Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

chino
Nov uporabnik

Delni leasing - v čem je fora?

Napisal/-a chino Po maj 09, 2005 8:32 am

Kupujem nov avto in sicer Opel (Merivo). Pri vseh Oplovih ponudnikih (verjetno je še kje tako) imajo možnost plačila na leasing in sicer od 20% do 80% . To pomeni, da ob nakupu avta lahko izbiraš, koliko % plačaš takoj v gotovini in koliko potem v mesečnih obrokih (odvisno kolikih). Če recimo plačaš 80% avta takoj, ostane 20% v 12 oz. 13 mesečnih obrokih in v tem času je avto uradno tvoj in pa tudi od firme, kjer kupiš avto (Avtotehna Vis).
Ni mi popolnoma razumljivo, zakaj v tem primeru leasinga prodajalci ponujajo skoraj neverjetne popuste, tudi do 500.000 Sit. Če bi avto recimo plačal takoj s kešem, me pride 300.000 Sit dražje, kot če vzamem 20 % na leasing??!!
Tega popolnoma ne razumem, zato bi prosil za razlago, če seveda kdo kaj več ve o tem (o morebitnih slabostih tega načina)?
Hvala in LP!

Uporabniški avatar
car_freak
Novinec

Kraj: Domzale

Napisal/-a car_freak To maj 17, 2005 2:41 pm

Stvar je za navadnega smrtnika nerazumljiva. Placas s kesom je drazje, kot ce vzames na leasing. :shock: V bistvu je stvar zelo preprosta. Opel namrec daje dodatne popuste, ce se avto najmanj za eno leto napise na pravno osebo ali leasing podjetje. Prodajalci so to izkoristili in dajo stranki avto na leasing samo za eno leto, s tem, da imajo oni vec zasluzka, hkrati pa je stranka tudi na boljsem, ker dobi dodaten popust. Slabosti pa ni, nimas kaj izgubiti. Ce rabis se kaj poslji pm.
BMW 4 EVER! - BRUMMMM!

oplovec
Nov uporabnik

Delni leasing - v čem je fora?

Napisal/-a oplovec Sr maj 18, 2005 10:50 am

je razlika, če kupiš avto na leasing, namreč ne moreš uveljavljati vračilo DMV-ja kot npr. starš treh mkladoletnih otrok.....saj v mojem primeru je bilo tako....ni mi jasno pa zakaj tako, u čem je fora ?

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Delni leasing - v čem je fora?

Napisal/-a lublancan Sr maj 18, 2005 11:29 am

oplovec je napisal/-a:je razlika, če kupiš avto na leasing, namreč ne moreš uveljavljati vračilo DMV-ja kot npr. starš treh mkladoletnih otrok.....saj v mojem primeru je bilo tako....ni mi jasno pa zakaj tako, u čem je fora ?

ker auto ni tvoj
ta ugodnost pa velja samo ob nakupu vozila (keš, kredit)
podpis

oplovec
Nov uporabnik

Napisal/-a oplovec Sr maj 18, 2005 12:06 pm

zakaj v zakonu tega ni navedeno, v katerih primerih ni mogoče zahtevat vrnitve DDV-ja in ali bom lahko uveljavljal po izplačanem leasinga...vseeno ne razumem, čemu olajšava, če te pa lahko takole nasankajo

oplovec
Nov uporabnik

Napisal/-a oplovec Sr maj 18, 2005 12:07 pm

oprostite...DMV-ja, ne ddv-ja
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: whitee in 6 gostov