Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

American car

Napisal/-a McLaren Sr jul 13, 2005 7:29 pm

Ok here is the deal. Za enkrat le bolj informativno ampak boljše malo prej vedet informacije kot prepozno.
Zanime me na kaj je treba pazit ko kupiš star ameriški avto in kako je z rezervnimi deli v sloveniji? Aha in še to, je kje v sloveniji kakšen posrednik ki se ukvarja s prodajo rabljenih američanov?
Vem, zdej bote rekli:" kaj češ s tem, to žere že v prostem teku tolk kot normalen avto, McLaren ti nisi normalen (kot da bi prvič to slišal)" itd itd. Ampak mene nekaj privlači na teh avtomobilih tako da nekoč bom enega mel.
Vglavnem, rabu bi odgovore na zgoraj našteta vprašanja.

Aja, v mislih mam nekaj takega. Ne sanjam zdej o nekih Mustangih, Camarotih in Corvettah (seveda bi lepo imet kakšnega) ampak o čist "normalnem" avtomobilu.
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=399464

Hvala za informacije and i need all the help i can get.

PS: prosim zadržite se komentarjev proti ameriki in tako dalje.

Uporabniški avatar
superbird
Nov uporabnik

Napisal/-a superbird Sr jul 13, 2005 7:52 pm

Pozdravljam tole temo! :bow

Če že američan, zakaj pa ne npr Camaro. Tale morda, z najbrž čisto kultiviranim :P V6 motorjem in 140KM ( bolj show kot go ).

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=382737

Sicer mi sama barva in body kit nista najbolj všeč, ampak nekaj v tej smeri... No, moj največji strah je vzdrževanje in servisiranje, ker nimam ravno delavnice doma. Bi pa mel nekaj takega nekoč za nedeljsko cruisanje... oz še bolje kak '59 Caddy. :DDD

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Napisal/-a McLaren Sr jul 13, 2005 7:59 pm

Ma sej, mene tud servisiranje in rezervni deli skrbijo.....bo mogu glede tega malo več _bandit_ povedal. On ma v lasti Camarota ;)
Aja, superbird ta Camaro bi še prišel v poštev, jaz sem mel zgoraj v mislih malo starejše Camarote...... ;)
Drugače maš pa legendaren avto v avatarju ;)

Uporabniški avatar
diablo_
Novinec

Kraj: www.vozimvolvo.si

Napisal/-a diablo_ Sr jul 13, 2005 8:08 pm

McLaren:
Koliko imas pa recimo denarja za taksen projekt?
Poglej. Doloceni ameriski avtomobili so nekaj taksnega kot star mercedes, rabijo samo olje, gume in bencin :lol:
Glej http://www.carsurvey.org/ da dobis sliko kaj te caka, kaksna je izbira pri nas ves sam, pac glej da kupis nekaj lahkega za zdrzevat. Ce kupujes starejsi avto brez komplicirane elektronike sploh ni problema, ce so ti gedore domace.
Dele se da pa danes tudi narocit, z Ebayem je svet postal majhen :)

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Napisal/-a McLaren Sr jul 13, 2005 8:11 pm

Diablo_ tnx 4 this.
Mene elektronika v avtomobilih ne privlači preveč, tako da vsekakor ne bi nabavu star avto nabit z elektroniko. Dodatna elektronika pomeni le dodatna stvar ki se lahko pokvari :P Je pa res da je ebay zmanjšal svet ja. Posebaj zdej ko je v sloveniji paypal omogočen.

BLaZZeD
Nov uporabnik

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a BLaZZeD Ne jul 17, 2005 12:30 pm

moj brat je nekaj časa nazaj že kupil Fiero GT 86 letnik (prek eBaya)..... vse je blo kul, dokler se ni pripeljal do italijansko-slovenske meje..... ga je moral naložit na kamion in odpelat na carinsko izpostavo v ljubljani, kjer je bil parkiran dober mesec, dokler ga ni bil prisiljen prodat bosancu, ki se je potem fural po ljubljani z bosanskimi tablicami. In zakaj....... ker ni mogel dobit homologacije za vetrobransko steklo...... zanimiva tale naša liberalna slovenija..... sicer je tega enih 4-5 let nazaj, tako da se je "mogoče" kaj spremenilo..... :roll:
"Before you can manipulate the fears of others you must first master your own."

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Napisal/-a McLaren Če jul 28, 2005 7:08 am

Damn, sej s homologacijo ameriških avtov v sloveniji je problem ja......... Že zarad žmigavcev bi znali morit :roll:

BLaZZeD
Nov uporabnik

Napisal/-a BLaZZeD Če jul 28, 2005 12:23 pm

probaj se malo prej pozanimat...... nekaterim je ratalo, baje je en tip iz Kočevja uvozu Pontiac fiero GT, sicer ne vem kater letnik, ampak mu je ratalo..... sicer pa, se v nemčiji tud najdejo takšni avti naprodaj...

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Napisal/-a McLaren Če jul 28, 2005 8:47 pm

BLaZZeD je napisal/-a:probaj se malo prej pozanimat...... nekaterim je ratalo, baje je en tip iz Kočevja uvozu Pontiac fiero GT, sicer ne vem kater letnik, ampak mu je ratalo..... sicer pa, se v nemčiji tud najdejo takšni avti naprodaj...

Sej če ga bi uvozi ga bi iz nemčije.

BLaZZeD
Nov uporabnik

Napisal/-a BLaZZeD Pe jul 29, 2005 11:12 am

no sej pol mislim da ne bi smelo bit problemov...... ampak se prej res dobro pozanimaj, da ne bo brezveznih problemov

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Pe jul 29, 2005 11:59 am

ka pa nizozemska, belgija? prejšni mesec je moj fotr prpelu enmu lublančanu (wc papirje pa to sranje dela) jaguarja men se zgi da tam okol 65 letnik. V8 mašina je bla učas. sicer je bil avto rahlo v razsulu, ampak pleh cel in pripravlen na barvanje. mogu bo dat na novo pokromirat odbijače, zravn so mu dal tiste feltne, k jih je en uporabnik na svojga mercedesa dal, notranjost bo mogu mal preoblečt, pa na mašini je manjkala glava motorja. pa še par lepotnih popravkov. zanjga je dal 7.000€. ene 10.000 bo mogu verjetn pa še nanjga dat in bo avto, kot si ga vsak ljubitelj lahko samo želi. tako, da mislm da ne bi blo nobenga problema prpelat avta iz tam in ga pr nas homologirat. če bo kdo rabil prpelat kako stvar iz belgije, nemčije, nizozemske naj pove, da jaz to naprej sporočim fotru, ki se s tem ukvarja. cena prevoza iz tam pa znaša okol 300€. so pa tm na nizozemskem tut drugi avti pocen. da dam primer. passat, letnik 2002, karavan, avto. klima, avtomatik, usnje, ogrevani sedeži, 130KM, brez praske, servisna knjižica, realnih 160.00 km, 1.500.000 SIT. avto pa je kot nov. da bi mel zdle dnar ga kupim in tle komo prodam za vsaj 2.5 mio. tko da se res splača avtomobile iz tam uvažat. so avtomobili iz belgije in nizozemsko veliko bolj ohranjeni kot nemški, ker tam ne delajo nekih kilometrov in avto po 3 ali 4 letih preprosto prodajo, ker za njih ni več dober.

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Napisal/-a McLaren Ne jul 31, 2005 11:41 am

Tnx 4 that. Bom vedu na koga se obrnit čez čas ;)

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Ne jul 31, 2005 1:13 pm

Prodaja en v Mariboru rezervne dele tudi tu maš link pa poglej http://www.klemencic-bikes.si/ ma tui nekaj ameriških vozil doma ;=)

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Napisal/-a McLaren Po avg 08, 2005 7:56 am

jay je napisal/-a:Prodaja en v Mariboru rezervne dele tudi tu maš link pa poglej http://www.klemencic-bikes.si/ ma tui nekaj ameriških vozil doma ;=)

A sej res. Na njega pa sploh nisem pomislu.
Hvala!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov