Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Crazzywak
Nov uporabnik

Kraj: Jesenice

Uvoz novega avtomobila

Napisal/-a Crazzywak To jun 07, 2005 8:09 pm

Zivjo

Mene pa zanima kako je z uvozom novega avtomobila iz drzav EU. Ali je treba kaj placati v sloveniji ali samo registriras avto

HVALA

Uporabniški avatar
Furious_G
Novinec

Kraj: Železniki

Napisal/-a Furious_G To jun 07, 2005 8:59 pm

hmm, jaz bi reku da je isto kot če rabljenega... se pravi DMV, ekološko takso, homologacijo (?).
popravte me če se motim al pa če sm kej pozabu...

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 To jun 07, 2005 9:05 pm

samo premikam u kupovanje vozil.
Slika

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter To jun 07, 2005 9:32 pm

A ni zaenkrat tko, da ga v državi, kjer ga kupiš, plačaš z davkom vred, ko ga pa pripelješ v Slovenijo in ga prijaviš, pa plačaš davek v Sloveniji, tistega iz države nakupa pa ti potem vrnejo...sam ne me za besedo držat-tko nekak je blo slišat pred nekaj mesci pr eni oddaji po tv :D

Uporabniški avatar
car_freak
Novinec

Kraj: Domzale

Napisal/-a car_freak To jun 07, 2005 10:14 pm

Speedfighter je napisal/-a:A ni zaenkrat tko, da ga v državi, kjer ga kupiš, plačaš z davkom vred, ko ga pa pripelješ v Slovenijo in ga prijaviš, pa plačaš davek v Sloveniji, tistega iz države nakupa pa ti potem vrnejo...sam ne me za besedo držat-tko nekak je blo slišat pred nekaj mesci pr eni oddaji po tv :D

Takole, prvo je treba razjasnit kdo kupuje avto. Pravna ali fizicna oseba, ce je pravna kupi avto v EU brez davka, na to ceno placa DMV po lestvici glede na vrednost vozila+ekolosko takso na vse to pa DDV. Ob tem se NE placa homologacija ampak potrdilo o ustreznosti vozila. Ok, kao homologacija, prava homologacija je iz EU in velja pri nas ob registraciji. Ob naj se poudrim, da ti isto velja, da 3 leta ni treba na tehnicni, po 3 letih gres na tehnicni, potem pa sele cez 2 leti ponovno.
Stvar za fizicne osebe je podobna s to razliko, da avto v EU kupis z davkom iz tiste drzave, prides v Slo, placas DMV in ekolosko takso, potem pa postopek isti naprej.
To je to.
BMW 4 EVER! - BRUMMMM!

Crazzywak
Nov uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a Crazzywak Sr jun 08, 2005 10:01 pm

evo sm najdu kje pise za uvoz novih in rabljenih avtomobilov na naslovu
[/url]http://www.gov.si/durs/index.php?lg=sl&f=19,01.html[url][/url]
pod Davčni bilten št. 5
[/url]http://www.gov.si/durs/index.php?lg=sl&f=19,01.html[url][/url]
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten