Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Pewa
Nov uporabnik

Kupovanje avta...raje nakazilo na racun prodajalcu ali placi

Napisal/-a Pewa Pe jul 01, 2005 7:21 am

Kaj je bolj pametno zame kot kupca? Ali raje placam avto kar s kesom pri njemu, ali mu raje nakazem na ziro racun?

Lp s

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Pe jul 01, 2005 7:29 am

Mislim, da tak z kešom nemoreš niti plačat. Ko sma z fotrom prejšnji teden kupla avto nama je rekel trgovec v AH, da naj grema na banko pa tam nakažema dnar (mela sma keš....), če pa že bi lahko z kešom plačal pa mislim da nebi dobil nobenega dodatnega popusta. Vsaj tako je meni znano iz mojih izkušenj.

Edino če kupuješ pri kakem dileru. Pol nevem.

lp

Pewa
Nov uporabnik

Napisal/-a Pewa Pe jul 01, 2005 7:34 am

Ja kupujem pri avto Merkurju, tam me je prodajalec vprašal kako bom plačala, predlagala sem s kešom, ker ga nimam na računu, ampak v kešu v evrih.On bi mel rad dnar v tolarjih, mu je pa načeloma vseeno. Mene pa zanima samo, kaj je zame bolj pametno, v smislu da se tut jest mal zavarujem, konec koncev sem denar težko zbrala...

Uporabniški avatar
STABI
Nov uporabnik

Napisal/-a STABI Pe jul 01, 2005 8:28 am

Pri resni firmi je itak vseeno kako plačaš, pri plačilu z gotovino dobiš blagajniški prejemek, pri nakazilu na TRR imaš izpisek, bolj je važno kako se sprehajaš okrog s polno torbo gotovine. Mislim, da to ni preveč varno in je bolje poslovat brezgotovinsko...

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Pe jul 01, 2005 8:37 am

STABI je napisal/-a:Pri resni firmi je itak vseeno kako plačaš, pri plačilu z gotovino dobiš blagajniški prejemek, pri nakazilu na TRR imaš izpisek, bolj je važno kako se sprehajaš okrog s polno torbo gotovine. Mislim, da to ni preveč varno in je bolje poslovat brezgotovinsko...

Tako je! Ravno to sem hotel napisat. Ni ziher s pokom denarja okol štopicat. Glede "teže" plačila je ista figa, al plačaš s kešem ali pa preko nakazila. Oboje bo 100% takojšnje plačilo in lahko probaš iztržit kak popust.

safir
Nov uporabnik

Napisal/-a safir Pe jul 01, 2005 10:00 am

jaz sem vceraj nakazal trgovcu preko klika s placilnim nalogom denar za avto in je bila provizija klasicnih 50 sit ...

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Pe jul 01, 2005 10:36 am

Če maš že eure jih ne boš šla pretvarjat v site ker se ti verjetno ne bo splačalo pa tudi za kkšn % ga še lohk stisneš. Če pa noče pa drugam ;)

lp

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

Pewa
Nov uporabnik

Napisal/-a Pewa Pe jul 01, 2005 11:43 am

Aha okej. Torej denarja ne bom prenašala naokoli. Se mi zdi še najbolj pametno res preko klika nakazat.

Hvala za nasvete!!

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Pe jul 01, 2005 12:01 pm

Ko sem kupil prvi avto, sem ga placal z gotovino. Je precej neprijetno hodit z dvema milijonoma v zepu okol, pa na banki te tud mal cudno gledajo, poleg tega pa ta moznost ni ravno varna... ker ko denar das in ce nimas vsaj pisnega potrdila nimas nic - v primeru, ce te prodajalec hoce okol prnest.

Za drugi avto pa sem sel s prodajalcem na banko in v prico njega iz mojega racuna na njegovega nakazal ustrezno celoto. To je pomoje se najboljsi nacin - prodajalec vidi nakazan denar in potrdilo, tebi pa ostane potrdilo o nakazilu, ki ga lahko uporabis v primeru kakrsnihokoli zapletov. Provizije mislim da je bilo za 200 tolarjev :lol: .
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 3 gostov