Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

slavc11
Nov uporabnik

prvi avto, kaj izbrati?

Napisal/-a slavc11 Po mar 28, 2005 3:35 pm

Razmišljam o nakupu avtomobila do 400.000. Kaj menite o sledečih: Kia Sephia 1994-1995 100.000 km, Hyundai Lantra (podobnon kot Kia), Renault 19... oziroma če ima še kdo kaj podobnega v mislih.

A morda kdo ve koliko "srkajo" tile avtomobili (predvsem Kia in Hyundai 1.6 motor) A res da okoli deset???? Vem da je odvisno od ohranjenosti ampak koliko bi naj tak motor porabil ob zmerni nogi in zmerni zvoženosti (100 - 120 000 km)

Našel sem tudi na forumu navodila za prodajo avtomobila, pa je zadnja objava od 2003 pa me zanima ali se je kaj bistvenega spremenilo!

Če se da komu odgovoriti na kakšno vprašanje HVALA! Sam se ne spoznam kaj dosti na ta avtomobilizem zato bom vesel vsakega nasveta.

Lp Slavc

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Po mar 28, 2005 4:30 pm

Lantra naj bo po letniku 95 oziroma model Lantra J1. Pije okoli 8l. Če ti ni škoda dat mal več za zavarovanje in registracijo ki milsim da sta tako ista ker ima mislim da 1.6 115KM 18. pa 130 daj raje 1.8 ker so dosti bolj vzdržljive razlike v porabi skoraj ni.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

CST™Golfy
Moderator foruma

Napisal/-a CST™Golfy Po mar 28, 2005 6:12 pm

golf 2 dizel :twisted:

Damo
Nov uporabnik

Napisal/-a Damo Po mar 28, 2005 6:17 pm

Golf II D, do 5l dizla/100 km, rezervne dele dobiš skor zastonj. Samo gasss

Prevoženi kilometri niso važni, ker so skoraj vsi zlagani, do 400.000 km brez problema

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To mar 29, 2005 8:05 am

mercedes 190 E ;)
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina To mar 29, 2005 9:51 am

Hmmm, na tvojem mestu bi vzel renaulta... Sem pa neobjektiven, ker sem ga imel in je bil super avto.... tastare lantre jaz ne bi jemal, če že tanovo (tazadnjo lantra, potem so bile elantre...). Ne vem pa, če jo dobiš za 400k...Sephia mi tudi nekaj ne potegne...

Poraba je pri devetnajstki zagotovo najmanjša, je pa tudi mašina švohnejša. Seveda če gledaš 1,4. 1,8 ti pa ne priporočam. Renaultove 1,4 mašince so vzdržljive za ponoret (kolega ima na njej 500kkm!!!) , meni je kurila malce pod sedem, če sem se potrudil pa tudi pod šest (samo to je bilo oreng trudenje :D ). Avto je velik, prostoren, udoben... Za 400k naj bo letnik 95, ki ima že servo in airbag. POleg tega je običajna oprema el. šipe, daljinsko centralno, meglenke, po višini volan, sedež, pasovi... Klimo boš težko dobil... Problem zna biti rja, redkokaterega najdeš, ki ni rjav po zadnjih blatnikih... Težave povzroča še podvozje spredaj (vsaj meni jih je). Drugače pa zelo soliden nakup...

LP Mrcina

P.S. Jaz sem mojo prodal za 300k, letnik je bila 1993, srednje ohranjena... Vidim jo še vedno, tip pa je zelo zadovoljen z njo...
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
petra
Nov uporabnik

Kraj: okolica LJ

Napisal/-a petra To mar 29, 2005 10:00 am

jaz predlagam lantro

z renaulti imam slabe izkušnje (preklete drvernice!!!! :x )
kia je pa kolikor vem predvsem problematična zaradi servisa in original delov, če jih kupuješ na servisu (menda vse skupaj traja pravo malo večnost, da ti zrihtajo)
zvok (vsaj) šestvaljnika je orgazmičen

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI To mar 29, 2005 11:39 am

vzemi si lantro - več kot dobra bo za učenje, pa tudi deli so zelo ugodni
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
MapleLeaf
Novinec

Kraj: Vancouver B.C.

Napisal/-a MapleLeaf To mar 29, 2005 12:42 pm

lenivec je napisal/-a:letnik 94-95 z 100k km je zelo zelo nerealna stvar, razn če gledaš male mestne avtke.
lantra pa nekak se ne kupi za po mestu, torej bo malce več km najverjetneje.

Zakaj zelo zelo nerealna stvar.Jaz imam 19-ko letnik 95 pa imam samo 56000km!
res pa je da sem avto bolj gledal kot pa vozil :D
Slika
Slika
Slika
Slika

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ To mar 29, 2005 12:48 pm

Courage™ je napisal/-a:mercedes 190 E ;)

Se strinjam 8)

Avto je poceni (tako nakup kot vzdrzevanje), nezahteven za popravila, udoben, varcen (sploh ce vzames dizla, pa tudi zaradi 1800 kubicnega bencinskega mlincka ne bos bankrotiral) in predvsem VAREN :D Star je ravno prav, da ti ga sosedje ne bodo zavidali, je pa se vedno avto, ki se ti ga ni treba sramovati ;) Pa se kaka bejba se bo rajsi usedla v Mercedesa, kot v kaj drugega... =I

Lantra? Hm, imel sem jo, pa me je po eni strani navdusila, po drugi pa razocarala -tipicen korejec pac :? Moja je bila letnik 93. Navdusil me je predvsem motor (ne spomnim se, ali je bil 1.5 ali 1.6..?), pa trpeznost (se ji je poznalo, da je imela ze OGROMNO prevozenih kilometrov, pa ji niso prisli do zivega -na stevcu seveda 130.000 :EE ), tudi preglednost in ergonomija nista slabi (za ta razred) in veliko dodatne opreme dobis, za 400.000 SIT z lahkoto tudi klimo :tomidelej: Pa vsec mi je bilo, ker je bila ZELO poskocna... :___o Zal pa je imela tudi nekaj (nikakor ne nedolznih) slabih lastnosti :sadd Najprej sibedah, ki je pri hitrosti nad 100 km/h zvizgal ZA ZNORET :jao: Potem rja na zadnjih blatnikih -zvecer si sel spat in ko si zjutraj prisel nazaj, je kar pol avta manjkalo :lol: Pa menjalnik... :bonk Namesto "stangic" je prenos izveden na "zajle" in zadet prestavo brez "HRRRRRRSK" je bila skoraj ze umetnost :jy Ampak to ni se nic, DALEC najslabsi del tega avtomobila je bil pa volanski mehanizem :huh: Po ravnem je se nekako slo, ampak v ovinku si imel pa obcutek, da bos sel kar naravnost... ce si v kaksnega priletel malo hitreje ali ce te je kdo presenetil, si lahko samo se :pray: Skratka, avto pac ceni primeren, ampak zanimivo je, da na njem skoraj nic ni povprecno -ali je nekaj noro DOBRO, ali pa noro SLABO narejeno -smesno, res... :mrgreen:

Moj nasvet: ce ze gledas proti vzhodu, potem raje kupi Hondo ali Toyoto -ceprav kako leto (ali 5) starejsi model (za isti denar), pa je vsekakor cisto drug avto, kot korejec... :roll:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov