors pazt turbino.
Glede porabe pa(tovarniski podatki):
A4 1.6 mestna poraba 11,2 , izvenmestna 5,9, skupna 7,9 l/100km
A4 1.8 mestna poraba 12,0, izvenmestna 6,4, skupna 8,4 l/100km
A4 1.8 T mestna poraba 10,9, izvenmestna poraba 6,5, skupna 8,1 l/100km

Laguna pa od kolega pije tm neki okol 10 litrov na 100 km.Moj A4 mi pije po mestu okol 11 l z mojo nogo,ce bi pa lepo furu bi se ga dal se mn spravt,k sm ze probu,sam sm se pocutu k upokojenc.Pa da ves da vlece k norc.
Tko da js ti svetujem A 4.

Čak mal ... teb pije 8.1 l/100 km (kva smo natančni) :lol: kolegu pa kr od oka okol 10 l. Če si tko natančen povej še natančno porabo lagune. "Okol" 10 je lahko liter gor al pa dol btw.

Dej PUGI mau bl si breber kva sm napisu pa bos mogoce bl razumel,probi dvakrat,al pa trikart,pa bo :shock: !!!!Pa probi v slovarcku poiskat besedo "okol",drgac sm js s tem mislu od 9,5 do 10 litra.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov