Hotel sem reči, da se moraš pri nakupu starejšega avtomobila vprašati, če rabiš cel kup zadev. Itak da je ABS kul in vse, in lahko ti reši nesrečo, seveda. Ampak lahko rečem, da ga dosedaj še nisem potreboval. Ja, bil sem parkrat v kritični situaciji in mi je uspelo odreagirat dovolj dobro, da ni pokalo. Ampak isto lahko rečeš za vsak kos varnostne opreme. Airbagi recimo ti lahko rešijo življenje, lahko pa se zabiješ pa ti nič ni, tudi če nimaš airbagov.Enkrat sem tudi že bil v avtu z ABS, kjer bi brez njega počilo, in ne bi bilo luštno. Z airbagi sem hotel samo poudariti, da ko enkrat začneš kopičiti opremo v avtu boš hitro ali presegel cenovni okvir ali moral popustiti in ostati brez kakega kosa opreme. Je pa tako, nekaterim je pomemben ABS, drugim klima,tretjim kaj tretjega in moraš se prilagoditi.
Avto moraš pa itak vozit tako, da se v primeru nepredvidenih dogodkov lahko rešiš, ne glede na opremo. Npr. če imaš novega BMW-ja z vso varnostno opremo, se prav tako lahko ubiješ, je pa ta meja občutno više, seveda.
Hmmm, upam da razberete kaj sem hotel povedati. Je pa tudi to definitvno res:če nimaš neomejeno količino denarja, je mogoče bolje, če ne naložiš vse tehnične opreme v avto, ker je topač dražje za vzdrževanje. Po eni strani sem se hecal, ko sem rekel, da se brez ABS manj lahko pokvari, po drugi strani je pa to čisto res...
Ampak tole je pa že bluzenje na kvadrat

, tema tak negre o ABS ali podobnem, ampak o tem, kaj mu priporočamo. Večina trenutno priporoča hondo, on bo pa kupil, kar mu bo pasalo. In vsi bomo živeli srečno na vekomaj
LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press