Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
bridgestone
Novinec

dodatna oprema pri rabljenem vozilu

Napisal/-a bridgestone Če mar 17, 2005 9:00 pm

kako pri nakupu rabljenega vozila preprosto ugotoviš kašno ma opremo (ESP,ABS,TCS,EDS...), sploh če ni kupljen v slo, in oprema varira od dežele do dežele.

vem da je varjanta preko onboard diagnoze, vendar nimam vag com vmesnika.

kako pa tisa številka na homolomu - "tovarniška številka - varjanta in izvedba", verjetno se da če vprašaš uradnega uvoznika, al je to čist neki druzga?

Uporabniški avatar
Žune
Stalni uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Žune Če mar 17, 2005 10:44 pm

Uradni uvoznik bi ti moral na podlagi številke šasije povedat kakšen je avto prišel iz tovarne.

Lp!
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
car_freak
Novinec

Kraj: Domzale

Re: dodatna oprema pri rabljenem vozilu

Napisal/-a car_freak Če mar 17, 2005 11:22 pm

bridgestone je napisal/-a:kako pri nakupu rabljenega vozila preprosto ugotoviš kašno ma opremo (ESP,ABS,TCS,EDS...), sploh če ni kupljen v slo, in oprema varira od dežele do dežele.

vem da je varjanta preko onboard diagnoze, vendar nimam vag com vmesnika.

kako pa tisa številka na homolomu - "tovarniška številka - varjanta in izvedba", verjetno se da če vprašaš uradnega uvoznika, al je to čist neki druzga?

ne vem kateri avto kupujes, vem pa da ima naprimer VW groupe (Skoda,VW, audi,itd) v servisni knjigi nalepko s kodami opreme, ki jo doticni avto. Te kode opisujejo vse kar avto ima. No drugace pa vidis, ko das kontakt, pa se morajo kontrolne lucke prizigat. To pa verjetno ze ves ne? Nekaj lahko razberes iz st. sasije ne pa vsega. Po mojem ti bo uradni servis kaj pomagal. Moj nasvet je, da se obrnes na kaksno privatnega prodajalca, pri vecjih se jim ne da s takimi malekostmi ukvarjati. Upam, da sem kaj pomagal.
BMW 4 EVER! - BRUMMMM!

Uporabniški avatar
The Edge
Novinec

Kraj: Maribor

Re: dodatna oprema pri rabljenem vozilu

Napisal/-a The Edge Pe mar 18, 2005 8:13 am

JAz ne bi zaupal tem lučkam, moj kolega je kupo cliota 1.2 16v letnik 2000, pa je mel lučko ABS, pa je en falus mel ABS. Ga je napizdo, ovi maher si je sam elektroniko rihtal, napizdoval vsega boga kaj ma avto...na koncu pa je tak vse mrknilo.
Tak, da ne vem, glede teh elektronik morš enemu mehaniku rečt, pa naj odspodaj pogleda pod podvozjem, za razne senzorje, kable...
Slika

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ Pe mar 18, 2005 6:58 pm

Kateri avto :?:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov