Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande Po maj 09, 2005 3:15 pm

Gricko je napisal/-a:
VARNOSTNIK s.p. je napisal/-a:
Firediver je napisal/-a:Pozdravljeni!

Če že imaš Tipota 1.4, potem veš kako zgleda..je pa 1.6 boljša izbira, saj za isto porabo in istimi stroški (glede zavarovanja in registracije) pridobiš 6 konjev in cca 15Nm navora več, kar se pozna pri porabi goriva-ker se motor manj napreza, popije toliko kot 1.4..Ne se bat, da ima 1.6 samo 75 konjev, vsaj navit ni in to pomeni, da ga je lepše vozit-več navora pri nizkih obratih, pa še dlje ti bo živel.
Jaz sem na strani Tipota 1.6 (ga mam tud sam), Accent pa tudi ni slab-priporočam samo v primeru, da želiš narediti spremembo in sprobati še kakšen drugi avto in ne samo Fiata. ;)

Daj ne nakladaj, ko nič ne veš, kar neki bluziš.

in kaj bluzi????
Kar je povedal ,je pravilno povedal!!!

vsaj en nasvet je dal, kaj si pa ti povedal??
Smetit zna vsak, kaj pametnega povedat pa zadnje cajte vedno manj ljudi , vsaj zgleda tko...

Se podpisem pod tvojo izjavo Gricko,tale VARNOSTNIK tukaj na forumu je zato da smeti teme z svojim nezrelim,nedorastlimi pa se kaj bi lahko rekel izjvavami.Daj VARNOSTNIK lepo te prosim,koliko si ti star da se tako obnasas.Ce bi jaz imel moznost koga od uporabnikov odstraniti bi tebe ze ne ne vec bilo med nami.Imas res veliko sreco.

Lep dan ti zelim se naprej.Pa ni treba kaj odpisovati,ker se nemislim kregati z teboj.s_mande

Hyundai22
Nov uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a Hyundai22 Po maj 16, 2005 8:03 pm

Hjaa, jaz mam accenta že 6 let, ma 101.000km pa sem kar zadovoljen z njim. Motor je kar poskočen, če pa ciljaš že na kaj novejšega od tipa, pa hočeš Fiata, pa ti priporočam Bravo/Brava 1.6 ELX. Zadeva strup, ga ma teta, pa se občasno vozim z njim, blokada motorja na 7.000rpm, na avtocesti brez problema natiščal do 210km/h bi pa šlo še več, samo je blo že pred cestninsko, avto ma fsegaskupaj 1090kg, kar je 30kg več kot Accent.

Se pa da oba zelo lepo stylirat. Glede porabe pa se fseeno bolj obračam k accentu, ker pri polnem tiščanju na gas mi porabi nekje do 9l max, brava pa je spila kar 10.5l

LP

Uporabniški avatar
PuBBeC
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a PuBBeC Po maj 16, 2005 8:18 pm

niti enga niti drugega :)

rezervni deli in ostalo - Fiat
poraba - Fiat
udobje - hyundai
lega - hyundai

newem Tipota nebi kupu ker mij e grd noter, korejca pa tut ne ker je predrag in dragi deli so zanj.

foter ima daewoo-ja sicer nimanikakršnih problemov ampak ga redni servis več pride kot moj, jaz pa imam unota.

Za fiata so deli zelo poceni, korejci so seveda dražji.
Nemci tak cene nabijejo tak da ti še ostane sploh kaj ??? :)
:P
Tipota moreš menjat ja saj ima že preveč prevoženih
:-P

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Po maj 16, 2005 8:26 pm

PuBBeC je napisal/-a:rezervni deli in ostalo - Fiat
poraba - Fiat
udobje - hyundai
lega - hyundai

hm...lega-hyundai.Očitno se še nisi peljal s Tipotom :?

Uporabniški avatar
Slash83
Novinec

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Slash83 Pe maj 20, 2005 9:14 am

Sem se peljal že večkrat zraven kolega v Hyundaiju Accentu 1.5, celo na morje smo skup šli. Sam pa mam Tipota 1.4 še zaenkrat.

Glede porabe: kolko pije tipo tak veš če ga maš, 1.5 pa kolegu pije tam nekje od 8 do 9l. Je pa vse presenetil na dolgo relacijo proti morju pa še s klimo, pa je bila poraba nekje med 6,5l in 7l.

No glede lege ti tako povem: Tipo se drži ceste kot beavis buttheada!
Accenta pa v vsakem ovinku občutiš kako ga malo podnese od zadaj, pa še tako ozek je, tako da ni ravno prostoren.

Aja: pa še vžigal ni v mrzlih dneh accent pozimi-kljub zamenjavi akumulatorja.

Kar se pa delov tiče pa res ni primerjave italjana s korejcem.

Drži se TIpota, jaz bom tudi definitvno ostal na Fiatu, ko tega prodam.

Uporabniški avatar
PuBBeC
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a PuBBeC So maj 21, 2005 10:21 pm

tisti ko kupuje avto bi moral vsakega posebej probat potem pa se odločit, jaz sem za Fiat amapk ne samo zato ker ga imam ssam amapk ker je bolj trpežn 8)

sem se peljal v enem in v drugem... le da rallya nismo meli drugače bi vedo :)

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim So maj 21, 2005 10:32 pm

jaz mam že nekaj časa hyundai-e, tko da brezveze da pišem tukej :) oz. bi blo dost subjektivno :) raje ne komentiram ;)

sam ok. useen..moram..glede accentov..mislim da majo več al manj usi slabo podvozje (mehko) nevem kako je s starejšimi modeli, kar se pa tiče 2000 let.+ pa zagotovo. poraba..hm ko sm mel accenta sm mel cca. 9 lit. porabo. (1.5 2000let.) sam ok..spet..normalna vožnja cca. 7,5 lit. kar se tiče vzdržljivosti..vse naj.! glede tipota pa nevem. nimam iskušenj. poznam samo par stric-teta-kolega-sin-oče-mati-pes-mačeknaptiča-dedek-brat zgodb.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: frgo in 12 gostov