Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

bartol
Nov uporabnik

Sem laik in potrebujem pomoč

Napisal/-a bartol Sr maj 04, 2005 11:21 am

Pozdravljeni! V kratkem bi rad kupil Mercedes 190 D z dvoliterskim motorjem. Avto bi naj bil tam okoli letnika 90, starejši kot 89 ne, ker še nimajo dodatnih pragov na vratih. Mislim, da je avto kar varčen pa še všeč mi je tak "old school" styling. Zanima me, če kdo ve kakšno je vzdrževanje teh avtomobilov in ali ga lahko pri okoli 250.000 km mirne duše kupim. Manj km skoraj nimajo prevoženih, če pa, pa so cene astronomske. Skratka, zanima me čim več. Please help me!!
Že vnaprej hvala!

LP
Don't stop me now!!!

Uporabniški avatar
audi-fan
Novinec

Napisal/-a audi-fan Sr maj 04, 2005 11:26 am

bartol
Nov uporabnik

Napisal/-a bartol Sr maj 04, 2005 11:45 am

Hvala ti lepa!
Sem si ogledal stran, ampak nemško razumem skoraj nič. Mi pa ang ne dela težav...tako da če kdo ve kaj, hvala!

LP :)
Don't stop me now!!!

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Če maj 05, 2005 10:39 am

Avto je tudi meni vsecen... moras pa se zavedati, da noben nima navozenih samo 250.000km... racunaj na to, da je tisti, ki je kupil tak avto, vozil verjetno vsaj 20-30K na leto. Sicer pa pravijo, da cca 500.000km ne bi smel biti problem 8)

Racunaj tudi na starost avta in vzdrzevanje... Mercedes je se vedno Mercedes in vsi rezervni deli so "dragi"!

LP

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Sem laik in potrebujem pomoč

Napisal/-a _Jerry_ Pe maj 06, 2005 12:19 am

bartol je napisal/-a:Pozdravljeni! V kratkem bi rad kupil Mercedes 190 D z dvoliterskim motorjem. Avto bi naj bil tam okoli letnika 90, starejši kot 89 ne, ker še nimajo dodatnih pragov na vratih. Mislim, da je avto kar varčen pa še všeč mi je tak "old school" styling. Zanima me, če kdo ve kakšno je vzdrževanje teh avtomobilov in ali ga lahko pri okoli 250.000 km mirne duše kupim. Manj km skoraj nimajo prevoženih, če pa, pa so cene astronomske. Skratka, zanima me čim več. Please help me!!
Že vnaprej hvala!

LP

Ojla. Mercedes 190 2.0 D je dober stroj in neutruden delavec, lahko bi rekel tudi garac. Maratonec sicer ni, se najbolj zadovoljen je pri 120-140 km/h, ceprav zmore tudi vec. Ampak mu to ni v veselje, kar odraza predvsem z (vedno bolj glasnim) brundanjem. Motor je se stare generacije in nima turbine. Slednje je se posebno v prid trpeznosti, zato je avto prakticno vecen, ce je le v pravih rokah. Tudi sicer so ti avtomobili narejeni se zelo kvalitetno in okvare so ponavadi izkljucno posledica zanemarjanja lastnika. In v nasprotju s tistim, kar ljudje mislijo, deli sploh niso dragi, ravno obratno -so med najcenejsimi v primerjavi s konkurenco, pa se ponaredki se dobijo...

Edino, na kar moras pri teh avtomobilih pazit, je njihova preteklost. Na trgu imas kar lepo ponudbo, ampak skoraj vsi imajo po cca. 180-250.000 km na stevcu... Presenecen bi bil, ce bi vedel, koliko imajo v resnici. "Milijonarji" niso redki. Videl sem celo ze take, za katere mi je lastnik sam priznal, da se mu je stevec ze enkrat okrog obrnil...

In kaj ti hocem povedat? Predvsem to, da na kilometre sploh ne glej. Glej stanje avtomobila -se najvec ti o njegovi zgodovini pove voznikov sedez, volan, karoserija, tega (vsega) se ne da ponaredit tako enostavno, kot se zavrti kilometre... In avto kupi od prijaznega, odkritega prodajalca (pa ceprav bo imel na stevcu 500 ali 600.000 km -ali celo ravno zato; so vsaj realni) in ne od nakladaca, ki ti bo za zjahana j***a z 220.000 km na stevcu zatrjeval, da ima res toliko... Vedeti moras, da so bili rabljeni avtomobili te sorte vcasih NORO iskani, ljudje (predvsem taksisti) so se kar pulili zanje in pobrali so cisto vse, ki so jih dobili (od prvih lastnikov, z malo kilometri), nato pa vozili in vozili... Da o preprodajalcih ne govorim. Nekateri avtomobili so tudi po 3x na TEDEN (!) menjali lastnika... in ravno z Mercedesi se je veliko trgovalo... in se se danes, od tu prej omenjene "astronomske" cene.

Ima pa danasnja situacija na trgu, ki je prenasicen s plocevino, tudi svojo prednost. Dandanes vsi hocejo imeti avto z veliko opreme (klima & ostalo) in ce ti klima ni pogoj, lahko dobis zelo lepo ohranjen avto za relativno malo denarja. Ti niso tako iskani in prodajalci tudi hitreje izgubijo zivce, sploh poleti, ko je vroce, pa tudi visoke cene nafte precej pripomorejo k temu... Ce hoces konkretne stevilke, ti lahko povem, da se da zelo lepega 190 D brez klime dobiti ze za 600-700.000 SIT, s klimo pa zelo tezko pod milijon... s tem mislim RES lepega, kot novega. Bos pa takega s klimo kasneje tudi lazje (in hitreje) prodal, zato se splaca malo stegnit (ce imas $)... Veliko srece ti zelim in ce bi rad se kaj bolj konkretnega vprasal, ves, kje me dobis... :hi

bartol
Nov uporabnik

Napisal/-a bartol Pe maj 06, 2005 9:06 am

Hvala ti za izčrpen odgovor. Sam sem zdaj našel letnik 89, od drugega lastika, ki ga ima cca 7 let in zatrjuje da ja zanj skrbel, kar se tudi vidi (nov akumulator, nov izpuh, nov levi blatnik, ki je malo rjavel). Kar mi je posebej všeč je velika osrednja konzola (ki je prei dizlih dikaj redka) . Ima el. šibedah kar mi je dovolj, saj tudi do zdaj nisem imel klime. V notrnjosti je usnje, ki je še zelo spodobno za svoja leta. Le zadnji sedež je potreben manjšega popravila, kar pa mi ne predstavlja večje težave. Cena je bila okoli 600.000 ampak je bil prodajalec dokaj korekten in mi je avto spustil za 80.000.
Glede klime... Tak avto s klimo je zelo težko najti, pa še kot si rekel so zelo dragi.
Najbrž bom kupil kar tega, upam, da bo dolgo služil;)

LP
Don't stop me now!!!

Uporabniški avatar
mgas XLR
Novinec

Napisal/-a mgas XLR Če maj 12, 2005 6:41 pm

tale auto je cooooooooool poznam enga ko jih ma če 450.000 pa mu auto gre ko urica je pa letnik 87 sicer je e pa nič zato rzlika j v tem da je d-dizel priporočam
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: whitee in 6 gostov