Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

mitja35
Nov uporabnik

range rover (SPORT)

Napisal/-a mitja35 Sr avg 17, 2005 5:13 pm

Lep pozdrav vsem,

sem pred nakupom družinskega avtomobila, to bo SUV, po ogledu vseh kandidatov sem se na prvi pogled "zaljubil" v range rover-ja. In tukaj nastane problem, saj so pred kratkim v salonu dobili tudi novi range rover sport.

Avto se bo rabil 80% po mestu in krajše razdalje in 20% izleti

Po vožnji me je range rover navdušil, a je avto res ogromen, sport pa je malo manjši, bolj okreten, precej cenejši, a nažalost tudi malo manj šik.

Zanimajo me vaša mnenja.

Mitja

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Sr avg 17, 2005 5:21 pm

Verjetno ti bo vsak napisal --> testna vožnja. Pojdi s tem sportom malo na testno vožnjo, primerjaj še konkurenco (tudi s temi pojdi na testno), pozanimaj se o porabi goriva, servisih (tudi konkurentov)...

Drugače je pa težko govoriti o avtomobilu, ki je še 'topel kot sveže žemljice'. Razne hibe se bodo šele s časom pokazale. Če se bodo.

Pa lep nakup želim. ;)
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Sr avg 17, 2005 7:02 pm

jst osebno bi vzel sporta, čeprav niti ni občutno cenejši- vsaj po njihovem ceniku ne
sam osebno nebi kupil angleža in bi šel pogledat tudi druge terence
(smo mel discoverya doma pa pravm nikol več angleža- razen če bo pregrešno lep :oops: )
lp

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če avg 18, 2005 2:10 pm

vem da teče tema o range roveru zato se vnaprej opravičujem.. kaj pa kakšen grand cherokee ali pa kaj druga?

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Če avg 18, 2005 2:39 pm

DaDek je napisal/-a:vem da teče tema o range roveru zato se vnaprej opravičujem.. kaj pa kakšen grand cherokee ali pa kaj druga?

grand cherokee je isti že oh in sploh cajta kokr range rover
rover sport je pa popolnoma nov

mitja35
Nov uporabnik

Napisal/-a mitja35 Če avg 18, 2005 2:54 pm

Sem sprobal vso konkurenco(razen huumer-jev) in moram priznat da sem bil najbolj negativno presenečen nad novim ML-lom, všeč mi je tudi x5, samo ko se pa enkrat v RR vsedeš pa pozabiš ostalo.

P.S. Vem da pride kmalu tudi novi Cheeroki, ampak se mi ne dopade.

Uporabniški avatar
Pecho
Novinec

Kraj: Veleje Veleje

Napisal/-a Pecho Pe avg 19, 2005 10:13 am

Sicer nisem nek pristas SUV-jev, vendar se strinjam s tabo, da so angleški avtomobili nekaj posebnega. Ko se vsedeš vanje ti pričarajo nek neopisljiv občutek elegance udobja in luksuza. Vozil sem sicer RR diesel in morem reči da je špica. RR sport je po mnenju mnogih avtomobilističnih revij trenutno najboljši SUV na trgu (kombinacija on- road in off-road zmogljivosti ter cene). Kaj pa novi Discovery? Vendar premisli, saj so angleške znamke znane po slabi dobavi rezervnih delov (lastne izkušnje). Pozanimaj se kako je s tem. Ostali SUV (ML, x5) me niso prepričali, saj jim manjka zgoraj opisan občutek, ki meni osebno pri avtu pomeni veliko. Kakorkoli že veliko sreče pri nakupu želim.

Lp Pecho :hi

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Re: range rover (SPORT)

Napisal/-a Tomaz40 Pe avg 19, 2005 10:38 am

mitja35 je napisal/-a:...nažalost tudi malo manj šik.

Glede na tvoj post bi te samo nekaj vprašal: Ali kupuješ avto zase ali za sosede? Ti je bolj pomembno da se ti pelješ v avtu, ki je tebi všeč ali ti je pomembnejše da se vsake 14 dni sosedu zaskoči vrat, ko gleda tebe ko prideš iz službe domov?

Za sport varianto si imel same prednosti, edina pomankljivost je bila ta da ni šik. Če je to edino kar te moti pri sport varianti..... ni treba niti kaj dosti razmišljat.

Drugač pa ko sem se jaz peljal v MB ML, sem se počutil kot v vozičku. Res da je bil najšvohnejši bencinar skoraj brez opreme ampak pri 160 na AC je motor tulil kot da gremo 220.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
jojovix
Novinec

Za kolk časa?

Napisal/-a jojovix Pe avg 19, 2005 3:51 pm

Jest bi se pri nakupu takega avta, najprej vprašal za koliko časa ga kupujem in koliko pada cena in malo povohal okoli cene rednega vzdrževanja.
En friend ma rangea 98 letnik, pa so cene za razna manjša popravila nenormalno visoke, tko da razmišla, da bi ga raj v Austrijo na servis vozu. Za popravilo centralnega zaklepanja so na uradnem servisu rabl 2 mesca, vmes se je pa moral z oskublenim freelanderjem vozit.
To so izkušnje, le enega voznika starejšega modela Range Roverja.
Pa dober nakup ti želim. :D
KAM'R Č'M, S SUBARUJ'M PRID'M!!!

mitja35
Nov uporabnik

Napisal/-a mitja35 Pe avg 19, 2005 4:35 pm

S tem ko sem rekel da ni tako šik sem mislil povedat to o čemer govori "Pecho", da je Sport malo manj žlahten, ima slabše materiale v notranjosti, če bi imela oba enako notranjost bi brez pomislekov vzel Sport-a.

Glede servisa, pa mam ene veze, tko da upam da se bo dal kej zment!

Danes sem vozil še bencinarja(klasični RR), pa moram rečt da mi je precej bolj všeč kot dizel, sam so pa stroški.

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR So avg 20, 2005 4:02 pm

ta avto daje tak občutek kot, da si v avionu, ker so sedeži res mega. sam bi se odloču od terenskih vozil najraje za range roverja, ker je res hud, varen, luksuzen in z dolgo tradicijo, ki bi naj pomenila zanesljivost.
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek So avg 20, 2005 9:24 pm

kljukec je napisal/-a:
DaDek je napisal/-a:vem da teče tema o range roveru zato se vnaprej opravičujem.. kaj pa kakšen grand cherokee ali pa kaj druga?

grand cherokee je isti že oh in sploh cajta kokr range rover
rover sport je pa popolnoma nov

nov grand cherokee

"srednji" grand cherokee

star grand cherokee

ospredaj so si malo podobni.. ozadaj pa niti ne... (slik zadnjih delov se mi ni dalo pripopat) aja pa novi cherokee se ze prodaja...

aja ta range rover sport je prav hud :) sem ga videl v šentilju pred yucatanom... mmm res nor je ;D

poročaj ko ga boš imel kako je :) :D sej to si ze rekli ampak se 1x: VEDI da te bodo servisi drago stali :) ko smo imeli grand cherokeeja so bili servisi povprecno 90k zdaj pri patrolu pa je do zdaj bil samo en za 100k :) goriva pa tak sam veš da kr dosti potrošijo takšni avteki

Uporabniški avatar
der_Alte
Novinec

Napisal/-a der_Alte So avg 20, 2005 10:11 pm

mitja35 je napisal/-a: da je Sport malo manj žlahten...
Danes sem vozil še bencinarja(klasični RR), pa moram rečt da mi je precej bolj všeč kot dizel, sam so pa stroški.

Vsak ti bo lepo povedal, da Range Rover Sport sploh ni Range Rover, je le predelan Discovery s precej tršim vzmetenjem.

Diesel? Ahem. :roll: Če te skrbijo stroški, samo pomisli, koliko boš zgubil, ko bo Range Rover prišel iz salona. Range Rover je statusni simbol in zdaj bi rad...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov