Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

rrman
Nov uporabnik

karavan

Napisal/-a rrman To maj 31, 2005 9:42 am

Kupujem karavana, ki ga bom imel maximalno dve leti, odločam se med toyoto carina wagon, renault laguna break, subaru leagacy wagon, volvo V-40, hyunday lantra wagon. Veliko izkušenj z avtomobili nimam, do zdaj sem imel forda mondeo karavan, ki pa me je močno razočaral. Frendi stavijo na japan predvsem na toyoto, hvala za vsak nasvet ali izkušnjo!

lp rr

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb To maj 31, 2005 9:56 am

Tudi jaz bi se odločil za Japonca. Menda se najmanj kvarijo. Če je res, bomo pa videli. Sam ga imam šele nekaj mesecev. Prej sem imel same Renaulte, pa imam slabe izkušnje.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To maj 31, 2005 10:02 am

Moje mnenje je Subaru - najbolj trpežen od vseh naštetih in z najmanj problemi. Opreme veliko in zelo malokrat kaj crkne, servis uredu in poceni v primerjavi z ostalimi, deli približno enako dragi kot za renaulta pa malo cenejši od toyotinih. Je pa potrebno vsaj enkrat na dva tedna preverit olje in vodo, da nebi bilo kakih problemov, ker če je to dvoje v redu, bo avto delal do 500.000 kilometrov sigurno, potem pa z enim velikim servisom še sigurno enkrat tok. Je pa to delovni avto za vse pogoje. Resda je pa malo požrešen pri bencinu. 2.2 mašina kr pije med 10 in 12 litri, pa še stalen 4 kolesni pogon z zadnjim LSD(limited slip difrerencial), kar pomeni, da se na vsakem spolzkem terenu na 5 preznih obratov nasprotna guma obrne enkrat - uglavnem težko kje ostaneš - lahko pa vprašaš uporabnika z nickoma Mambo in Gorazd0, kako se obnese avto z LSD ali brez njega po vožnji na ledu na Veliko planino - Mambo je brez problemov prišel navrh, Gorazd brez LSD-ja pa je ostal na sredini hriba, vendar z malo pomoči peska pod gumami nadaljeval.
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov