Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

babyblue
Nov uporabnik

Caddy, Inca, Kangoo ipd

Napisal/-a babyblue Če jul 07, 2005 12:30 pm

Kupujem avto z večjim prtljažnikom (moram prevažati 2 ne prav majhna psa), hkrati pa bo tudi za v službo. Obvezno klima. Ker je to drugi avto, bi dali največ 1,5 M.
Kateri pa še pridejo v poštev razen zgornjih?
Kolikor vidim, je ponudba kar slaba :(
Vsi komentarji so dobrodošli :D
LP

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če jul 07, 2005 12:44 pm

Subaru legacy ali forester. Zanesljiv avto, ogromno prostora in kvaliteta na višku.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
|kr_en|
Novinec

Kraj: Šentjur

Napisal/-a |kr_en| Če jul 07, 2005 12:57 pm

ja od teh ko si nastel, bi ti prporocu kangooja...avto ma namrec nizko porabo (1,5 dci 82KM ma pr mesanem rezimu tja do 5,5 litrov), udobn je za tako ceno bolj ko marsikdo prcakuje, pa se izdelava je razmeroma kvalitetna.slabost kangooja je zlo obcutljiv pedal za zavoro (pedala se dotaknes pa se avto postavi na nos) drgac smo pa z njim zlo zadovoljni

z inco mam pa razmeroma slabe izkusnje. mamo sluzbeno 1,4 44 kW, pije okol 10 litrov pa se crkuje krneki za brezveze. pa se prezracevanje je nikakvo ( v dezju si komi odrosis sipe)

drgac mas pa se kak fiat doblo pa miltipla, yaris verso, mazda demio, MB viano pa vaneo, peugeot partner, citroen berlingo, pol jih pa ze pocas zmanka podobnih

cimboljse se odloc!
imam peticu........nije beemve......ali troši ko beemve!!

babyblue
Nov uporabnik

Napisal/-a babyblue Če jul 07, 2005 1:51 pm

Men se yaris verso dopade, pa nikjer ne najdem nobene!
Bi pa kangooja najbrž vzel. Sam ne vem, če je vožnja z njim sploh kaj udobna. Ker moram 60 km na dan naredit. Se mi zdijo taki škatlasti :?
Subaru je pa ful prevelik! Itak imamo že mondeota in mi je prevelik.
LP

Uporabniški avatar
car_freak
Novinec

Kraj: Domzale

Napisal/-a car_freak Če jul 07, 2005 10:32 pm

babyblue je napisal/-a:Men se yaris verso dopade, pa nikjer ne najdem nobene!
Bi pa kangooja najbrž vzel. Sam ne vem, če je vožnja z njim sploh kaj udobna. Ker moram 60 km na dan naredit. Se mi zdijo taki škatlasti :?

Ma kangoo je res skatla totalno neudoben, bolj bi ti priporocal Berlingota. Super avto, samo za ta denar bo dobil bolj zjahanega, ker na zalost Berlingoti kar drzijo ceno.
BMW 4 EVER! - BRUMMMM!

babyblue
Nov uporabnik

Napisal/-a babyblue Pe jul 08, 2005 9:57 am

kakšno je pa vaše mnenje o VW Caddy?
Mi je en kar zanimiv. Nimam pa prav nobenih izkušenj s VW, kolk se to kaj kvari, pa kakšna je poraba, servisi...
LP

Uporabniški avatar
TDI freak
Novinec

Kraj: okolica Celja

Napisal/-a TDI freak Pe jul 08, 2005 10:43 am

Mi mamo doma caddya 1.9 SDI, lahkti povem da gre avto super ,dozdej še nobenih okvar,ma pa 148000km,registriran je za pet,pa še ful velik prtlažnik ma,poraba je nekje okol 5litrov,vožnja je dost udobna, ma dost navora tk da vleče k nor.

Če te še kaj zanima vpraš, drgač pa v kratkem ga bomo prodal ker bomo kupl novga , tk da če si interesent se da kaj zment

Uporabniški avatar
|kr_en|
Novinec

Napisal/-a |kr_en| Pe jul 08, 2005 12:22 pm

car_freak je napisal/-a:
babyblue je napisal/-a:Men se yaris verso dopade, pa nikjer ne najdem nobene!

Ma kangoo je res skatla totalno neudoben, bolj bi ti priporocal Berlingota. Super avto, samo za ta denar bo dobil bolj zjahanega, ker na zalost Berlingoti kar drzijo ceno.

babyblue : kangoo je zlo udobn avto za svoj razred pa za svojo ceno, pa se glede na visino tezisca se presenetljiv dobr drzi ceste. ce mas dost dobre gume gor ga lahka cez ovinke tisis bolj ko marsikir boljsi avto. mi recimo mamo goodyear hydragrip pa se zlo dobr pele u mokrem in suhem. je pa za take namene ko ga ti rabis zlo vredu ker v notranjosti ni tapiciran ampak so pvc obloge, da lahka operes z mokro krpo pa je cist.

osebno sm zlo zadovoln z njim

car_freak : si ze na daljso relacijo pototval v kangooju? ce si mas pac svoje kriterije udobja in so ti verjetno razni golfi bolj udobni kot renaulti, ce pa nisi se pa najprej preprici, pa pol govor da je neudobna skatla.

babyblue
Nov uporabnik

Napisal/-a babyblue Pe jul 08, 2005 12:52 pm

a potem je ful hrupen, če ni nič tapiciran, ker to pa ni ravno prijetno. čeprav ne bi bil za daljše vožnje. Glede na to, da je tako velik/prostoren, se kaj trese, ko ga mal poteraš?
Kaj pa predlagaš dizla al benicin? Kr neke osnovne variante itak ne bi.
Pa ste imel kakšne večje okvare?
LP

bober05
Nov uporabnik

Napisal/-a bober05 Sr jul 13, 2005 8:07 pm

Kaj pa Combo Tour?
Na primer:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=363147
sicer je ta mal dražji ampak dobiš dost

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=242475
Lp

Uporabniški avatar
|kr_en|
Novinec

Napisal/-a |kr_en| Ne jul 17, 2005 9:25 am

babyblue je napisal/-a:a potem je ful hrupen, če ni nič tapiciran, ker to pa ni ravno prijetno. čeprav ne bi bil za daljše vožnje. Glede na to, da je tako velik/prostoren, se kaj trese, ko ga mal poteraš?
Kaj pa predlagaš dizla al benicin? Kr neke osnovne variante itak ne bi.
Pa ste imel kakšne večje okvare?

notr je "tapiciran" sam ta obloga ni narjena iz tkanine, tak ko pr vecini avtomobilov, ampak iz pvc materialov, ki so podlozeni s peno. tak da se z lahkoto umije...to je zlo pozitiva pr tem avtu, ce ga mas namen uporablat za prevoz psov ipd. drgac pa osebno prporocam kakega 1,5dci 82KM, pa ce je zelja po vecjji moci das magari se cip not pa ti ga na 100 al 105 odprejo.

drgac pa avto ko sm ze napisu se presenetljiv dobr drzi ceste. glede hrupnosti pa pr avtu tega razreda pa pr tej velikosti ne mores prcakvat popolne tisine ;) tam do 130 je pa glasnost normalna. po moje najbols da se prej peles s kakim ce koga poznas da ga ma pa ga mal sprobas.

okvar pa ni blo kej posebnga. edino motorcek centralnga nam je ze dvakrat crknu u desnih vratih :lol: .....aja pa se mansete obe, vsaka po enkrat...to je pa itq potrosn material.

cimbolse se odloc....

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Ne jul 17, 2005 10:15 am

Definitivno priporočam citroen Berlingota........Ma foter za na šiht,in je super, zanesljiv, vlek pltljažnik...pa pije nena dosti.....Po mojem bi kr bil..

Lp

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne jul 17, 2005 10:18 am

ali pa fiat doblo (mi imamo službenega 1.6 16V s klimo) pa morm rečt da je kar precej poskočen,dobra lega na cesti ter tud fajn se peleš v njem,sam ne vem če ti bo oblika potegnila
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
|kr_en|
Novinec

Napisal/-a |kr_en| Ne jul 17, 2005 10:59 pm

ManIAK je napisal/-a:Definitivno priporočam citroen Berlingota........Ma foter za na šiht,in je super, zanesljiv, vlek pltljažnik...pa pije nena dosti.....Po mojem bi kr bil..

Lp

kulk litrov /100 km je zate ne dost...ker en nas znanc ma berlingota HDI, pa ne vem tocn kuk konjev pa mu pije okol 8,5 litrov pr mesani voznji, kar je prot 82 KM kangooju se zmiri velik. ta ma pr mesani voznji namrec okol 5,5-6 litrov.

Uporabniški avatar
_Mad|
Nov uporabnik

Napisal/-a _Mad| Ne jul 17, 2005 11:17 pm

Najbols pa da si kr enoprostorca ubodes....pac ce mas velika psa...recimo ksn kia.. :-P
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=417590

Lp
Democracy is when 2 wolves and sheep meet to decide who is for dinner.
Liberty is when the sheep has a gun.

babyblue
Nov uporabnik

Napisal/-a babyblue Po jul 18, 2005 9:22 am

_Mad|: ta Kia pa kr dobr zgleda, vsaj za to kar js rabim :D
sam s kiami nimam nobenih izkušenj. Kolk so pa to zanesljivi avti?
LP

Uporabniški avatar
_Mad|
Nov uporabnik

Napisal/-a _Mad| So jul 30, 2005 10:41 am

Malo zamujam vem :D Em...Zanesljivi? Hum kako to mislis?Da ti ne crkuje vsake tok pa to? :D

babyblue
Nov uporabnik

Napisal/-a babyblue So jul 30, 2005 8:09 pm

ja, da ne crkuje ;)
LP

Uporabniški avatar
_Mad|
Nov uporabnik

Napisal/-a _Mad| To avg 02, 2005 9:24 pm

Ne crkuje....No fotrova se ni crknla pa jo fura povsod.....Terensko vozilo ne.... :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Renault VG in 4 gostov