Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee So avg 20, 2005 2:03 pm

febo je napisal/-a:en offtopic: glede tega izračuna na amzs- a vrže vn pravo cifro?kakorkoli nardim mi vrže vn čez 140k(a je to osnovn zavarovanje al je kasko???)

Izračun je čisto točen,kaj je res tako težko dojeti,za kaj vse plačaš,saj moraš obkljukati zadeve,kaj bo vse vsebovalo,AO+ ni pomemben oz. obvezen in je brez veze ,da ga doplačaš,edino če imaš kri kamikaze,drugače stran vrženo velik denarja za nič.

Kasko zavarovanja tu v izračunu torej ni,je samo to kar plačaš ,da avto spraviš na cesto ;)
Slika

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl So avg 20, 2005 2:29 pm

Men se zdi AO+ čist fajn zadeva,sej mu rečejo "mini kasko" v zavarovalniškem žargonu...sej valda veste kaj AO+ sploh je ane?

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Napisal/-a killah bee So avg 20, 2005 2:45 pm

Miholl je napisal/-a:Men se zdi AO+ čist fajn zadeva,sej mu rečejo "mini kasko" v zavarovalniškem žargonu...sej valda veste kaj AO+ sploh je ane?

Mogoče ti veš ;) , mini kasko,zakaj :?:

Me zanima kaj meniš,potem ti pa napišem kaj je AO+ ;)
Slika

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R So avg 20, 2005 3:32 pm

Bor je napisal/-a:
splash je napisal/-a:ao+ nism prepričan če je obvezen, je pa fajn- verjemi.

AO+ ni obvezen. Jst ga še nikol nisem vzel, ker te itak sam nategnejo. Sploh se pa ne greš zaletavat z avtom :ne :lol:

jao jao jao.. kaj berem. AO+ je nategancija? Zakaj nkjer ne oglašujejo preveč ao+ zavarovanja? zato ker jim ni glih v dobiček v večini primerov. AO+ je zavarovanje za vsakokratnega voznika, za krivga al pa nekrivga. Če se boš zabou pa povzroču nesrečo, dobiš useen odškodnino za poškodbe, drgač pa ne bo nč. In če nimaš kaska, to pomen, da boš dobu nazaj dnar, da boš usaj avto lohk popravu 8no to je spet odvisn od tega kok je biu avto razbit pa kok ti poškodvan..) Delam v odvetniški pisarni k se s tem ukvarjamo in mamo velik primerov k ljudje nimajo AO+ pa pol ne vejo kaj bi, k ne dobijo nč odškodnine.. Dobr pa veste vsi, da stavk kot "sploh se pa ne greš zaletavat z avtom" usak prakticera ane? Tut najbol vestni vozniki povzročajo nesreče.. Mal pogledaš stran al pa na radio pa si v drugmu avtu.. Če mene vprašate bi mogu AO+ bit obvezen.. to, da ga ne vzameš se men osebno zdi neumno..

lp
Slika

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande So avg 20, 2005 3:39 pm

eclipse_R je napisal/-a:
Bor je napisal/-a:
splash je napisal/-a:ao+ nism prepričan če je obvezen, je pa fajn- verjemi.

AO+ ni obvezen. Jst ga še nikol nisem vzel, ker te itak sam nategnejo. Sploh se pa ne greš zaletavat z avtom :ne :lol:

jao jao jao.. kaj berem. AO+ je nategancija? Zakaj nkjer ne oglašujejo preveč ao+ zavarovanja? zato ker jim ni glih v dobiček v večini primerov. AO+ je zavarovanje za vsakokratnega voznika, za krivga al pa nekrivga. Če se boš zabou pa povzroču nesrečo, dobiš useen odškodnino za poškodbe, drgač pa ne bo nč. In če nimaš kaska, to pomen, da boš dobu nazaj dnar, da boš usaj avto lohk popravu 8no to je spet odvisn od tega kok je biu avto razbit pa kok ti poškodvan..) Delam v odvetniški pisarni k se s tem ukvarjamo in mamo velik primerov k ljudje nimajo AO+ pa pol ne vejo kaj bi, k ne dobijo nč odškodnine.. Dobr pa veste vsi, da stavk kot "sploh se pa ne greš zaletavat z avtom" usak prakticera ane? Tut najbol vestni vozniki povzročajo nesreče.. Mal pogledaš stran al pa na radio pa si v drugmu avtu.. Če mene vprašate bi mogu AO+ bit obvezen.. to, da ga ne vzameš se men osebno zdi neumno..

lp

Lepo napisano!Jaz sem ga imel se pri vsakem avtomobilu,ceprav kupil samo za preprodati pa naj ze stane kolikor hoce imel ga bom.Da je pa to nategancija se vam pa lahko samo nasmejem,koliko jih je taksnih ki sparajo sami pri sebi.Zakaj?Ko se pa kaj ygodi je pa prepozno potem pa se lahko rece tist rek PO TOCI ZVONITI JE PREPOZNO!Sicer pa vsaka sola danes nekaj stane!Res je da se ne gres zaletavati z avtom,je pa verjetnost vsakic ko se vsedes v avto da se ti kaj zgodi,jaz npr.sem poklicni voznik,zelo veliko sem na cesti zato tudi AO+. ;)

LP

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor So avg 20, 2005 4:00 pm

Dejtsvo je, da te zavarovanice hočjo nategnat na vsaekm koraku. Brez skrbi, da v svojo zgubo nič ne delajo.

Uglavnem moj primer: 5 let že imam svoj avto. Se pravi 5 x 110k sit ( vedno imam samo osnovno zavarovanje +zel karta) =550k. Imel sem eno manjšo nesrečo v kateri nisem bil kriv( beri sem dobil kuponček) . Škode na mojem avto okrog 300k sit meni nič. Zavarovalnica je rabila 4 mesce da so dali teh zarukanih 300k. Zato ker ni blo policije in ker je blo ponoči (2:00, btw nisem bil pijan, ker sem bil doma in šel iskat sestro). Tako da od mene so imeli dobička že 200k če pa bi imel še ao+ bi bilo približno še 130k.
130 k imam ki jih drugače ne bi imel.
Sej nič ne rečem mogoče bom imel kdaj nesrečo pa bi bil na bolšem ker bi dobil 300k sit. Sa če pa še en čas nimam nesreče sem jih pa že pršparal.
Vsak naj pa nardi kar hoče. Nočem nobenega nič prepričevati sam povedal sem svoje mnenje.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R So avg 20, 2005 4:34 pm

jah, sj vem, če tko gledaš pa če se ti res nč ne zgodi pol pršparaš.. tko k bi pršparou, če ne bi meu zdravstvenga, nezgodnega pa obveznga zavarovanja pa se ti ne bi nkol nč zgodil.. Dejstvo je pa da k se ti zgodi, si pa ob recimo 500k za popravilo avta, pol pa še ob odškodnino za poškodbe (ki je lahko tut krepko čez teh 500k..)

V glavnem, če se gre še za bl mladega voznika, AO+ zelo zelo zelo zelo zelo močno priporočam (vsi vemo, da k si mld voznik - pa tut pol bl kasnej - se ti skor sigurn zgodi kkšna prometna nesreča), drgač za ostale voznike pa samo močno močno priporočam :D

jst tut nočm , da bi se gdo kregou alpakej, sam dobr vm hočm..

lp
Slika

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Napisal/-a Miholl So avg 20, 2005 4:45 pm

Eclipse je zlo lepo povedu kako pa kaj je z AO+ zavarovanjem zato nebom še jst razlagal...je fajn ker ti lih takrat prov pride k mislš da ga ne boš rabil pa dobiš nazaj saj tolko da si popraviš avto al pa kupiš drugega da nisi brez...Upam da bo treba Ao+ čim manjkrat uveljavljat ;)

LP Miholl

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 So avg 20, 2005 4:57 pm

To ni tema o zavarovanjih ampak o r cliotu 1.8 16v.Z razglabljanjem o zavarovanju neboste pomagali tipu z informacijami o cliotu. :roll:
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Napisal/-a Miholl So avg 20, 2005 5:02 pm

wi ar veri sori :oops:
no bo saj vedu da more ao+ nabavt še posebi če bo teh razgrajaških 130 kojnov kupu :P

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor So avg 20, 2005 5:27 pm

Če bo kupu za prvi avto Clio16V pol pa tud jst priporočam ao+ :D

Uporabniški avatar
jojovix
Novinec

Napisal/-a jojovix So avg 20, 2005 5:59 pm

K že tok veste o ao+, naj vam povem da so od lani iz kritja, izključene poškodbe mehkega tkiva. To je nateg vratu, po domače. Tko da morš met vsaj dve diagnoze od dohtarja, al se morš pa ornk polomt, če hočeš kej od ao+ iztržt.
KAM'R Č'M, S SUBARUJ'M PRID'M!!!

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Napisal/-a Miholl So avg 20, 2005 6:07 pm

no ja sam roka al pa noga se hitr zlom...to da te glava skos boli in da te nočne more tlačjo.....pa poškodba mehurja recmo... (rečš da maš kri v urinu,te pošle scat,se špikneš v prst da mal not kapne....-ampak to vm nism jst povedu :twisted: )

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar So avg 20, 2005 8:54 pm

Z dnem, ko so sprejeli, da se poskodbe mehkega tkiva ne vrednotijo vec, sem orenehal placevat AO+. Preko 90% (po statistiki) odskodnin je bilo namrec placanih za nategnjen vrat, zdaj pa se mora na rentgenski sliki videti vsaj 3mm premik vratnih vretenc hrbtenice, kar pa je ze zelo mocan premik, ki lahko vodi v hromost ali celo smrt.

Zdaj dam raje se 20000 zraven in vzamem kasko.

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Ne avg 21, 2005 11:17 pm

darkdog24 je napisal/-a:To ni tema o zavarovanjih ampak o r cliotu 1.8 16v.Z razglabljanjem o zavarovanju neboste pomagali tipu z informacijami o cliotu. :roll:

sorry ne da bi vam "težil" ampak se nekako strinjam s njim ;)
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Napisal/-a killah bee Ne avg 21, 2005 11:28 pm

Te še kaj zanima,kr vpraši :)
Slika

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Sr avg 24, 2005 10:08 pm

rezerni deli?
itd...
koliko kg ima?
kako težko ga bom prodau?
lp
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov