Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

pavlea
Nov uporabnik

Kraj: Trbovlje

Volvo S40

Napisal/-a pavlea To maj 31, 2005 8:21 am

Lep pozdrav!

Zanima me če ima kdo od vas Volvota S40 (prejšnji model) z mašino 1.8 ali pa 1.9D? Rad bi kakšno infomacijo o izkušnjah z tem vozilom. Kako ste kaj zadovoljni, vzdrževanje itd. V jesen nameravam kupiti letnik 2000, 2001, najverjetneje bencinarja.

Hvala vnaprej za odgovore ;)

Uporabniški avatar
Fry
Nov uporabnik

Napisal/-a Fry To maj 31, 2005 2:49 pm

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Ne jun 19, 2005 9:31 pm

Malo pozno, ampak vseeno:
Imam s40, l. '03 1.9 D s tem da je baje sport edition ker ima bolj redka spojlera s črno linijo. Mašina je izvrstna. Od 2500 rpm začne pošteno vlečt (ati je reko da bi novo vectro 2,2dti pusto zadaj :P ) Z enim tankom sem naredo zdaj 900 km, in tudi teče precej mirno. Prestavlja se precej mehko. Res pa da podvozje ti da tak občutek da včasih neveš al plava avto po cesti al kaj. Ampak je stabilen. Zavore sicer ne zagrabijo čist na začetku kot npr peugeot 406, pri vsaj polovičnem pritisku pa so že konkretne. Ima nekaj koristnih stvari: stikalo za luči pustiš prižgano, pa ti luči gorijo vedno ko je kontakt (daytime running light). Ko se ponoči pripelaš domov, ugasneš avto, enkrat bliskneš z dolgimi lučmi in ostanejo prižgane pol minute, da vidiš v hišo it 8) Ima dosti odlagalnih površin - 2 žepa v vsakem sprednjem sedežu, in oba sprednja sedeža lahko podereš naprej :D Nastavljiva sta tud po višini in nagibu. Nekateri imajo tudi že vgrajen otroški sedež zadaj (moj ne). Avtomatska klima je tud učinkovita. Prtljažnik je tudi čez 450 l, sam odprtina je skoro premala.
Če razmišljaš o mp3 ali celo dvd, si rajši dobi takega ki nima original radia. Sicer se da priklopit cd izmenjevalec, ampak le originalen. Tudi AUX-in je pesje težko dobit ven. So pa baje tudi deli dragi.
Drgač sem pa z njim zelo zadovoljen. 8)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov