Mojster Miha je napisal/-a:Če bi imel na izbiro bi raje vzel GOLF-a. Problem je le najti dobro ohranjenega za primerno oz ugodno ceno. Poraba se vrti okrog 5 l/100 km, če je avto redno vzdrževan in ohranjen bo stroškov malo - gorivo pa redni servisi. Po mojem prepričanju je to najbolj zanesljiv, neproblematičen in za vzdrževanje poceni ter nezahteven GOLF - novejše generacije so bolj ali manj bleda senca starih dobirh časov.
FELICIA je glede na moje izkušnje manj stabilna na cesti, motor pa sicer stara in preizkušena češka zadeva, ki pa porabi preveč glede na zmogljivosti, ki jih ponuja - posebno če primerjaš z npr. SWIFT 1,3 (verjetno imaš takega). Dobra lastnost tega motorja je njegov navor (med vožnjo "količinsko" zadosten in uporaben).
LP
Mojster Miha je napisal/-a:Ne razumem dobro tisti "dragi deli" - če je SWIFT na kratko OK potem veliko delov ne potrebuješ. Če avto ni OK, oz so z njim same težave razmišljaj o menjavi. Enako velja za ŠKODO - ne vem zakaj ti pri odločitvi veliko pomeni dejstvo "poceni deli" - avto je v namenjen za prevažanje, ne pa za neprestano servisiranje in menjavanje delov. Ko kupuješ avto se osredotoči na ohranjenost, redno vzdrževanje, nego - kar je najlažje pri avtomobilu katerega lastnika poznaš. In slednje je več vredno kot znamka avtomobila.
Če so stroški s SWIFT-om (kar jaz razumem kot "dragi deli) potem zamenjaj. Lahko tudi za ŠKODO - če je ohranjena, vzdrževana ... na kratko OK, ali za nek drug avto - pozanimaj se pri prijateljih, sorodnikih, znancih - mogoče ima kdo kak dobro ohranjen avto, ki zadostuje tvojim pogojem vzemi slednjega, ne glede na znamko. Pa dobro izbiro in srečno vožnjo !
LP
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov