Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

HITMAN
Nov uporabnik

Napisal/-a HITMAN Po apr 25, 2005 2:22 pm

No mislim da res ni razlogov za prepir, kar po mojem to tu na forumu niti ni, le da nekateri raje malce glasneje izražajo svoje mnenje. Pač saj veste, vsake oči imajo svojega malarja. Ja z se nekako najbolj vidim v tem avtu, čeprav sedaj recimo vozim tvingota pa moram reč da ima vse kar imajo veliki, klimo, še v ležalnik se ga da spravit. Moj namen res ni bil, da bi se sedaj okoli mojega vprašanja malo glasneje pogovarjali. Bolj sem mislil, ča ima kdo podobno zadevo, ali pa je kaj takega že dal skoz, da mal podeli iskušnje z mano. Ker sam res nimam denarja da bi ga razmetaval, si prav kakšnega novejšega letnika ala 99/00 ne morem privoščit, vem pa da lahko nastanejo, tudi kakšni nepredvideni stroški in hočem met še kakšnih 0.5 mil, na strani.

Lp vsem pa prosim, djte raje kakšne pozitivne misli kot slabo karmo na papir metat, čeprav je dobrodoošla vsaka misel. :D

Uporabniški avatar
JureT
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a JureT Po apr 25, 2005 3:21 pm

Kot ti je že bilo rečeno,pojdi na http://forum.bmwslo.com/ pa bomo tam podebatirali brez nevmesnih izjav.Boš dobil tudi izkušnje iz prve roke.Recimo domžalčan21 je pred kratkim kupil 528i,letnik 96,pa se lahko za začetek na njega obrneš.Je pa na forumu ogromno lastniko e39-k,pa ti bodo zadeve podrobneje razložili.

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Po apr 25, 2005 4:00 pm

Vseh postov nisem prebral, bi pa pripomnil nekaj glede kilometrov. Nekateri ste rekli, da tega v življenju nebi kupili. Vse je odvisno od tega, kako je avto ohranjen in kako so z njih delali.
Ti maš lahko avto z 200kkm pa je znotrej še skor ko nov. Sploh ni nujno, da maš kakšne stroške s popravili, če je bil redno in skrbno vzdrževan.
Maš na svetu vse sorte antitalentov, ki se mu za avto je*e in potem ima prevoženih 150kkm pa mašino že do konca zj*bano, da revež komi še laufa, znotrej pa je polovica stvari polomljenih.
Pri znancih imajo Passata '89 TDI, že čez 450kkm pa ni nobene potrebe po kakršni koli generalni... Tud o nekih izrednih servisih ne morem govort. Res da takih avtomobilov ni malo morje, ampak definitivno obstajajo.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Po apr 25, 2005 8:21 pm

Zzooommm je napisal/-a:Vseh postov nisem prebral, bi pa pripomnil nekaj glede kilometrov. Nekateri ste rekli, da tega v življenju nebi kupili. Vse je odvisno od tega, kako je avto ohranjen in kako so z njih delali.
Ti maš lahko avto z 200kkm pa je znotrej še skor ko nov. Sploh ni nujno, da maš kakšne stroške s popravili, če je bil redno in skrbno vzdrževan.
Maš na svetu vse sorte antitalentov, ki se mu za avto je*e in potem ima prevoženih 150kkm pa mašino že do konca zj*bano, da revež komi še laufa, znotrej pa je polovica stvari polomljenih.
Pri znancih imajo Passata '89 TDI, že čez 450kkm pa ni nobene potrebe po kakršni koli generalni... Tud o nekih izrednih servisih ne morem govort. Res da takih avtomobilov ni malo morje, ampak definitivno obstajajo.

to glede uničevanja avtov je čisto res, sam pol pa same slabe kritike letijo na firmo zaradi enga slabega primerka... :evil:
Slika

Uporabniški avatar
DDDD
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a DDDD Po apr 25, 2005 8:27 pm

No tko jzt sm kupu 9 let starega bmweja z 206.00km. Avto dela brez problema voznja je tiha in udobna lavfa use. kdor prav da tega nikol nebi kupu pa ne vem kaj se pa vrjetn se ni furu v bmweju a kamoli da ga je pelu.

Pa ce vasi kinder jajcki ne zdrzijo tok km oz. ce ze use skripa in pa ropota ni nujno da bo tud bmw.
Aja ti kr kup vrjem ti ne bo zav sam dobr ga pregledat ce je dobro vzdrzevan ni panike.
Šljivovica ljutaaa
Slika

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Po apr 25, 2005 8:57 pm

Asterix je napisal/-a:V vsakem avtu se pelješ, samo v nekaterih nisi tip.

Vidis, tu si se pa zmotil. Jaz avtomobila ne kupujem zaradi imidza, ampak preprosto zato, ker sem sem po naravi EGOIST. In kdo je egoist? Tisti, ki misli predvsem nase in mu je za druge prav malo mar. Torej, kupim si BMWja, grdega, starega, whatever, zame je pomembno le to, da je avto redno servisiran, neglede na prevozene kilometre, da ima mocan motor in kar se da veliko dodatne opreme. Ob upostevanju le teh treh dejavnikov nisem bil do zdaj se prav nikoli razocaran. Je pa res, da se malo spoznam na avtomobile in me ne more nategnit kar vsak, ki ima 5 minut casa in polir pasto pri roki. Sicer bi dal pa mehaniku za en pir in bi prav tako dobil dober avto. It's so simple.

Glede "imidza" se to. Moj stil je sledec: kupim "hud" avto, ampak najraje v kaksni nezni (svetli) barvi, in ga pustim v originalnem stanju. Nobenih 17 col felten, nizanja, temnih sip in ostalega cefurjenja. Takoalitako 99% casa gledam armaturno plosco, kaj vidijo drugi, me pa prav briga. In ce bom iskal zensko, take, ki bo padla na avto, se povohal ne bom. Najslabsa sorta. Fuj to.

Sem pa pri BMWju pristal vec ali manj "prisilno", ce lahko tako recem. Moja prioriteta je bil, je se in bo za vedno ostal (vsaj dokler se ne bodo do konca skomercializirali) SAAB. Njihova osnovna filozofija je namrec enaka moji. Avto je namenjen vozniku. Vozniku mora sluziti vgrajena ergonomija, tehnika, varnost in udobje. In znamk, ki stavijo na te karte, je kar precej. Recimo BMW, Mercedes, Audi, Volvo, SAAB, Honda, Subaru, Mitsubishi, potem se pa pocasi konca. Vsi ti avtomobili so zame dovolj dobri in lahko bi vozil kateregakoli izmed njih. Ampak dejstvo, ki igra pri nas vseh veliko vlogo, je vzdrzevanje avtomobila. Tu se pa se posebej izkaze BMW zaradi poceni kvalitetne izdelave (beri: trpeznosti), poceni rezervnih delov in kar je najbolj vazno, odlicno razvite servisne mreze pri nas. Imamo veliko (uradnih in neuradnih) BMW serviserjev, no, vsaj Ljubljana in Maribor z okolico sta odlicno "pokrita". To so gola dejstva. Po 15 letih preizkusanja in eksperimentiranja z najrazlicnejsimi avtomobilskimi znamkami (imel sem prakticno vse od Lloyda do Cadillaca) sem se osredotocil le na eno firmo. Saj me vcasih se vedno zanese, ampak vedno manjkrat. Tako poslovno kot tudi zasebno. Ampak kompromis med srcem in razumom pri meni slisi na ime BMW... ;)

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Po apr 25, 2005 9:05 pm

pilgrim je napisal/-a:Imel sem kolega, totalno brez dnarja, ki je bil bmw fan. Kakšna j***a je on kupoval in vozil :jao: serije sedem po par sto jurjev, ki so se mu sesedale in sesedale...
no, zdaj se je poročil, kupil s kreditom novo kiico in se vozi in vozi in vozi!

Ce bi kupil tako staro kiico, kot je kupoval BMWje, se mu niti sesedla ne bi, ker bi bila ze zdavnaj sesedena ;)

Saj ne recem, da je ravnal narobe, se je pac navelical okvar. Ampak iz enega ekstrema (stare kante) je sel v drugega (nova j***a). Ce bi ubral srednjo pot in si kupil par let star BMW, bi ravnal najboljse... ampak si kar predstavljam njegovo zeno: ne, tole bova kupila, sicer zvecer kar pozabi... :lol:

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Po apr 25, 2005 9:13 pm

lenivec je napisal/-a:zakaj se upirate
dejstvo je da je nov avto NOV rablen avto z 250k km (pa magari je najbolši bmw daleč naokoli) je pa še vedno RABLEN in lahk govorite kaj hočete pro 250k km je avto do določene mere obrablen, pa lahko magari zdrži 500k km brez genrealke.

250k km pač ni malo pa če je fičo al pa bemfla al pa nevem kaj. da prevoziš 250k km moreš bit nekaj časa v avtu ta čas se pa 100% kaže v obrabi sedežev, in pač drugis ne tak očitnih stvari v notranjosti.

je pa čist vaš problem če raje kupite nov al pa star avto... ampak ne zaj s glavo skoz zid rinit da je bmw pri 250k km še NOV ker definitivno ni, če bi bil nov zakaj ga je prejšni lastnik prodal?

Saj imas v osnovi cisto prav.

Nekateri avtomobili so pri 250.000 km res ze cisto do konca "izmolzeni", ampak so pa tudi taki, ki niso se niti na polovici svoje zivljenjske poti. In to je odvisno od dveh dejavnikov. Prvi je kvaliteta izdelave in drugi je vzdrzevanost avtomobila. Lahko kupis zelo lepo vzdrzevanega Fiata ali pa sesuto kanto od BMWja in v tem primeru bi seveda tudi jaz izbral Fiata. Ampak le zakaj, ce pa z malo truda med vso to goro rabljenih avtomobilov prav kmalu najdem lepo ohranjenega BMWja? Je pac kako leto ali 5 starejsi, pa kaj? Ali vi veste, da v Ameriki, ki nikakor ni revna drzava, vojska se vedno uporablja Boeinge 727 z letnico 1970 in starejse? Zakaj ne kupijo novih? Ker je to metanje denarja skozi okno, tudi ce ga imas prevec! Ce oni lahko LETIJO z oldtimerji, zakaj se mi ne bi VOZILI (premislite malo razliko med obema pojmoma), lepo vas prosim...

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Po apr 25, 2005 9:30 pm

pilgrim je napisal/-a:
pilgrim je napisal/-a:no, zdaj se je poročil, kupil s kreditom novo kiico in se vozi in vozi in vozi!

pozabil dodati: ... seveda bi marsikdo raje v trenutku umrl, se dal kastrirati, zapreti v norišnico..., kot zapustil bmw in vsaj za trenutek sedel v kio...

Nimam nic proti Kii, prav nasprotno. Nekateri modeli so prav noro dobri, sploh tisti, ki vsebujejo malo ameriske krvi. Prijatelj je imel Kio Carnival in prav jaz sem mu svetoval, naj jo kupi. Rabljeno, seveda. Cisti amerikanec in to dober. Danes je pac vse pomesano in pod nekaterimi blagovnimi znamkami se skriva vse drugo razen tistega, na kar bi najprej pomislil. Dolocene znamke se morajo nekaj casa krvavo truditi, da osvojijo dolocen trg in takrat praviloma ponujajo zelo kvalitetne izdelke po malodane dumpinskih cenah! Taksna je bila omenjena Kia Carnival, taksni so bili Subaru Legacyi iz 90.ih let, pa BMWji 1602-2002 iz 70.ih, pa Golfi v 80.ih letih... noro dobri in noro poceni. In samo taksen avto se splaca kupiti nov, ker mu vrednost prakticno NE PADE! Ampak kako ves, da bo avto drzal ceno? Hja, to je pa nagradno vprasanje... ponavadi ne mores vedeti... :P

Evo se konkreten primer dobrega nakupa: Golf I D je leta 1978 stal reci in pisi 11.490 DM. In ce je lepo ohranjen, ga lahko se danes prodas za 1.500 EUR, kar je ekvivalentno 3.000 nekdanjim nemskim markam. Temu jaz pravim nakup stoletja. Ali pa BMW Z1. Cena novega leta 1988 je bila 80.000 DM, danes je vreden 36.000 EUR, kar je 72.000 DM. Je pa zadnji primer seveda ekstrem. Ampak nemogoce pa ni. In vedno bodo avtomobili, ki bodo ohranjali vrednost bolje od drugih. Kia zal ne spada mednje in verjetno tudi nikoli ne bo. Evo, zato je jaz ne bi kupil, ne pa zaradi imena... :idea:

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Po apr 25, 2005 9:32 pm

gape je napisal/-a:GO JERRY, GO JERRY, GO JERRY! 8)

Beri in uzivaj... :mrgreen:

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Po apr 25, 2005 9:33 pm

_Jerry_ sam :bow :tomidelej:

lepše kot tako nebi mogel povedat!
Slika

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Po apr 25, 2005 9:34 pm

Jerry, ti si eden redkih...
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Po apr 25, 2005 9:35 pm

HajdukS je napisal/-a:Jerry_ konkurirajo mu lahko glede prevozenih km vse toyote, mitsubishiji, mazde, nissani, subaruji, suzukiji....

Res. NORO dobri avtomobili, a zal cista eksotika pri cenah rezervnih delov... ce ze ne zaradi okvare (pravi japonci te besede v bistvu sploh ne poznajo) pa te bankrot doleti ob morebitnem karambolu... :(

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Po apr 25, 2005 9:36 pm

Asterix je napisal/-a:Jerry, ti si eden redkih...

... :?:

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Po apr 25, 2005 9:55 pm

audi4ever je napisal/-a:spet je kregarija za brezveze. nihče ne bo mogel nikogar prepričati v nasprotno, kot misli sam, zato ne vem zakaj tolk drkarije. eni bi raje kupili nov avto za tak in tak keš, drugi pa večjega in rabljenega. ne vem, men je to čist logično, da če si nekdo želi večji avto, pa tud, če ima 250k prevoženih, naj si ga kupi in ga nekdo ne bo mogel prepričati drugače. tudi sam bi raje vzel bmw-ja z 200k km, kot pa novga cliota, ker mi pač tako odgovarja ;) vem, da je za ene to norost, sam tak pač je :D ;)

Kregarije ni, ce pa morebiti je, pa ni brezveze. Vsaj tokrat ne ;) Gre preprosto za to, da se jaz ukvarjam s prodajo rabljenih avtomobilov in ker (se) nimam svoje firme (nimam je zato, ker sem student in dokler ne diplomiram se zadevi ne bom mogel 100% posvetit in nima smisla) je internet moja edina moznost, da predstavim svoje protiargumente. Kdor dan na dan poslusa "kupite novega Cliota, Puntota, Corso...", "popusti do 800.000 SIT...", "znebite se starega in vzemite novega...", mu po nekaj letih prav gotovo operejo mozgane in na koncu se dejansko vda v usodo in kupi nov avto. Ampak meni so pac vsec stari avtomobili, to mi je hobi. Novega lahko proda vsak b****, ker kupec v salon pride ze napol v transu od reklam in trgovec v resnici nima tezkega dela. Pred nos mu vrze par katalogov, zrihta kredit, skupaj izberejo barvo in opremo in papa. Naslednja ovca za strizenje, prosim. Jaz se tega ne grem in se nikoli ne bi sel, razen ce bi prodajal tisto, za katero bi bil sam preprican, da je vredno nakupa. Ceprav je moje delo tezje, ker moram ljudem dejansko pregnat strah pred nakupom rabljenega avtomobila, v njem uzivam, ker prodajam kvaliteto. S kupci mojih avtomobilov se praviloma spoprijateljim, ne pa da jih "oberem" in nikoli vec ne vidim. Za marsikoga je tole besedicenje torej res nesmiselno, a zame ima smisel...

SebyDiamant
Nov uporabnik

Napisal/-a SebyDiamant Sr jul 06, 2005 3:55 pm

Prav zanimiva vaša tema. Moj komentar.
Moj prvi avto je bil Yugo. Po enem letu sem ga prodal za 250 DEM manj ,kot sem ga kupil, vmes pa naredil 40000km.
Kupil Ford Scorpio '86 2.0 in so mi vsi rekli-krava. Imel eno leto naredil 40000km, malo me je jezil fergazer, ampak je pil 7,5-8l.
Kupil v D omego 2.0 '89. Vozil 1 leto, nekaj manjših tipičnih napakic (končniki,...).
Potem v D kupil BMW 730i '89 avtomatik in 148000km. Vsi so mi rekli-norc. Imel sem ga 7 let, menjal le visko, altenator, diske prednje, prednje amortizerje, vodno črpalko. Prodal pri 370000km. Pil mi je 12l.
Kupil Passata 1.9TDI avtomatik '98 z 148000km (bila servisna knjiga). Imel 3 leta, naredil cca. 70000km. Akumulator, zgloba oba, končniki in roke vse, enkrat zaštekal ventil v motorju. Kanta. Prodal prvemu kupcu!!!!!!!
Kupil TOYOTA Celica '90 isti dan ko prodal VW. Kupil pri 198000km, zdaj 230000km, imam 1 leto. Bomba avto. 1.6 motor, gre ko mina, menjal amortizerje in akumulator. Pije mi 6,7 - 7l bencina.
Moj naslednji bo kakšen BMW 523i ali TOYOTA avensis ali PREVIA D.

Če je avto ohranjen je zakon, km niso tako važni.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov