Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

mahi82
Nov uporabnik

seat leon 1.6

Napisal/-a mahi82 Sr jul 13, 2005 11:27 pm

lep pozdrav
Full me zanima nakup seata leon 1.6 16v sport oprema.
enega imam ogledanega na avto.net, jih je pa kar malo v slo se mi zdi?
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=360662#

kaksen se vam zdi tale avto? mogoce kdo pozna lastnika? je iz Velenja.
nekam velik casa se avto ze prodaja ... par mesecev mende.
to je moj prvi nakup avta, tako da se nebi rad opekel (tako kot vecina verjtno).
bi pa imel avto za kaksne 5-10 let (mogoce se kaksni froci pridejo)
kolk ima prtljaznik? se da kaksno konkretno stvar peljat noter (recimo gospodinjske aparate ... pralni stroj :) ... ) a stole se da cist dol dat da so ravni z prtljaznim prostorom?
v cem je drugacen od recimo Stella ali pa Signo opreme?
kaj to sploh je SIGNO?

Vzel bi avto 1.6 ... nekaj casa sem mel v mislih tudi ibizo, sam jih tudi skoraj ni na avto.net. fulk kupuje in prodaja vecinoma 1.4 zgleda.
hehe, pred casom sem bil celo na fiat bravo 1.6 :) pa sem obupal pravocasno:)

Na kaj moram pazit pri ogledu avta?
Ali se tudi vam zdi cena malo previsoka (2.6k)?
Mislite da bi sla cena na 2.400.000 sit?

najlepsa hvala za vasa mnenja

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Če jul 14, 2005 7:59 pm

Cen je previsoka, sploh če primerjam z 1.8T k ma skor isto ceno pa več opreme itd. Pa dobr močnejši itak prej cene zgubijo. pa tut teh 1.6 je zlo malo.

Glede prtlaznika: pralni stroj mislm da bi šel notr že ga položiš notr (ne pokonc), sedeži se lepo podrejo tako da je kr solidno placa. Je fajn ker ima nekak 5 vrata :D Drgač pa fajn izbira :P Leon je kr fajn avto, pač isti k. kot A3 :P

Uporabniški avatar
Blacky
Novinec

Napisal/-a Blacky Pe jul 15, 2005 10:47 am

Jest pa mislim oz. sem prepričana, da pralnega stroja v leona ne boš spravil. Drugače je ta avto pametna odločitev, seveda pa boš ceno moral zbiti za kakšnih 100k. Razlika med sport in signo opremo:http://www.seat.si/si/page.php?pid=21&m=122,13,122&extra=.
Zakaj se ti zdi, da se dolgo prodaja? :? A ne veš, da je že tri mesece kriza na tržišču???
Ti kar pejt pogledat tega španskega lepotca, se boš takoj odločil!

Uporabniški avatar
AR_146
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a AR_146 Pe jul 15, 2005 12:11 pm

mal se mi sumliv zdi 40k km ma pa 2 lastnik pa 2-3 leta star?
Slika

Uporabniški avatar
mgas XLR
Novinec

Napisal/-a mgas XLR Pe jul 15, 2005 1:46 pm

lej če maš ti pomisleke da ni 1.6 ibice na avtonetu poglej to
http://www.avto.net/2004/osebna/zadetki.asp
Slika

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Pe jul 15, 2005 2:39 pm

AR_146 je napisal/-a:mal se mi sumliv zdi 40k km ma pa 2 lastnik pa 2-3 leta star?

Hja kaj pa veš. Mogoče ga je pa kakšen star ata vozil ;) Moj star oče ima tudi 8 let starega saxoja pa ima 45 k km.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
AR_146
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a AR_146 Pe jul 15, 2005 3:21 pm

Sh3bO je napisal/-a:
AR_146 je napisal/-a:mal se mi sumliv zdi 40k km ma pa 2 lastnik pa 2-3 leta star?

Hja kaj pa veš. Mogoče ga je pa kakšen star ata vozil ;) Moj star oče ima tudi 8 let starega saxoja pa ima 45 k km.

kaj teb ni jasn?

avto je star 2 oz. 3 leta ima 40k km in ga prodaja drugi lastnik pravim da se mi zdi mal čudno

kaj ma tvoj star ata zveze če ima 8 let star avto z 45k km
Slika

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Pe jul 15, 2005 3:35 pm

AR_146 je napisal/-a:
Sh3bO je napisal/-a:

kaj teb ni jasn?

avto je star 2 oz. 3 leta ima 40k km in ga prodaja drugi lastnik pravim da se mi zdi mal čudno

kaj ma tvoj star ata zveze če ima 8 let star avto z 45k km

Ni nujno da je čudno. Lahko da je bil kupljen kot testni avto. To pa pomeni da je bil avtomobil že enkrat registriran. To je težko nekaj nakladati v prazno. Pokliči in vprašaj zakaj je tako. Pa boš zvedel iz prve roke.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Pe jul 15, 2005 5:09 pm

če je bil testen...pa tut ni najbolše....sej verjetno veš zakaj...na testnih vožnjah je nekako takole: uuu lej ta nov model s ta novo mašino...no pa da vidmo kolk gre v 1. mhm...pa v 2gi??uuu fino kje ma pa v 3ji blokado....a že pr 7k rpm...kok so pa kej bremze dobre...u pa dejmo še enkat sprobat abs...mhm mhm...kr uredu ja...sej po prvih 500km bo pa še bolj letel... :roll: tkoo nekak zgleda vsakdanj z testnim avtom

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Pe jul 15, 2005 9:30 pm

Praln stroj gre notr se pač zici podrejo. Itak ga pa ne prevažaš vsak dan :lol: :lol:

Glede km in lastnikov poklič pa se pozanimaj, ker ti lahk povem da recimo folk k dela v salonih, v tem primeru pač pr Seatu, dobi cenej nov avto ga recimo fura pol leta in proda naprej pa mal zasluž zravn :D Tako da težko rečt kako je v tej situaciji, je pa avto absolutno predrag.

mahi82
Nov uporabnik

Napisal/-a mahi82 Ne jul 17, 2005 12:29 pm

tako baje stvar stoji ... prva lastnica je bila žena od lastnika avtohiše in ga je imela okrog 1 leta. pol ga je baje on kupu. bilo je razbito prvo vetrobransko steklo (baje kamenček na avtocesti), drugo da je vse original.
kaj mislite koliko je dejansko vreden? ker 2.550.000 je res mal prevec.
a je kdo na forumu iz velenja? mogoce ga kdo pozna?

Uporabniški avatar
car_freak
Novinec

Kraj: Domzale

Napisal/-a car_freak Ne jul 17, 2005 11:26 pm

mahi82 je napisal/-a:tako baje stvar stoji ... prva lastnica je bila žena od lastnika avtohiše in ga je imela okrog 1 leta. pol ga je baje on kupu. bilo je razbito prvo vetrobransko steklo (baje kamenček na avtocesti), drugo da je vse original.
kaj mislite koliko je dejansko vreden? ker 2.550.000 je res mal prevec.
a je kdo na forumu iz velenja? mogoce ga kdo pozna?

Ej tele "kamencke" so ponavadi za avte iz tujine, ki so sesuti uvozeni, potem pa tukaj popravljani. Preveri kaksno homologacijo ima, je pred serijsko stevilko homologacijo A je avto iz Slo, ce je pa B je pa uvozen in potem bos videl, ce ti lastnik slucajno kaksne bucke-kamncke ne prodaja.
BMW 4 EVER! - BRUMMMM!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov