Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

coko20
Nov uporabnik

lancia lybra sw

Napisal/-a coko20 So mar 05, 2005 1:00 pm

kaj menite o lancia lybra sw rad bi jo kupu pa še poceni je sam k mi drugi prjatli odsvetujejo da so to zanič mašine rad bi prosu za kašn nasvet če ga ma kdo
BMW 745

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec So mar 05, 2005 1:03 pm

italjan kot italjan
če tio je spredi všeč je avto ql
jtd je itak jtd
bencinarji pa ne vem
če so isti kot v mareji se jih res izogibi
lp

coko20
Nov uporabnik

Napisal/-a coko20 So mar 05, 2005 1:23 pm

ja baje da so to že novi jtd agregati,no 2 serija k je 2001 letnik pa use ma notr še navigacijo pa full prostora kar jst nujno rabim,1,9-105KM men pa sam 2,200,000
BMW 745

Uporabniški avatar
f4676
Novinec

Napisal/-a f4676 So mar 05, 2005 6:54 pm

Kar se Lancie tiče je to sigurno najbolj eden izmed najbolj podcenjenih avtov na trgu. Avto je meni zelo lep za karavana pa tudi tehnika je ok. Pa en namig. Poslušaj samo tiste kolege, ki so tak avto vozili, ne pa tistih, ki so to slišali v gostilniški debati. Avto pejd pogledat, če se sam ne spoznaš vzemi nekoga zraven ali pa avto zapelji na servis in naj ti ga tam malo pogledajo. Zagotovo pa z avtom nimaš kaj zgrešit.
Slika

coko20
Nov uporabnik

Napisal/-a coko20 So mar 05, 2005 7:48 pm

najlepša hvala za nasvet
BMW 745

Petter
Nov uporabnik

lybra

Napisal/-a Petter Ne mar 06, 2005 12:17 am

Lahko ti pomagam pri tej temi...
Poglej, oziroma preglej, se vsedi, pelji in ce je dobra jo kupi!
je definitivno bolsi avtomobil kot passsaat, audi A4, BMW 3, Mercedes C (ce gledas na to kaj dobis od avtomobila za ta denar)
ko se bos vsedel v avtomobil, bos prvo obcutil da so materjali veliko boljsi kot pri ostalih konkurentih in da je avtomobil kljub svoji 6 letni zivljenski dobi ki jo prezivlja na avtomobilskem trgu se vedno lep za pogledat tako od zunaj kot od znotraj.
Lancia Lybra je ze kot osnovni model po opremi bolje opremljena kot vsi njeni konkurentje . Naprimer davnega leta 99 si pri vseh ostalih evropskih znamkah lahko samo sanjal serijsko vgrajeno dvopodrocno klimatsko napravo, sanjal si LCD zaslion ki ti je izpisal podatke potovalnega racunalnika in podatke o stanju avtomobila in imel avto radijo vezan na ta zaslon...da ne omenjamo original Alcantre ki je prijetna na dotik, udobni sedezi, prostorna notranjost, da ne omenjam voznih lastnosti ki so bile vredne zavidanja ze davnega leta 99 in izboljsavam vseh nastetih lastnosti vse do danes. Lybra je izdelek ki je napovedal filozofijo razvoja Lancie v novo tisocletje in to delo je dobro opravila, koko dobro pa je to opravila pa kaze sama prodaja tega avtomobila na ostalih evropski trgih kot je npr. nizozemska, svica in belgija. Zavedati se moramo tega, da je Lancia izdelala bolsi avtomobil kot je npr. A4 pa BMW 3 ali Mercedes C (ce odmislis razne AMG, S in M izvedbe teh avtomobiliv). Slovencki smo vcasih malo cudni, ker ne opazimo dobrega avtomobila ze na zacetku, ampak potrebujemo na zalost vec kot pol desetletja ali celih 6 let.........tako je ubogi slovencek kupil passata brez klime brez dobrih materjalov z nicelno zerro opremo namesto da bi se ustavil pri Lancii....
Skoda besed bom raje tako povedal.....WV Golf je vsa leta od kar je prisel na trg najbolsi v svojem razredu, Audi A3 je prvi avto ki nudi serisko nad standardno opremo v svojem *Golfovem* razredu, ce je golf kraljeval od sredine 70ih in 80ih pa 90ih komu je potem v 70ih 80ih in 90ih kraljevala Lancia DELTA, ki je imela npr. leta 1990 serisko vgrajena pomicna stekla ali pa ze davnega leta 1986 serijsko vgrajeno centralno zaklepanje, pa zasloncek ti je pokazal katera luc ti ne dela pa katera vrata so slabo zaprta pa serijsko po visini nastavljiv volan..katerga leta ze.....1986... ja takrat ze......kje je bil takrat golf pa Audi A3 a so ti avtomobili res revolucionarni na svojem podrocju...NE
Pri nas ljudeh je ena napaka, ce vecina pravi da je Nemec dober oz. najbolsi potem je...dva pa pravita...ni najbolsi
Nekoc je bila pri ljudeh napaka, vecina je pravila da je zemlja ravna...le dva pa sta vedela da je okrogla....

Smo velika druzina ki steje 6 clanov in smo imeli 806 (pred lani prodal in kupil Phedro)zaradi otrok, za sebe pa sem potreboval en nekolkiko manjsi avtomobil in prislo je leto 2001 ko smo kupovali manjsi avtomobil, pa smo se vrteli med BMWjem 318 in A4 1.8, pa je naklucje naneslo da smo se ustavili pri ATriglavu in.... kupili LYBRO SW.
Ko so sosedje videli avto so ga obcudovali in peljali, ter bili navduseni nad voziliom, mnogi so po dolgem casu zopet slisali za to znamko in spremenili svoje mnenje o vozilih ki jih izdeluje Lancia.
Kljub temu da vozilo izdelujejo ze 6 let je bila Lybra vsa ta leta delezna prenov predusem po opremi in motorjih ter voznih lastnostih (Lybra 99 ali 2004/5 velika razlika) rad bi pa videl da bi v blizni prihodnosti prisel kak model ki bi jo zamenjal...
Zadnjič spremenil Petter, dne Ne mar 06, 2005 1:15 am, skupaj popravljeno 3 krat.

Petter
Nov uporabnik

Napisal/-a Petter Ne mar 06, 2005 12:56 am

Pa se to, imeli smo 1.8 ta ti na avtocesti popije od 6,8 do 7,7 litra (pri hitrosti 140 km/h) mi jo uspe znizati celo na 6 litrov, v mestu pa je poraba odvisna od voznje in se vrti med 11 in 13 litri vcasih skoci tudi do 16 in vec itrov ob zastojih v centru LJ, kar je nekaj normalnega.
a ma tvoja ogledana lybra 110 konjev al jih ima 115? ker ce ima stari dizel potem razmisli o nakupu Lybre z 1.8 motorjem ki ima 130 konjev.
Pri vozilih tega razreda in pri tako majhnih motorjih moras malce preracunati kaj se ti bolje splaca saj razlika v ceni med litrom dizla pa bencina danes ni tako velika, kak konj vec v motorju vcasih prav pride :D

Pa se en nasvet, ko bos sedel v vozilo dobro poglej sprednje A nosilce, ce so kaki madezi, vedi da vozilo zamaka zaradi slabo tesnjenih kromiranih okrasnih oblog ki potujejo vzdolz strehe, ta problem sem imel pa so na servisu hitro odstranili napako, med tem ko so mi odpravljali napako pa sem se razvajal v Lancii Thesis. kupil bos dobro vozilo, vozilo ki ima danes isto ali pa se vedno vec kot stari-novi konkurentje vceraj :D

coko20
Nov uporabnik

Napisal/-a coko20 Ne mar 06, 2005 5:34 pm

ouuuu madonca viste se pa razpisal,opažam da res zelo hvalite avto sm ga prbu vozit in res ma nemogoče pogoje za tak denar.naj bi imela novo različico jtd agregata in je res za italjanske diesle tih pa kr orng agresivn za tak avto pa 105KM ma sam zdej še čakam še odgovor v banki če mi bojo posodili denar kar je najbl važno.

Njlepša hvala za takle velik nasvet pa upam da mi boste še kdaj svetovali

lep pozdrav
BMW 745

Petter
Nov uporabnik

Napisal/-a Petter Po mar 07, 2005 12:28 am

Naj bi imela novi JTD agregat....pa ga nima, to vozilo ki si ga ogledujes ima Jtd agregat iz leta 99, kar pomeni da ima ta motor 105 konjev. Ce bi imela novejsi motor ki je vgrajen v vecina letnikov 2001 bi po tem takem morala imeti 115 konjev. Med tem ko cakas na odgovor iz banke, ti svetujem da poisci odgovor pri kakem avtomehaniku ki pozna lastnosti starejsih JTDjev, mehaniki ti bojo pri tem najbolje pomagali. Ti pa povem da je razlika med 105 in 115 konjskim JTD motorjem ocitna. Je pa dobro po drugi strani to da avtomobil nima kake napake na motorju ker je ta motor (105 PS) izdelan v letu 2001 in po vsej verjetnosti nima kake otroske bolezni ki bi lahko oznanila okvaro motorja. V primeru z novejso tehnologijo (letnik 2001) 115 konjev bi vec tvegal saj bi imel poskusnega zajcka pod pokrovom. Vedeti moras to, da je lancia pod Fiatovim okriljem tista ki prva vgradi novosti v svoja vozila zato je tveganje pri to vrsnih tovarniskih napakah nekoliko vecja, vendar nebi smel skrbeti saj so dizli v zadnjih 5ih letih pri italjanih in pri BMWju postali vodilni na razvojnotehnoloskem podrocju.

P.S.
Z veseljem dam nasvet, vendar samo ce sem 100% v to kar mislim in vem ( v takih primerih se prevec razpisem).

lep pozdrav

Martin_
Nov uporabnik

Napisal/-a Martin_ Po mar 07, 2005 8:00 am

Jaz ti iz svojih izkušenj svetujem, da avtomobila raje nek kupiš, saj lahko za ta denar dobiš veliko kvalitetnejši avto.
Mogoče delam komu krivico ampak govorim izključno iz svojih izkušenj. Davnega leta 2001 je oče kupil Lancio Lybro 1.8, glede estetike, udobja, voznih lastnosti je avto super dodelan, čisto druga pesem pa je o kvaliteti udobja in prav tako kvaliteti motorjev.
1. Pri 9.000 Km je v motorju šov šponar od odmične gredi in je zabilo ventile v bate.....sledila je generlka mašine....hvala bogu z garancijo.
2. Končniki kljub rednemu servisu non-stop pokajo.
3. Pred letom dobimo pošto, da moramo avtomobil nujno peljati k pooblaščenemu serviserju Lancie, ker je v letnikih 2001 motor s tovarniško napako glave motorja in naštevajo vse grozote, kaj se ti lahko zgodi, če avtomobila takoj ne pripelješ na servis.
4. Oprema avtomobila je estetska, uporabna, ne pa tudi kvalitetna, zlomijo se stikala el. stekel, pokvari se ročna zavora, odlušči se plastika na upravljalniku klimatske naprave.

Avtomobil je garažiran, negovan in vožen vzorno, saj ga vozi le mama.

Kot sem povedal, nič nimam proti italjanskim avtomobilom, lahlko smo smolo z avtomobilom imeli le mi, ampak zdi sem mi, da bi morali ceno 5,5 Mio SIT (nov), dobiti kvalitetnejši avtomobil.

LP Martin

coko20
Nov uporabnik

Napisal/-a coko20 Po mar 07, 2005 1:08 pm

lep pozdrav martin
Zaninimivo avto ki sm ga jst gledu oz. mam ogledanga sam še čakam banko da mi odgovori,je lasnitk te lachie reku da ni blo nč menjano na njej pokazu mi je use račune in še sam sm ga odpelu na alfaromeo na dunajski in mi povedal da kar se vid mašine ni blo še nič menjano.Edino kar je reku da ko je avto kupu je odpru zadnja vrata in mu je kluka ostala v roki sam to je bla fabriška napaka ker niso dal prave vijake gor tko da je blo use ok.Useno se ti pa zahvaljujem za nasvet in cenim to.

lep pozdrav grega
BMW 745

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Re: lybra

Napisal/-a STENTOR Po mar 07, 2005 2:13 pm

Petter je napisal/-a:je definitivno bolsi avtomobil kot passsaat, audi A4, BMW 3, Mercedes C (ce gledas na to kaj dobis od avtomobila za ta denar)

ne bi reku! jaz ne bi pljuval zdej po znamki, ampak želim samo povedati kaj se mi je zgodilo. se peljem po avtocesti proti celju, ko me prehiti lancia lybra sw! malo pospešim in se peljem za njem okrog 170 km/h, ko se naenkrat pokadi za trenutek belo, potem pa čist črno in sem videl zadaj manj kot nič, lancia se je pa pr tolk km/h med vožnjo vžgala. k sreči je gospod zaviral bolj počasi, ker drugače ne vem kaj bi kaj bilo, ker jaz zadaj nisem res videl popolnoma nič, kar pa hočem povedati je to, da je avto zgorel!!!
Fahren bis der Arzt kommt!

Petter
Nov uporabnik

Napisal/-a Petter To mar 08, 2005 12:04 am

Marti, meni je prav zal, da ste imeli smolo z motorjem 1.8, pri mojem nisem imel nobenih tezav. Prodal sem jo eno leto nazaj ( 94.000 km ) svojemu prijatelju, ki je presedlal iz Seat Cordobe v Lybro in ga danes lepo razvaja v voznji. Verjetno je slo pri vasem avtomobilu za hujso tovarnisko napako, ki je moje vozilo na sreco ni imelo. Sem pa slisal danes od znanca za podoben dogodek, ki se je odvijal pred dvema letoma ko je nekdo v avto hisi Adrija Novo Mesto kupil 1.8 Lybro SW, pa mu je tudi motor zagodu podobno kot pri vas samo da je on prevpzu ze cirka 40.000 km, pol sta pa sla bat in glava motorja, gospod je sel na avto triglav kjer so mu uvozili novi motor in mu ga namestili v vozilo, ugotovili so da je slo za tovarnisko napako in stroski novega motorja in dela so bili kriti.
Danes moras imeti sreco pri nabavi avtomobila, zavedati se moramo tega da je vasko narejeno vozilo preplavljeno z napakami, razlika je v tem da so nekatere majhne druge pa ogromne, vemo da zivimo v svetu ki ne dopusca napak, sploh pa ne pri znamkah kot je naprimer Lancia (prestiznui italijan) ali pa Mercedes (prestizni nemec), ki je tudi delezen kritik po kvarjenuju motorjev in elektronike ( malce povprasaj taxiste ).
Ze v prejsnem odgovoru sem napisal, da je Lyibra prvo vozilo ki je imela vgrajene novejse motorje in da imas pod pokrovom lahko poskusnega zajcka, ki je moral po nekaj prevozenih kilometrih pokazati otrosko bolezen in so jo tako odstranili skozi cas, vedeti pa moramo da govorimo o 1.8 motroju s 130 KM, ki je meni prinesel veselje do voznje in uzivanje v trenutkih ki sem jih prezivel v LYBRI, nekateri pa pac niso imeli te srece in jim je avtomobil ostal v drugacnem spominu. Zal :(
Danes vozim Phedro in sem eden izmed redkih v SLO ki vozi tako vozilo in me na sreco ni razocarala, lahko recem da imam sreco ker vozim dobro narejen avto, avoto ki mu lahko recem avto saj me ni pusti na cedilu ni ne pri 9.000 in niti ne pri 65.000 km.
Res skoda Martin da nisi imel srece in je avto povzrocal tebi in mami ter ocetu preglavice upam da se kaj takega ne bo ponovilo pri drugih avtomobilih ki jih bos vozil.

Colo 20, tebi pa zelim veliko srece pri nakupu ker jeo bos potrboval, pa ne samo pri Lancii AMPAK TUDI PRI KATEREM DRUGEM VOZILU. Vemo da je avtombil v boju s casom in denarjem samo odlitek in ne sirov zavitek ki ga babica skrbno pripravlja v domaci kuhinji za svojega ljubega vnucka. Koliko napak ima od mojega brata A4, ki jih naredijo na leto okoli 400.000 ali vec, koliko pa Lybra, ki jih naredijo nekaj tisoc, to pa vedo samo tisti ki so obiskali mehanika ko se pojavijo problemi.

Zelim Ti, veliko srece in uzitkov med voznjo v novem avtomobilu. ;)

lep pozdrav

Petter
Nov uporabnik

Re: lybra

Napisal/-a Petter To mar 08, 2005 12:37 am

audi4ever je napisal/-a:
Petter je napisal/-a:je definitivno bolsi avtomobil kot passsaat, audi A4, BMW 3, Mercedes C (ce gledas na to kaj dobis od avtomobila za ta denar)

ne bi reku! jaz ne bi pljuval zdej po znamki

saj ne pljuvas po znamki, ampak poves realno sliko ki si ji bil prica. Ce primerjam zgorja nasteta vozila po kakovosti, voznih lastnostih in SERIJSKI opremi z Lybro lako recem, da je lancia od 99 do leta 2001 naredila za voznika vec kot nastete znamke.

Moj brat je kupil leta 2002 Audia A4 in je se danes zadovoljen z njim saj ni imel in nima nobenih tezav z avtomobilom, je pa podal kompliment ko sem prodal svojo lybro, ko je rekel *avto in pol* v zacetku novega tisocletja naprem nemski trojki.

Lybra je samo nakazala v katero smer mora iti srednji razred vozil, da zadovolji voznika in sopotnike med voznjo in priznamo si lahko da ima audi serijsko opremo danes tako kot in se boljso kot jo je imela Lybra 6 let nazaj. Nekdo orje ledino, pred leti je bila to Lybra jutri bosta to novi Passat, nova BMW 3 in Alfa 159 :D

Lep pozdarv

coko20
Nov uporabnik

Napisal/-a coko20 To mar 08, 2005 3:12 pm

Prvo se bom obena zahvalu za odgovor,jst vem da je to avto in pou jst ubistvu bom kupu jtd motor že nova paleta dieseslkih motorjov kar mi je tud ušeč ker ima 105 konjov kar pa več ne rabim jst tale avto rabim sam zard prostora ogromno prostora da dam wufer pa ojačevalnik pa še bo melo prostora ogromno pa uzadi se sedi tko kor treba govorim za 4 ljudi dans še ni avta k bi 5 ljudi sedel k uspredi kar se tiče avtov srednjega razreda.
BMW 745

Granada
Nov uporabnik

Napisal/-a Granada Ne jun 12, 2005 5:55 pm

Pozdravljeni!

Tudi sam se zanimam za nakup tega avtomobila pa ne bi rad odpiral nove teme.Me pa nekaj zanima.
Zanimam se za nakup pri AUTODELTI.
Zanimam se za ta avtomobil, pa me zanima ce kdo pozna ta avto

Predvsem pa me kako je z vzdrzevanjem teh avtomobilov.
Hvala
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov